9 órás iskola kezdés szerintem jó lenne a gyerekeknek, bár akkor később mennének haza. Mit szólsz hozzá?
Kösz, nem. Általánosban azért nem, mert nem tudnánk elvinni, így is szenvedés, mert fél8-ra járok, 7-kor be kell vinnem, hogy beérjek.
Középiskolában egy fél órával későbbi kezdés pont elég lenne a reggeli csúcs csökkentésére.
Én nem örülnék neki. Totál marhaságnak tartom.
Sőt a legtöbb szülő nem is fogja tudni megoldani így a gyereket elindítani - és itt az alsós gyerekre gondolok, hisz jelenleg is többen járnak váltott műszakban vagy 8-ra dolgozni. Az oviról ne is beszéljünk.
Nem lenne jó, lerövidítené azt az időt, amit effektíven tud az ember eltölteni.
Nálunk gimiben 7:45-kor kezdődött az első óra, az volt a legjobb. Ha 6 óránk volt 13:05-kor,ha 7 óránk volt 14:10-kor vége volt az órának, vidékről ingázóként is nagyrészt délután 3-ra hazaértem, leckeírás után volt még életem.
Egy 9 órás kezdéssel az iskolába járás-tanuláson kívül semmire se futotta volna a napból.
Igazából úgy lenne értelme a kérdésnek, hogy átlépjünk-e eggyel későbbi időzónába. Tehát legyen-e minden egy órával később?
Szerintem nem éri meg. Télen elég rövid idő, míg sötétben kell indulni akkor is, ha mondjuk egy óra az út. Viszont jóval hosszabb idő, mikor már sötétben jövünk el az iskolából, munkából.
Ha egy órával későbbre tolnánk mindent, akkor rosszabbul használnánk ki a világos órákat.
Maximum akkor lenne ennek értelme, ha egyúttal állandósítanánk a nyári időszámítást, és 9-re kéne járni. Gyakorlatilag télen maradna a mostani beosztás, nyáron úgyis van még világos idő suli után bőven, így előtte is lenne.
De inkább akkor se érné meg. Jelenleg a tavaszi óraátállítás megdobja a vendéglők forgalmát, vagyis a korábbi kelés mellett délután többen mennek ki sétálni, cukrászdázni stb., jobban kihasználjuk így az időt. Nem a vállalkozások profitját féltem, de ez mutatja, hogy jobban kimozdulunk a hétköznapokon is a korábbi kelés mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!