Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szerintetek jogos a 3-as jegy?

Szerintetek jogos a 3-as jegy?

Figyelt kérdés
A 10 éves fiam házi dolgozatot kapott. A téma, hogy milyennek látja a jövőt, mit fog csinálni felnőtt korában, mit szeretne elérni. Szépen megírta a kritériumoknak megfelelő mondat és betűszámban, tökéletes helyesírással. Erre 3-as jegyet kapott rá a tartalma miatt. A tanár szerint a fiam mesét írt...és nem ez volt a feladat. Leírta, hogy 2x fog házasodni, 4 gyereke lesz, 2 diplomája egy nyelvész és egy történész, Amerikában fog élni és itt jön a lényeg...Felfedezi az időgépet! Ez amúgy azért fontos ,,remény,, neki mert több véletlen miatt volt már tragédia a családban és ezeket akadályozná meg :( Erre lehúzta a tanár... Szerintetek jogos a 3-as? Szíven ütött minket :( Amúgy kitűnő tanuló a fiam, ki tudja mire viszi ;)
2023. dec. 13. 09:39
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
21%

Elég gyökér az a tanár :( Már azzal sem értek egyet, hogy ilyen témájú feladatra jegyet adjon a tartalmára.

Amúgy az időgépet feltalálni kéne, nem felfedezni, ezt most inkább neked mondom infóként :D

2023. dec. 13. 11:40
 12/34 anonim ***** válasza:
32%
10-es szerintem nem lehet mindent a politikára fogni. Aki tanárnak megy, már jó ideje tudja mit választ. Senki nem tart pisztolyt a fejéhez. A gyerek kiszolgáltatott, és ezt kihasználni, semmibe venni, emberileg is a legmélyebben elítélendő. Amíg a banki ügyintéző, a boltos, az ügyfélszolgálatos, a fodrász nem küldheti el a francba az ügyfelet, addig a tanárnak sem lenne joga bunkónak és nemtörődömnek lenni a gyerekkel, csak mert megteheti, mert semmi következménye nincs. Lehet a szülő bármilyen diplomás, vagy értelmes, ha nem félnek tőle a helyzete miatt, akkor le se szarják. Hiába szeretnél normális eszmecserét folytatni egy tanárral. Mikor ugyanolyan válaszokra az egyik diák kettest kap, a másik négyest és mikor rákérdeznek miért, akkor a tanár lerendezi annyival, hogy ne merjék megkérdőjelezni még egyszer az értékelését, nem pedig elmagyarázza akkor nem a szülővel, diákkal, kormánnyal van a baj, hanem azzal a tanárral mint emberrel.
2023. dec. 13. 11:42
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Meg volt adva, hogy milyen stílusban írjon? Elbeszélés, vagy más? Bár 20 évesnél még nem hinném...

.. Vannak szigorúbb meg kevésbé szigorú tanárok, lehet nem volt túl objektív, de még kell mondani a gyereknek, hogy ez ne vegye kedvét, más tanár másként értékelte volna, nem múlik rajta semmi.

Fizikatanarnonk mesélte egyszer: mikor főiskolás volt, a kollégiumi szobatarsa irodalmat tanult, és egyszer egy kortárs költő versét kellett házi feladatként elemezniük. A véletlen úgy hozta, hogy ez a költő pont a lány barátja volt, így a lány megkerte őt, írja meg az elemzést a saját verséhez helyette. Megirta, a lány leadta, 3ast kapott. Ennyit a tanári osztalyozasról.

2023. dec. 13. 12:19
 14/34 anonim ***** válasza:
98%
Egyébként nekem most beugrott a Zabhegyezőből az a rész, mikor Holden járt suliba, mesélni kellett valamiről, és rászóltak, ha "eltért" a tárgytól. Mindig úgy gondoltam, hogy iszonyú hasznos lenne most is az iskolákba ilyesmi, hogy az ember tudjon a lényegnél maradni, később jegyzetelésnél is hasznos, ha a lényeget kell kiemelni, rövidíteni, tömöríteni..
2023. dec. 13. 12:32
 15/34 anonim ***** válasza:
34%

14-re:

Csakhogy a kérdező fia nem tért el a tárgytól.

"A téma, hogy milyennek látja a jövőt, mit fog csinálni felnőtt korában, mit szeretne elérni."

Ahogy a kérdező leírta, erről szólt a fogalmazása. Hogy volt benne egy, azaz egyetlen egy darab nem reális elem? Bakker, nem 20 éves fiataltól kértek karriertervet állásinterjún!

2023. dec. 13. 12:37
 16/34 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudjuk, hogyan írta meg. Simán lehet, hogy kértek másfél oldalt, ő ledarálta 3 mondatban a megfelelő részt, és utána arról szólt sokkal több mondat, hogy majd az időgépével visszamegy a múltba és megváltoztat dolgokat, VAGY ha arról szólt, a maradék rész, hogy már sokan próbáltak időgépet létrehozni, x meg y is foglalkozottt vele, de arra jutottak, hogy, de majd ő, mert erről meg arról úgy gondolja hogy menni fog neki.. Akkor az sem vágna témába. Rengetegféleképpen elronthatta a fogalmazást, NAGYON kevés az infó, amit a kérdező adott, ennyiből nem lehet megállapítaani, hogy eltért-e. Ha valóban csak fél mondat szól arról, "és feltalálom az időgépet", akkor helyénvaló csak a reklamáció, minden más esetben nem az. Látni kellene, de szerintem arról szólt legalább a fele, mit tenne az időgéppel/hogy találná fel.

Egyébként gyerekem volt sulijában 3ast adtak egy kislány zöld és lila és kék "őszi leveleire", mikor őszi fát kellett rajzolni, mert nem volt valósághű, nem témába vágott, hiába volt nagyon szép a rajz és neki az jutott eszébe a zöldről. Amelyik suliban tanítok ha gólyát rajzolnak, a gólyának bütykös térd kell, hosszabb nyak és hosszabb lábak, különben nem ötös a rajz. A fogalmazásaikat nem látom, de az is ilyesmi lehet.

Jó lenne, ha be lenne fotózva a fogalmazás.

2023. dec. 13. 13:33
 17/34 anonim ***** válasza:
29%
12: de ez a politikán nagyon nagyban múlik. Teremtsen olyan helyzetet, hogy presztízs értékű legyen tanárnak menni, hogy tolongjanak a tanári állásért, hogy legyen tényleges verseny és csak a legjobbak lehessenek tanárok. Amíg az van, hogy örülnek ha létszámilag megvan az x tanár és az mindegy milyen, addig ez lesz. Uncsi, de Finnországban ezért is jó az oktatás mert a tanárok mind jók és nem lehet akárki tanár. És ugyanolyan minőségű oktatást kap a gyerek Helsinkiben mint Lappföldön. Éltem ott, láttam. De amíg politikai tőke van a tudatlan embertömegből, addig nem érdekük változtatni. Legalább egy évtized múlva nem lesz már aki lázad az akkugyár ellen és lesz elég betanítható melós, mert az oktatást annyira lezüllesztik. És a társadalom felelőssége, hogy ez ellen nem emeli fel a hangját egy emberként.
2023. dec. 13. 13:38
 18/34 anonim ***** válasza:
96%

17es, tényleg? Ismerős nemrég jött haza onnan és azt mesélte, hogy az alsó nagyon gyenge kint, hatalmas a váltás a felső tagozathoz képest, amit nehéz a gyerekeknek megugrania, mert alsóban arra koncentrálnak csak, hogy a lemaradókat szintre hozzák, nincs "tehetséggondozás", és elvileg ott ezért ki is állnak a szülők, hogy nem egészen jó a rendszer, ott sem teljesen elégedettek.

Én is meglepődtem a véleményen, de mivel ő tini gyerekekkel látott rá a helyzetre, simán elhittem.

Meg nehéz mérni a "jó tanárságot".. a fejlődés sem az igazi, mert jó képességű gyerekeknél kevésbé lehet látványos fejlődést elérni, amíg okos elhanyagolt gyerekeknél könnyebb.

2023. dec. 13. 14:04
 19/34 anonim ***** válasza:
90%

Ennyi információ alapján én nem tudom eldönteni. A "nem ez volt a feladat" szerintem elég korrekt érv, a hármas talán túlzás, de attól függ, hogy mennyire van egyensúlyban a realitás meg a képzelgés a fogalmazásban.

Azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy ilyen fogalmazást a tartalma miatt nem kéne osztályozni, miért ne? Nem arra megy az osztályzat, hogy most a gyerek azt írta, hogy ő állatorvos vagy robotprogramozó vagy mi szeretne lenni, vagy hogy 5 gyereket akar vagy egyet se, és hogy ez "jó" válasz-e, hanem hogy megértette-e a feladatot. Nekünk is kellett ilyen témában fogalmazást írni, még az se volt baj, ha valaki hollywoodi színésznő vagy űrhajós akart lenni, de az már igen, ha unikornisokat akart tartani vagy x földönkívüli fajjal csatázni (ennek az esélyét még fel is lehetne vetni, csak nem mindegy, hogyan). Volt sok más fogalmazásos feladat, ahol kiélhettük a fantáziát.

Különben azt nagyon fontos megtanulnia, hogy ha kap is egy igazságtalan jegyet, az ne szegje kedvét. Ha túl gyakran fordul elő, az nyilván más tészta, de egy esetlegesen jogtalan hármas 10 évesen ne viselje meg túlzottan, nem múlik rajta semmi.

2023. dec. 13. 14:10
 20/34 anonim ***** válasza:
12%
Van olyan szak, ahova kitűnő jegyekkel vesznek csak fel, budapesti 8 osztályos giminél van ilyen gimi, ilyen szakkal. Egy hármashoz több ötös kell, hogy ötösre kerekítsék az átlagát félévkor, már alig van idő gyűjteni..
2023. dec. 13. 14:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!