Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tennél ha az osztályfőnök...

Mit tennél ha az osztályfőnök nem fogadná el a gyermeked? Többi lent..

Figyelt kérdés
Mit csinálnátok ha az új osztályfőnök egyfolytában a gyermekedet hibáztatná, nem hinne neki, folyton megalázná? Vele tisztáznád, amit úgy tűnik nem akar, vagy megkeresnéd az igazgatót? Javulhat a helyzet vagy keressünk új sulit? Vagy várjunk hátha felsőben jobb tanárt kapunk?

jan. 15. 20:11
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
Jav.marmint a 3. mást mond. Biztos, hogy nem neki hisznek.
jan. 17. 18:43
 42/51 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a hozzászólásokat, szóval bocs, ha ismételek valakit.

1. lépés: beszélgetni az ofővel.

2. lépés: kivizsgáltatni a gyereket, van-e valami tanulási zavara, magatartászavara. Ha nincs a tanár orra alá lehet dugni, hogy lám, lám, nem a gyerekben van a hiba. Ha van, akkor fejlesztést keresni.

3. Ha ez nem segít, igazgató, bár szerintem ez a kör már tulajdonképpen felesleges. Ő nem ül ott minden órán, ha a tanár görény, akkor az is marad.

4. Iskolaváltás.

Én nem értek egyet azzal, hogy 50-50 % az esély, hogy jobb lesz. Mindig jobb lesz. Egyrészt a gyerek tiszta lappal indul. Másrészt ő is biztos hibázott, tanult belőle, legközelebb már nem csinálja ugyanazt.

Persze előfordulhat, hogy megint rossz tanárt fogtok ki, vagy pocsék osztályközösséget. Akkor lehet megint váltani.

Én mindkét gyerekemmel iskolát váltottam, nekünk mindkét esetben sokkal-sokkal jobb lett. A pszichológus is azt mondta, hogy a váltás mindig jó.

jan. 22. 16:08
 43/51 1112 ***** válasza:

Ha jó helyen van az iskola,meg amúgy jó, meg többi osztály is szimpi, Átrakatnám másik osztályba a gyereket. Nem fogom egy |di0ta gondjaira bízni a gyerekemet.Egy ilyenné kiforrott személyiségű tanár (ember) már nem fog változni. Ne okozzon indokolatlanul/kedvtelésből lelki töréseket a gyerekemnek. Ha tutira illedelmes a gyerekem, akkor nincs joga vele pofátlannak lenni (nincs joga a tanárnak pofátlannak lenni a gyerekkel, ha a gyerek sem pofátlan, hanem korrekt,tisztelettudó.

Akár beszélnék az azonos évfolyam többi osztályfőnökével , de nem feltétlenül kell, elég lehet megérzésre is,hogy a,b,vagy c osztály, de a velük való találkozás is segíthet a döntésben. Nem hátrány,ha a többi osztályban vannak barátok, és megkérdezni őket, hogy náluk van-e szivatós, kipécézős tanár.

Gyereket is megkérdezném, van-e olyan mértékű a megaláztatás, hogy érdemes lenne miatta osztálytváltani; vagy még kibírható,tolerálható. Ha a gyereked úgy érzi,hogy osztályt/iskolát akar váltani, akkor támogassad őt.

Lehet,hogy ha csak beszélnél az igazgatóval, akkor már az osztályzataiban is rászállna a gyerekre, és 1-esekkel is el kezdené büntetni.

Ha van pótosztályfőnök, akár vele beszéljetek, akár csak a gyereked, akár te is mehetsz, vagy a másik szülő, ketten v 3an a pótofővel kéne beszélni, szerintem őneki se kéne csinálnia semmit, csak legyen valaki, akinek kisírhatja a gyerek a lelkét, aki hasonló "rangon" van, mint az osztályfőnök.

jan. 24. 16:23
 44/51 A kérdező kommentje:
Utolsó: nevezhetjük pótnak is aki du. van, más osztaly felejtős. A jegyeiben hogy tudja büntetni?
jan. 24. 19:04
 45/51 A kérdező kommentje:
Jó helyen van, de amúgy már nem jó..sok minden megváltozott, szerintem másoknak is van bajuk, de nem verik nagy dobra. Szívem szerint mennék, de nem államiba..pont azért hogy ne legyen meg alkalma sem a tanárnak rászállni semmilyen formában. Mondanám hogy nincs sok hatra de én már a következő éveket sem kockáztatnam.
jan. 24. 19:08
 46/51 A kérdező kommentje:
Egyébként a potnak jeleztem, azóta egy ideje nincs ami volt, viszont a gyerek egy- két dolgozata nem lett jó én a stressznek tudom be.
jan. 24. 19:11
 47/51 1112 ***** válasza:

" jegyeiben hogy tudja büntetni?"

Beír neki csakúgy random egyeseket órai munkára

minden órán vele irat röpdolgozatot/ őt felelteti

amikor csupa hibátlan választ mond feleléskor, és még olyan dolgokkal is kiegészíti saját magától a gyerek, ami benne sincsen a tankönyvben, akkor bedob a tanár egy ilyen szöveget, hogy "na akkor most egy mentőkérdést"-és olyankor már lehet tudni, hogy nem a 4-es és az 5-ös között vacillál, hanem már előre eldöntötte, hogy rossz jegyet fog adni

ránézésre osztályozza a dolgozatait, ha ugyanazt írják egy másik gyerekkel, a másik gyereknek elfogadja a választ, őneki nem

1,8-ra áll évvégén, és kihívja felelni, hogy lerontsa az átlagát,mert meg akarja buktatni, akár lejáratni is,megszégyeníteni

péntekről hétfőre felad neki 12 verset megtanulni, hogy megkaphassa a kettest, különben nem adja meg, pedig meg is van az átlaga

gyűjtőmunkát ad föl az aradi vértanúkból otthonra,és neki nem a 13-ak közül mond egyet direkt, hanem mond valami költőt helyette , és utána egyest ad neki, hogy rosszat dolgozott ki

rajzórán mondja a gyerekeknek,hogy vigyék haza és otthon fejezzék be a rajzot, és ha beviszi az iskolába, bemutatja, és jól sikerült, akkor egyest ad rá, mert ráfogja a tanár, hogy szülői segítséget vett igénybe, és nem ez volt a feladat.

(olyat még nem láttam,hogy valakit rendszeresen szivatásból hív ki felelni egy tanár,a többire hallottam valós példát)

jan. 24. 20:19
 48/51 A kérdező kommentje:
:(( Nagyon kemény. Mi most pl nem kaptuk meg a jobb jegyet, pedig matematikailag felfelé kellett volna kerekíteni. Ha jól sejtem, akkor egy ilyen tanárral nem lehet mit kezdeni.
jan. 24. 21:24
 49/51 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk tanár fizikailag bántott gyerekeket. Pedig budai első kerületi iskola volt. Fulet rangatott, autisztikus gyerek száját csapta. Mentem ofohoz, rám is azt mondta hazudok. Elvittem nevtanba, lett papír, hogy ofo téved. Írtam hivatalosan többször igazgatónak, minden idopontot egy nappal előtte lemondott. Iskolavaltas lett, szuper tanár lett. És nem Keruletis iskola az új.
jan. 25. 22:08
 50/51 A kérdező kommentje:
Utolsó szerencse, hogy sikerült jó helyet találni. Ezzel én biztosan nem az ofohoz mennek..
jan. 25. 22:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!