Hány éves kortól engetnétek/engeditek busszal iskolába és/vagy haza a gyereket?
Attol fugg mekkora a távolság es hol van. Budapesten peldaul biztos nem engednem 10 evesen.
Mi a varos szelen lakunk, nem faluban, de olyasmi, innen 3 megallo az iskola. Tavaly telen kezdett egyedul menni, akkor 8 eves volt.
Szerintem felső tagozattól, én legalábbis ennyi idősen kezdtem egyedül tömegközlekedni Budapesten. A lányom negyedikes, egy osztálytársa egyedül buszozik be a szomszéd telepüésről, végülis ez is rendben van.
Mondjuk ez nálunk tisztán elméleti kérdés, szemben lakunk az iskolával, szóval középiskoláig nem lesz aktuális.
Szerintem a busz előtti és utána lévő rész a lényeg. Ha pl háztól házig megy vkinek, nincs kereszteződés vagy csak egysávos lámpás kissebességes úton, akkor egy megbízható alsóst elengednék.
A helyzet nehezedésével pl több kereszteződés, nehezebb átkelés, veszélyes környek stb, egyre később.
Kb 14 évesnél viszont már szinte minden esetben fontosnak tartanám, hogy egyedül (is) el tudjon jutni.
Speciális eset ha emberek miatr veszélyes. Pl vannak helyek ahol sötétben egyedül én se szívesen kószálnék.
Negyedikes volt a fiam, amikor messzebbre költöztünk az iskolától, és busszal kellett járnia egyedül (előtte is busszal ment három megállót, de akkor az apjával). Nem volt semmi gond.
Utána már meg se kottyant neki, hogy hatodiktól a helyi buszozáson kívül vonatra is kellett szállnia (20 km-rel arrébb költöztünk, de nem szeretett volna iskolát váltani). Reggelente az apjával megy együtt vonattal, onnantól külön-külön busszal , délután egyedül jön haza busszal és vonattal.
Mondjuk ennél kisebb gyereknél nem hiszem, hogy nyugodt lennék, ha átszállással kéne naponta ekkora távot megtennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!