Miért jó a teljes osztályt büntetni néhány rosszalkodó gyerek miatt?
Pl. feladnak egy verset megtanulni az egész osztálynak, miközben nem mindenki vétkes.
Ezt mindenhol alkalmazzák? Ez eredményes tanuláshoz vezet?
A gyerekem nem csinált semmit, viszont ezzel a háttérrel kínok kínjával tanulta a verset. Folyton az volt előtte, hogy ez most valaki másnak a büntije, amit mégis ő kapott.
Ezzel a maradék kedvét is elveszik a jó gyereknek, hogy maradjon jó és vegye komolyan a tanár szavát és hogy kedve legyen tanulni.
Felétek is van ilyen?
Nekem ettől menekülhetnékem van, nem közösség építő kedvem.
Szülőként nekem is szívás...
Szörnyű, hogy már az iskolában ezt a "hogyan verjünk éket" tanítják.
Egyrészt, a csapatszellem miatt jó dolog, hogy ne legyen mindig egymásra mutogatás a felnőtt életben, segítsük egymást, mindenki csinálja meg illetve kapja meg a büntetést.
Másrészt káros, hiszen annak is van létjogosultsága, hogy ha nem én voltam a hibás, miért én bűnhődjek olyan valaki miatt, aki képtelen felelősséget vállalni a tetteiért.
Harmadrészt, ahogy írta az egyes, tudják, hogy ki volt, de lapítanak, én meg megmondom ki volt, mert nem tetszik a sunyítás, én leszek az spicli, hogy beköptem.
Sehogy se jó, de mégis mindenhogy jó.
Azért egy verstanulás nem a világvége, valószínűleg amúgy is meg kellett volna tanulni, csak jól jött büntetésként. :)
Amúgy egyetértek azzal a résszel, hogy rossz eszköz ez a kollektív büntetés, mert úgy látom hogy a rosszak leszarják, a jókat meg demotíválja.
Pályaelhagyó tanárként írom, hogy ez a módszer nem jó. Én például sosem alkalmaztam. Bár az én módszereim se voltak tökéletesek, nem ok nélkül hagytam el a pályát.🤣
Egyébként szerintem csak próbálkozik a tanár, ha nem jön be (ami valószínűleg így lesz), legközelebb majd kitalál mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!