Mi a véleményetek erről?Pedagógus mondta 6.osztályos diákoknak
Fiatal pedagógus, most másodéves a főiskolán. Azt mondta a gyerekeknek, hogy ne menjenek főiskolára/egyetemre mivel semmit sem ér a diploma.
Tanuljanak inkább egy szakmát.
Tanaris vagyok, latom, hogy miert mondta. (Aki szerint csak azert ment egyetemre, hogy legyen diplomaja annak uzenem, hogy akkor nem egy 5-6 eves kepzest valasztott volna, hanem az egyik szaktargyanak megfelelo 3 eves alapszakot).
Szerintem ertek a diploma, nem csak a fizetes szempontjabol. Maga a procedura is ad hozza az emberhez amin vegigmesz azert a diplomaert.
Viszont az igaz, hogy manapsag sokkal jobban keresnek a szakmunkasok, HA vallalkozokent csinaljak, esetleg minimalberre vannak bejelentve es a tobbit zsebbe kapjak, vagy ha a hetvegejuket felaldozva maszekolnal.
De felenk alkalmazottkent, nem mutyizva kb a garantalt szakmunkas berminimum az, amit megkeresnek.
"Ha az érettségi is gond, akkor a szakmájában sem lesz sosem igazán jó."
Ja, tényleg, akkor ne is tanuljon semmit, menjen haza, aztán majd eltartják a szülei életük végéig.
Vagy?
Mi a hozzáadott értéke ennek a hozzászólásnak, tényleg nem értem.
Egyébként meg nem is feltétlenül van igazad. Érettségin elég sokféle tárgy kell, ha valaki utálja pl. a történelmet, simán lehet egy jó szakember, ott nem kellenek az évszámok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!