Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Akiknek busszal jár a gyereke,...

Akiknek busszal jár a gyereke, hogy volt az egyedül járásra való átállás?

Figyelt kérdés
Nincs közelben lakó osztálytárs, akivel együtt tudna menni. Köztes megállóban kell felszállni, majd leszállni, onnan még kb. 10 perc gyalog a suli. Hazafele több busz is jön, azt is figyelni kell, ne rossz buszra szálljon.
2023. febr. 15. 11:20
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

20# Nem igen szoktunk azon a környékre sétálni, csak célirányosan az iskolába.

Egyedül nem igen közlekedett eddig, de ha megbeszéljük, hogy x helyre megyünk, ő irányít, akkor kezdetben van, hogy többször meg kell kérdezni, mégis hova megy, mert másfele kanyarodik vagy továbbmegy.

2023. febr. 16. 07:20
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor érdemes lehet gyalog felfedezni azt a környéket, többször is, alaposan, hogy otthonosabban érezze magát. (Persze csak ha megoldható.) 20-as voltam
2023. febr. 16. 09:58
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Először egy buszra szálltunk, de mintha nem lennénk együtt. Így mentünk a suliig. Visszafelé volt hogy nem a megfelelő buszmegállóba ment, de én csak mentem utána, nem szóltam, vártam mikor veszi észre és mit tesz ilyen esetben. Tudta, hogy hányas buszra vár, de mikor már sokára nem az jött gyanús lett neki és odajött hozzám. Ekkor megmutattam neki, hogy ilyen esetben nézzen rá a buszmegálló táblájára, ahol ki van írva mely buszok megállója ez. Saját hibájából hagytam tanulni.

Még párszor "elpróbáltuk", aztán már ment neki.

2023. febr. 16. 13:58
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát a mi sztorink elég érdekes.

A lányom 5.-ben ment új suliba, 10 éves volt. 2 hete járt még csak oda, és egyik reggel felkelt, és közölte, hogy ő most egyedül fog elmenni. Azelőtt az egyedül járás gondolata még csak fel sem merült. Hát azt hittem szétvet az ideg, hogy eljut-e egyáltalán a suliig, de hajthatatlan volt, azt mondta, vagy megy egyedül, vagy itthon marad. Ismerem a lányom, hát mondom akkor menjél lányom, hívj fel, ha ott vagy. Az egekben volt a vérnyomásom, pedig amúgy tudtam, hogy úgysem lesz semmi baj. Olyan kő esett le a szívemről, amikor csörgött a telefon, hogy az hihetetlen. Azóta egyetlen egyszer sem kísértem el, és már 13 éves. Sose szállt le rossz helyen, ellenben minden nap más útvonalon jön. :D Tehát szerencsés(ek vagyunk) ilyen szempontból, mert nagyon jól tájékozódik, bárhonnan hazatalál.

Szóval egy szó mint száz, nagyon hirtelen volt nálunk a dolog, de bejött.

2023. febr. 16. 15:49
 25/26 A kérdező kommentje:
Ez tetszik 23-as, hogy együtt, de mégsem, ezt kipróbáljuk, köszi :)
2023. febr. 21. 11:06
 26/26 anonim ***** válasza:
Olcsóbban is lehet okostelefont venni ami egyszerűbb de a célnak megfelel,nem kell méregdrága de ha bármi van akkor tudjon téged értesíteni illetve telefonon utánna tudjon nézni a dolgoknak,meg hogy milyen esetekben kit kell értesíteni stb.meg gyakoroljátok a buszozást magyarázd el neki,és te csak legyél ott vele.Hagyd érvényesülni különben sosem tanulja meg.
2023. febr. 23. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!