Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy lehet, hogy manapság a...

Hogy lehet, hogy manapság a szülők többsége normálisnak tartja, hogy tanul a gyerekével?

Figyelt kérdés

Akár nagyobb gyerekekkel is.

Persze normális és természetes, hogy segítünk a gyerekünknek, amikor kell.

A kérdést úgy értem, hogy az miért tekinthető normálisnak, hogy az iskolában töltött idő alatt nem sikerül elsajátítani a tananyagot, megírni a leckét.

Hogy mondjuk ott tölt egy gyerek 8-9 órát egy nap, amiből nyilván nem minden perc telik tanulással, de attól még nap végére elfárad.

Utána miért ne játszhatna vagy csinálhatna bármi kedvére valót?

Miért elfogadott, hogy még iskola és napközi után este is a szülő unszolására tanul? Vagy nálatok a gyerek forszírozza, hogy még szeretne tanulni?

És ha már úgy van, hogy marad otthonra tanulnivaló vagy lecke írás, akkor ahhoz miért kell segítség? Hogy lehet, hogy nem tudja önállóan elvégezni? Hiszen nyilván olyan dolgot adnak háziként, amit már előtte órán megbeszéltek, gyakoroltak.

2023. febr. 1. 21:54
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
47%

A közoktatással az a baj, hogy abba tesz energiát, amibe nem kell, az helyett amibe kellene.

Nekem pl a 12 év alatti történelem óráim mind feleslegesek voltak. Az meg heti 1 órával is már rengeteg idő. A tanár elmondta, hogy mikor mi történt, kicsit rövidebben lediktálta nekünk, mi leírtuk, majd felmérő előtti héten elkezdtük tanulni. Most egyetemista vagyok, van egy töris tárgyam, 2 kredites, szabadon választhaó. 4-esnél rosszabbat sose írtam, pedig azt se tudom, hogy néz ki a tanár... Első előadásra még bementem, mikor online voltunk, hallgattam, mint egy YouTube videót, de ennyi. Pdf-ben sorban elküld mindent vizsgáig, s pont ugyanúgy tanulom, mint az az előtti 12 évben. Csak nem cseszek el egy csomó időt a teremben a tanárt bámulva.

Nagy a gyakorlatot igénylő tárgyaknál is: egészség kampányokból szinte az egész kampánytervet az óra ideje alatt csináltuk. Csak a bemutatható ppt-ket kellet otthon. Nem úgy mint az az előtti években, ahogy simán felhagyták volna házinak, s még meg is aláznak az osztály előtt, ha rosszul csináltad meg otthon...

2023. febr. 2. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.