Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Akiknek busszal jár a gyereke,...

Akiknek busszal jár a gyereke, hogy volt az egyedül járásra való átállás?

Figyelt kérdés
Nincs közelben lakó osztálytárs, akivel együtt tudna menni. Köztes megállóban kell felszállni, majd leszállni, onnan még kb. 10 perc gyalog a suli. Hazafele több busz is jön, azt is figyelni kell, ne rossz buszra szálljon.
2023. febr. 15. 11:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
6# vagyok. Nem fordult velem elő, hogy nem jeleztem időben, hiszen azt gyakoroltuk mi mellett haladunk el, milyen épületet kell figyelnem, és amikor megláttam azt a helyet, épületet, bármit amit megbeszéltünk akkor jeleztem. Párszor vissza kérdeztem, hogy ez az a ház igaz, Anya? És anya bólintott.
2023. febr. 15. 13:17
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit hozzátennék, hogy Anya sosem éreztette velem azt, hogy nem lennék erre képes. Sosem mutatta hogy aggódna vagy parázna emiatt. Ne mutasd a gyermek felé, még ha így is érzel. Keress egy feltűnő épületet, ha meglátja akkor jelezzen. Olyanra is volt példa, hogy nem láttam ki a buszról mert akkora tömegnyomor volt. Akkor meg kérdeztem egy felnőttet, hogy itt és ott vagyok e ahol gondolom.
2023. febr. 15. 13:21
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

A lányom is 12 éves. Szeptember óta szokott busszal jönni.

1x elmentem érte, és együtt jöttünk haza busszal. Onnantól egyedül jött.

2x elfelejtett jelezni. Szerencsére körjárat, és tőlünk pár megálló van már csak a fordulóig. Így fent maradt a buszon, visszafelé szállt le. Így kb.15 perccel volt hosszabb az út.

Nála van a telefon, fel tud hívni. Akkor is felhívott, hogy baj van, nem szállt le. Annyit mondtam, hogy ne szálljon le a következő megállónál, mert az egy elég rossz környék.

Azóta nem felejt el jelezni, szépen jön haza ügyesen.

A megállótól 5-10 perc séta a suli.

Reggel nem megy még egyedül, mert azon az oldalon nincs járda, az úttesten kell lesétálni odáig. Meg tudná oldani biztos, de egyelőre még hanyagoljuk.

2023. febr. 15. 13:22
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem egyszer elkísért anyám az úton a sulitól a buszmegállóig (8 perc séta kb), bérletem volt, szóval azt csak havi 1x kellett intézni, és együtt memorizáltuk, melyik a nekem kellő busz száma és menetrendje. Másodjára gond nélkül ment, max 1-1 megállóval hamarabb/később szálltam le, de a plusz séta megtanította, hogy hol is kell jelezni.:) Azért 12 évesen ennyinek sikerülnie kellene. Az én sztorim 10 éves, nem hiszem, hogy sokat változtak a dolgok.
2023. febr. 15. 17:09
 15/26 A kérdező kommentje:

Annyiszor elmondtam neki, hogyha x megállót elhagyja a busz, akkor rögtön lehet jelezni, de mintha a falnak beszélnék, így meg egyedül nem merem elengedni. Mentünk már mi is tovább, kíváncsi voltam mennyire figyel, a megállónál ugrott be neki, de akkor már késő volt.

Elég reménytelennek tűnik a helyzet az itt olvasottakhoz képest, pláne, hogy ovis kora óta sokat jártunk busszal ugyanazon az útvonalon, nem messze van a sulitól az ovi, de azért remélem egyszer csak beérik a dolog.

2023. febr. 15. 17:19
 16/26 anonim ***** válasza:
23%
Az ő szemében mindegyik megálló tűnhet ugyanolyannak. Valamire figyeljen fel ő maga, amire biztos emlékezni fog. Nekünk ez egy nagyon színes sorház volt, papagájháznak hívják.
2023. febr. 15. 17:33
 17/26 anonim ***** válasza:
59%

"így meg egyedül nem merem elengedni"

Miért, mi történik, ha egy megállóval később száll le és visszagyalogol?

Belehal?

Mondtam már, helikopter-szülő vagy.

2023. febr. 15. 19:18
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

#13 vagyok. Nálatok nem írja ki a következő megállót a busz?

Amikor edzésre megy a lányom, akkor a másik irányba kell menni, be kell mennie a belvárosba. Oda nem kísértem el sosem, csak mondtam neki, melyik nevű megállónál kell leszállni. Szóval ha elhagyja X megállót, akkor jön az Y, és akkor jelezzen.

2023. febr. 15. 19:54
 19/26 A kérdező kommentje:

18# Van tájékoztató rendszer, de arra nem alapoznék, mert van mikor nem a valóst írja, hanem pár megállóval el van csúszva.

17# suli felé távolabb van a következő megálló, nem célszerű visszagyalogolni, hanem másik oldalról kellene megközelíteni az iskolát, amit nem ismer, nem szoktunk arra járni.

2023. febr. 15. 20:17
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi ideje jár ebbe a suliba? Nekem fura, hogy még ennyire nem ismeri (biztosan) a környéket. Másban is ilyen szétszórt? Amúgy jól tájékozódik időben-térben? (A buszon ugye az is támpont lehet, hogy az ember érzi, hogy már eltelt annyi idő, hogy az ő megállója kell, hogy jöjjön lassan.)
2023. febr. 15. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!