Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért viszi valaki iskolába...

Miért viszi valaki iskolába kocsival a gyermekét?

Figyelt kérdés

Általános iskolába jellemzően az adott környéki gyerekei mennek, nem a 30 km-re élők, vagyis könnyedén elvihetné anyuka/apuka gyalog, kerékpárral, esetleg busszal 2 vagy 3 megállót.

Középiskolások esetén (ahol már gyakran választanak a diákok a távoli opciók közül) meg irreleváns is a felvetés, hiszen az ilyen korú gyermek tömegközlekedhet.

2023. okt. 13. 12:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
45 perc sétára van tőlünk az iskola. Plusz a táska is olyan nehéz, mint a gyerek. Onnan pedig busszal fél óra a város, aztán egy csomó várakozási idő, majd 1-1,5 óra lenne vonattal a munkahelyem, este meg kb éjfél előtt valamikor hazaesnék. Kocsival 5 perc a suli, onnan pedig 50 perc alatt vagyok a munkahelyemen, ugyanez vissza is.
2023. okt. 13. 13:45
 12/27 Derjaderja ***** válasza:
84%

Az enyémek óvisok és bölcsisek ugyan, de két külön iránya. A bölcsitől 50 perc a munkahelyem.

Az otthon és az óvi érintésével a bölcsi autóval és gyerekleadással kb 30 perc. Gyalog, visszagyalog és bkv-vel majdnem a kétszerese, és 8ra járok melóba.

Gondolom a sulisoknal is hasonlók...

2023. okt. 13. 13:50
 13/27 Derjaderja ***** válasza:
80%
(Hozzáteszem, a bölcsitől bkv-vel megyek mert a kötöttpalya gyorsabb)
2023. okt. 13. 13:52
 14/27 anonim ***** válasza:
92%

Logikus lenne, hogy elviszem busszal, aztán hazabuszozok, beülök az autóba, és elmegyek dolgozni. 🙈🤣

Nyilván a legtöbb szülő megy utána dolgozni, így az az ésszerű, hogy menet közben kirakják a gyereket.

2023. okt. 13. 14:12
 15/27 anonim ***** válasza:
90%
Miért ne vinné? Bűn autóval vinni a gyereket?
2023. okt. 13. 14:41
 16/27 anonim ***** válasza:
85%

Nem mindenki járatja a körzetes suliba a gyerekét. Másrészt nem mindenki megy haza onnan. Harmadrészt de rosszindulatú vagy már, irigység?:)

Én bkvzom, mert azt a gyorsabb(metró), de teljesen megértem a kocsizókat, főleg ahol több gyerek van, de egynél is tök oké, mi néha taxizunk, ha esik. Teljesen normális használni egy autót, nem dísznek van.

2023. okt. 13. 14:42
 17/27 anonim ***** válasza:
85%

Dolgozni megy onnan és nem helyben van a munkahely, rossz a tömegközlekedés (vidéken előfordul, hogy akár 1-1,5 óra múlva lesz csak a következő és nem a sulihoz igazodik), rosszul van ő vagy a gyerek a buszon, nincs megfelelő biciklis sáv, nem tud biciklizni stb stb. De a körzeti iskola sincs mindenkinek közel, mi falun élünk, maga a falu kicsi, de vannak külterületek, tanyák, onnan is hordják be a gyerekeket.

Én személy szerint elviszem őket az iskolába, onnan egyenesen a munkahelyemre megyek, ami 20-25perc kocsival. Busszal nem érnék be, akkor sem ha ők egyedül leszállnak és bemennek én meg megyek tovább, úgy elkésnék mint a sicc, mert a busz nem ott áll meg ahol dolgozok. Biciklivel gondolom érzed, hogy lehetetlen lenne.

2023. okt. 13. 15:25
 18/27 anonim ***** válasza:
50%
1-es jól leírta, ha utána munkába is megy a szülő autóval, az is egy teljesen érthető indok. Felnőtt ember, hadd döntse ő el. Ugyanakkor azt már túlzásnak érzem, hogy 3 utcányira a sulitól onnan tudom, hogy fél 8 van, hogy hallhatóan megnő a forgalom. Az iskola utcája konkrétan bedugul, hogy még a busz sem tud haladni. Mindezt kertvárosban egy olyan iskolában, ahova nem körzetes elvileg be sem fér (:. Általánosban, egyébként ugyanebben az iskolában az ofőnk egyszer teljesen kiakadt, hogy miért járnak ennyien autóval suliba, de ő a kérdezőnél jobban rálátott a családokra, tényleg 1 km-en belül lakott a többség és nem volt felénk őrült forgalom, hogy rettegni kelljen a gyerek testi épségéért. De azért, ha autóval ment apám munkába, minket is elvitt az iskola utcájának a sarkáig :) addig egyezett meg az irányunk. Középiskolában volt egy osztálytársam, aki nem tudta elmagyarázni, merre lakik, olyan szinten hozták-vitték autóval.
2023. okt. 13. 15:30
 19/27 anonim ***** válasza:
60%

1. 6 km-re lakunk az iskolától

2. A gyerekem hiába hatodikos, nincs 30 kiló, a táskája viszont dögnehéz.

3. Egy forgalmas úton kéne bicajoznia az iskoláig az előbb említett paraméterekkel

4. Van buszjárat, ami zsúfolásig tele, óránként kettő, egyik túl korán, másik túl későn

5. A férjem munkahelye és a lakás közt van az iskola

2023. okt. 13. 16:31
 20/27 anonim ***** válasza:
17%

Ha nem viszolyognèk a vezetéstől én is kocsival járnèk...ha lenne gyerekem akkor pedig őt/őket is kocsival vinném. 40 perc háztól házig busszal a munkahelyem.. kocsival tudod mennyi? 10 perc..

Max 15.... Arról nem is beszélve, hogy ugyan vannak előnyei a tömegközlekedésnek (azon kívül, hogy környezetkímélőbb, tudok olvasni stb.), de néha hányni tudnék amilyen emberek utaznak rajta.

2023. okt. 13. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!