Mennyi rossz tanárnál váltanál iskolát?
A fiam most 6. osztályos. 5.-ben egészen meg voltunk elégedve a tanári gárdával, csak egy tanárral jött ki nehezebben a gyerek, de beszélgettem vele, és utána már egészen másképp állt a gyerekhez.
De sajnos igazgatóváltás volt, és úgy néz ki, hogy a tanári kar nehezen jön ki ezzel az új pasassal. A fél tanári kar felmondott, új tanárok vannak, de van egy csomó betöltetlen státusz is. Jelenleg a töri és a természetismeret tanár valami borzalmas, nem akarom itt részletezni, de nem csak az én véleményem. Az osztály viszont elég jó.
Jövőre viszont az igazgató fogja tanítani a gyereket még két tantárgyra, és nagyon-nagyon rosszakat hallok róla. Nem véletlenül mennek el innen a tanárok. Szóval biológia, kémia, töri, biológia, földrajzórán terror. Ez azért elég sok tantárgy. A gyerekem btm-es, és elég rosszul viseli, ha ordibálnak vele, és lehülyézik, ha nem megy neki valami. És hát előfordul, mert nem véletlenül kapta meg a btm-et.
Most is folyamatosan sír a töri miatt, próbáltam beszélni a tanárral, de nem ment. Faképnél hagyott, és egyébként ahogy kinéz, én is félek tőle. Folyton alázza a gyerekeket, kiabál velük. Már szóltunk az ofőnek, állítólag a dirinél van a probléma, de szerintem ezek rokon lelkek, szóval nem hinném, hogy változni fog.
Nem tudom, ha jövőre a legtöbb tantárgy ilyen lesz, hogy fogja bírni a gyerek.
Viszont a magyar, matek az nagyon jó, és az angol is. Ráadásul elég közel van a suli, gyalog tud menni, ha váltunk, buszozni kéne. Már ha átveszik btm-mel bárhova. Rossz tanár meg mindenhol van. De ennyi? Mik a tapasztalatok?
Nem egyházi, kis falusi iskola.
Biztos, hogy tanítja majd, mert az ő tantárgyai csak 7.8.-ban vannak. Osztályonként egy évfolyam van ebben a suliban, szóval ezekben az osztályokban tanít, nincs is más biológia tanár az iskolában. Az igazgatónak is kell tanítania, úgy tudom heti 4 órát.
9-es, igen, a kérdés jó. Nem tudom.
Érzem én, hogy ez így nem jó, de félek, hogyha elmegyünk ott sem lesz jobb, ellenben jól megszivatom magunkat, hogy utazhatunk a városba.
Személyes tapasztalat, hogy "rossz" emberek mindenhol vannak, még magánintézményben is. Pláne ebben a tanárhiányban maradnak meg jobb hírnevű iskolákban, olyan lehetetlen mást találni helyettük. És valami közepes suliba átíratnám, de minimum a suli előtt szobrozva vagy a suli oldalán facen begyűjteném a gyerekeket, szülőket, hogy megéri-e váltani, illetve ha általános iskola, a suliudvar is beszédes, szobrozz mellette és figyelj, haladj el 10 percenként a nyitott ablakok alatt. (ovit és bölcsit is így kell választani egyébként).
Mivel problémás gyereked van, keress szülőtársakat facen az adhds, vagy snis gyerekeket nevelők csoportban, és érdeklődd meg a dolgokat, nagyon szívesen segítenek(segítünk) egymásnak!
"Szóval van egy problémás, ostoba gyerek, de nem benne van a hiba, hanem a világ összes többi emberében."
Ezt mégis hol írtam? Szövegértés nem éppen az erősséged.
"A neveletlenséget különböző mondvacsinált betűszók mögé bújtatjátok."
Bemutatnád a gyermekpszichológiai diplomád? Ugyanis az adhd bizonyíthatóan kimutatható az agyban, szóval nem légből kapott, mint sokan ezt gondolják.
De ebbe a vitába én most nem szeretnék belemenni.
Mint írtam nem csak nekünk van problémánk, több szülővel is beszéltem, sőt tanárral is, akiknek gondjai vannak ezekkel az emberekkel.
A fiam egyelőre még nem akar váltani. Viszont sokszor sírva jön haza, hogy mennyire csúnyán beszélnek velük a tanárok.
Megvan, hogy melyik iskolába akar menni. Informatika szakgimnázium. Sajnos nézik a kémiát, fizikát is. Matek, angol 3-szoros szorzóval megy, azokból 5.
Nyelvtanból 5, irodalomból most 4-esre áll, meglátjuk.
Földrajz, biológia nem fog neki kelleni, azt elengedtem, csak görbüljön. A töri persze mindenhol kell.
Én fel tudom készíteni felvételire, a másik gyerekemet is én készítettem fel. Szóval szerintem felvennék. Inkább azzal van a bajom, hogy teljesen tönkreteszik itt a gyereket. Minden nap azt hallgatni, hogy hülye vagy fiam, sötét vagy meg hasonlók, amiket itt mondogatnak nekik, nem igazán építő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!