Miért viszi valaki iskolába kocsival a gyermekét?
Általános iskolába jellemzően az adott környéki gyerekei mennek, nem a 30 km-re élők, vagyis könnyedén elvihetné anyuka/apuka gyalog, kerékpárral, esetleg busszal 2 vagy 3 megállót.
Középiskolások esetén (ahol már gyakran választanak a diákok a távoli opciók közül) meg irreleváns is a felvetés, hiszen az ilyen korú gyermek tömegközlekedhet.
Az enyémek óvisok és bölcsisek ugyan, de két külön iránya. A bölcsitől 50 perc a munkahelyem.
Az otthon és az óvi érintésével a bölcsi autóval és gyerekleadással kb 30 perc. Gyalog, visszagyalog és bkv-vel majdnem a kétszerese, és 8ra járok melóba.
Gondolom a sulisoknal is hasonlók...
Logikus lenne, hogy elviszem busszal, aztán hazabuszozok, beülök az autóba, és elmegyek dolgozni. 🙈🤣
Nyilván a legtöbb szülő megy utána dolgozni, így az az ésszerű, hogy menet közben kirakják a gyereket.
Nem mindenki járatja a körzetes suliba a gyerekét. Másrészt nem mindenki megy haza onnan. Harmadrészt de rosszindulatú vagy már, irigység?:)
Én bkvzom, mert azt a gyorsabb(metró), de teljesen megértem a kocsizókat, főleg ahol több gyerek van, de egynél is tök oké, mi néha taxizunk, ha esik. Teljesen normális használni egy autót, nem dísznek van.
Dolgozni megy onnan és nem helyben van a munkahely, rossz a tömegközlekedés (vidéken előfordul, hogy akár 1-1,5 óra múlva lesz csak a következő és nem a sulihoz igazodik), rosszul van ő vagy a gyerek a buszon, nincs megfelelő biciklis sáv, nem tud biciklizni stb stb. De a körzeti iskola sincs mindenkinek közel, mi falun élünk, maga a falu kicsi, de vannak külterületek, tanyák, onnan is hordják be a gyerekeket.
Én személy szerint elviszem őket az iskolába, onnan egyenesen a munkahelyemre megyek, ami 20-25perc kocsival. Busszal nem érnék be, akkor sem ha ők egyedül leszállnak és bemennek én meg megyek tovább, úgy elkésnék mint a sicc, mert a busz nem ott áll meg ahol dolgozok. Biciklivel gondolom érzed, hogy lehetetlen lenne.
1. 6 km-re lakunk az iskolától
2. A gyerekem hiába hatodikos, nincs 30 kiló, a táskája viszont dögnehéz.
3. Egy forgalmas úton kéne bicajoznia az iskoláig az előbb említett paraméterekkel
4. Van buszjárat, ami zsúfolásig tele, óránként kettő, egyik túl korán, másik túl későn
5. A férjem munkahelye és a lakás közt van az iskola
Ha nem viszolyognèk a vezetéstől én is kocsival járnèk...ha lenne gyerekem akkor pedig őt/őket is kocsival vinném. 40 perc háztól házig busszal a munkahelyem.. kocsival tudod mennyi? 10 perc..
Max 15.... Arról nem is beszélve, hogy ugyan vannak előnyei a tömegközlekedésnek (azon kívül, hogy környezetkímélőbb, tudok olvasni stb.), de néha hányni tudnék amilyen emberek utaznak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!