Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért viszi valaki iskolába...

Miért viszi valaki iskolába kocsival a gyermekét?

Figyelt kérdés

Általános iskolába jellemzően az adott környéki gyerekei mennek, nem a 30 km-re élők, vagyis könnyedén elvihetné anyuka/apuka gyalog, kerékpárral, esetleg busszal 2 vagy 3 megállót.

Középiskolások esetén (ahol már gyakran választanak a diákok a távoli opciók közül) meg irreleváns is a felvetés, hiszen az ilyen korú gyermek tömegközlekedhet.

2023. okt. 13. 12:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
50%
Az óvoda 20 percre van tőlünk, de mindig kocsival viszem. És miért? Mert nincs időm sétálgatni reggel amikor a munkába kell rohannom rögtön utána.
2023. okt. 13. 18:55
 22/27 anonim ***** válasza:
45%
kicsiként éppen útbaestünk anyámnak, gimisként három évet ugyan villamosozni voltam kénytelen, de aztán gyorsan visszaálltam az autóra jogsi után... nem tudom hol logikus ötlet neked még húsz perccel korábban kelni, és kézbe cipelni a tucatnyi szrt abban a tömegnyomorban a tömegközlekedésen... szerencsére a sulink is normálisan állt a témához, nem ilyen sötétzöld, nyüzüge kis hisztigép az igazgató, mint te kérdező, szép nagy betonozott parkolónk volt.
2023. okt. 14. 20:27
 23/27 anonim ***** válasza:
94%
Mert a falu egyetlen iskolája tele van vállalhatatlan kölykökkel. Ezért vagyok kénytelen 40 kilóméterrel odébb vinni. Fél hatkor pedig nem fogom kelteni az elsős gyereket, hogy bebuszozzon az iskolába.
2023. okt. 15. 09:45
 24/27 anonim ***** válasza:
63%

Amikor a gyerek már elég nagy ahhoz, hogy egyedül menjen, és közel az iskola, nyugodtan mehetne gyalog is!

De ehhez a szülőnek meg kell bíznia a gyerekében, hogy időben elindul, és el is jut az iskolába. Ehhez pedig önállóságra kell nevelnie, ami úgy megy, hogy nem csinálunk meg mindent helyette, neki.

De a világ is sokat változott, régen nyugodtabban elengedte az ember egyedül a gyerekét, mint manapság.

Szóval, az autós szállítás sokszor érthető.

Ami viszont nem érthető, az az, hogy miért kell szinte az iskolaudvarba bevinni autóval. Pár utcával odébb is lehetne parkolni, ehelyett minden szülő az iskola közvetlen szomszédságában parkol, ezzel tényleg közlekedési káoszt okozva.

Ahelyett, hogy kitennék a gyereket valami alkalmas helyen az iskola közelében, ahonnan ő besétálna egyedül.

2023. okt. 15. 12:13
 25/27 anonim ***** válasza:
42%

Képzeld, az enyémek busszal/gyalog járnak.

A fiam a helyi általános iskolába jár, a lányom meg a városba busszal. Én pedig home office-ban dolgozom. Akár el is vihetném őket. De nem teszem, mert tanuljanak önállóságot, nem vagyok taxi, és egyébként is elég drága a benzin.

Viszont amikor még be kellett járni dolgozni, akkor elvittem a gyereket, mert tényleg útba esett a suli, és miért ne tegyek a gyerek kedvére azzal, hogy reggel a hidegben nem kell fél órát gyalogolnia? Vagy nyomorognia a buszon a nehéz táskával?

Néha most is elviszem a fiamat, ha reggel esik az eső, csak ugye az autónak nem tesz túl jót, ha beindítom, megyek vele 2 percet, és leállítom. A városba már viszonylag ritkán viszem be a lányomat, mondjuk ha korábban kell mennie valamiért, akkor szoktam. De nem is várja el, megszokta, hogy ez az ő dolga.

De én azt is megértem, akinek semmi dolga arra, mégis elviszi a gyereket. Tudom, hogy amikor mi voltunk gyerekek, még nem így volt, de most más világ van. Félti őket az ember, hogy elüti az autó, vagy elkapja őket valami pedofil. A lányom telefonján van kids control, így látom, hogy merre jár, engem ez eléggé megnyugtat. Én nem is tudom, hogy anyám hogy nem kapott frászt, amikor volt, hogy télen 2 busz is kimaradt, és órákkal később értem haza, mint a megszokott, és még mobil sem volt. Mondjuk őt ez kicsit sem hatotta meg, én sík ideg vagyok, ha a gyerek nem jön haza a megszokott busszal.

2023. okt. 15. 21:59
 26/27 anonim ***** válasza:
92%
3 km-re van az iskola. Hiába megyeszékhelyen, város szélén lakunk (4 km a városközpont), nincsen normális tömegközlekedés. Helyi járat nem jön ki eddig, helyközivel lehetne menni. De egy főúton kell a buszmegállóhoz átmenni, amit még jómagam is 100* meggondolok. Az időről már nem is beszélve, a 10 perces autóút tömegközlekedéssel 50 perc lenne.
2023. okt. 17. 13:48
 27/27 anonim ***** válasza:
92%

Pl 2 kicsi gyerekkel könnyebb az autó. Bár már csak időjárás miatt/egyéb ok miatt megyünk autóval, de tavaly még inkább autóval vittem/hoztam. A kissebb gyerek miatt, aki pont félúton volt a babakocsi és a gyaloglás közt, de azt a távot még nem bírta. Amiatt is, mert legtöbbször onnan mentem bevásárolni, ami a kisváros másik felében van, így ha elindulok gyerekkel az egyik irányba, leadom, még ha egyedül is indulok hazafelé, akkor is 40 perc lenne az út onnan a boltig, és még onnan megint haza, a plusz 1 gyereket ne is említsem, aztán még nem főztem meg ebédre...

Akkor sokan a gyerek leadása után dolgozni mennek ugye, ez elég nyilvánvaló, és még ha vonattal/busszal is megy, nem kocsival, az állomás nálunk pl szintén a másik irányban van, ahová kocsival megint csak gyorsabb oda-vissza.

De mondok egyszerűbb okot is, van, hogy anyuka fáradt. Vagy főzni kéne, vagy abban a 4 órában elvégezni a háztartási melókat, hogy délután a gyerekkel tudjon foglalkozni.

Ezer meg 1 oka lehet. Támogatom, hogy aki teheti, aki megengedheti magának, akinek belefér az idejébe, akinek ez nem nagy táv, az inkább gyalog/biciklivel vigye, fontos a mozgás, a friss levegő, de azért ez nem mindenkinek, és mindig fér bele. Mondom ezt úgy, hogy egyébként ismerek olyat, aki csak és kizárólag azért nem viszi semmi mással, mert azt se tudja mi az, hogy kocsi nélkül, mert a popójához nőtt már, és 100m-t sem tesz meg nélküle, de úgy gondolom, az is az ő dolga, ő egészsége, meg az ő gyerekeié. Neki így jó, nekem meg semmi közöm.

2023. okt. 17. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!