Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy tettètek túl magatokat?

Sankarea kérdése:

Hogy tettètek túl magatokat?

Figyelt kérdés
Fiamnak ismételnie kell az elsőt a szövegértés nem megy neki, dolgozatot csak akkor tudja megoldani ha valaki elmondja mit csináljon,amúgy csak ül felette, egyébként ügyesen megcsinája ha tudja mit kell csinálni.Utolsó dolgozatoknál nem segítettek neki így 0% lett .7 èvesen kezdi így,de szeptemberben már 8 lesz nagy kudarckènt èlem meg, félek hogy megvetik a tanárok és a diák társai hogy újra elsős,meg minket szülőket is,ami jogos mert valahol úgy érzem a mi hibánk h nem sikerült.Szakszolgálatos papírok hada van,tanulási zavaros .Hogy lehet túl jutni ezen és a pozitívat meglátni benne?

2023. jún. 15. 09:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De igen próbáltam már másik iskolát,viszont nem veszik fel ,mert túl sokan járnak innen oda és a tankerület rájuk koppintott, máshová meg necces a bejárás a tesók miatt mivel ovisak.
2023. jún. 15. 11:27
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ped asszisztens nem próbáltál mellé keríteni?
2023. jún. 15. 11:34
 13/20 anonim ***** válasza:
45%
Te magadat félted, hogy mit fog szólni a falu... Szokásos. Lapozzunk. Vagy menj terápiára, ezt a gondolkodást kitakaríttatni.
2023. jún. 15. 11:40
 14/20 A kérdező kommentje:
Van ped.asszisztens de mivel nem ő az egyedüli tanulási nehézséges így megoszlik köztük, egyedül kevés,nincs mindegyikre külön idő.
2023. jún. 15. 11:49
 15/20 anonim ***** válasza:
98%

Szia! Senki nem fog ezért megszólni (aki meg igen, az másért is, szóval mindegy is). Nekem is van olyan ismerősöm, aki ismételte az elsőt, és van köztük olyan is, aki kifejezetten sikeres felnőtt lett.

Szarul esik, persze, na de tudod: koronát megigazít és megy tovább! Igazából sokkal szerencsésebb dolog megismételni az elsőt, mint úgy menni tovább, hogy nincsenek meg az alap készségei.

2023. jún. 15. 13:26
 16/20 anonim ***** válasza:
95%
Nem azért, de aki egy 7 éves gyereken köszörüli a nyelvét felnőtt létére , hogy de hlye a gyereked, te meg szranya vagy, az annyit is ér. A gyerekek meg nem foglalkoznak ezzel alsóban, nekem csomó évismétlős osztálytársam volt, de senkit nem érdekelt, hogy ők miért ismételnek évet. Volt ennél jobb dolguk is.
2023. jún. 15. 13:29
 17/20 anonim ***** válasza:
81%

Nem azzal van baj, ha mások piszkálják ezzel, hogy szégyen (de valószínűleg nem fogják!), hanem hogy érzi, hogy az anyja tényleg szégyelli. És nem hülye a gyerek, ezt szavak nélkül is érzi rajtatok.

Márpedig a szülei elismerése, figyelme, szeretete alapozza meg a gyerek önbizalmát. Ha ezek rendben vannak, jobban helyén tudja kezelni a bántásokat, amit bármikor, bármi miatt kaphat.

2023. jún. 15. 14:05
 18/20 anonim ***** válasza:
57%

Nekem a nagyobbik fiam kitűnő tanuló.

A kisebbik szelektív mutizmussal ment suliba. 3 hónapja közölték, hogy ismételni fog. Jártunk fejlesztésre, pszichológushoz. Tudása volt, de a szorongása miatt nem tudott teljesíteni. Az asztalra csaptak otthon, sajnos az utolsó megoldás volt, de a fiam összekapta magát és rengeteget javított, így nem kell ismételnie. Nem érdekelt volna az évismétlés, csak azért akadtam ki, hogy a probléma jövőre is fennállt volna. Nálatok is arra kéne rámenni, hogy ne álljon fenn a probléma jővőre. Anno én is ismételtem az elsőt, aztán végig kitűnő voltam, sorra nyertem az iskolai versenyeket.

2023. jún. 16. 23:04
 19/20 anonim ***** válasza:
8%

Olvasom itt a hozzászólásokat, és nem értem. Akkor én egy másik országban lakom.

Igen, ha egy gyerek megbukik, akkor gúnyolni fogják a többiek. Akkor is, ha nem az ő hibája. Pedig ha elsőben megbukik valaki, akkor az nem az ő hibája szokott lenni. De Magyarországon ez elég komoly bélyeg.

Én mindig kitűnő tanuló voltam, de folyton csúfoltak, hogy bukott szamár, mert mindenkinél magasabb voltam. Szóval ez a probléma nem csak a szülő fejében létezik. Én biztos vagyok benne, hogy ez komoly kudarcélmény a gyereknek is, és nem gondolnám, hogy az anya fújja fel.

És nem tudom, hogy ebben az esetben az megoldja-e a problémát, ha újra járja az elsőt. Mi fog változni?

Fejlesztést kap? Tanítónő hogyan próbált neki segíteni? Mert sajnos sokan csak úgy vannak vele, hogy kínlódjon vele más. Ha a hagyományos módszerekkel 0 %-ot ír, akkor neki valahogy másképp kéne tanulni.

Ped. asszisztens nagyon kéne, sajnálom, hogy nem kapja meg. Az én gyerekemnek is kiírták, sajnos ő sem kapott, ezért elég nagy küzdelem volt nálunk is az első.

Én biztos kihoznám napköziből, és otthon tanulnék vele délután, mert ha ismétel is, lehet, hogy akkor sem lesz jobb a helyzet.

2023. jún. 17. 18:10
 20/20 A kérdező kommentje:
Fejleszèst kap,de szerintem kevés heti 45 perc, magánba nem tudunk mert apa 12 órázik és még vannak tesók is, akiket nincs hová tenni addig.Az osztályfőnök inkább mindenbe bele kötött, ahelyett hogy segített volna ,sokszor jelentkezett sajnos mindhiába és itthon sírt,hogy nem értette mit kell csinálni és nem is segítettek neki,pedig a szakszolgálatos papíron ott van neki a feladat megértès nehézsége.Önmagához képest sokat fejlődött,de még mindig kevésnek bizonyult.Pl két hónappal ezelőtt nem tudta leírni dolgozatban az abc-t most leírja egy vagy két hibával, több idő kell neki a dolgok elsajátításához.
2023. jún. 20. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!