Mennyi rossz tanárnál váltanál iskolát?
A fiam most 6. osztályos. 5.-ben egészen meg voltunk elégedve a tanári gárdával, csak egy tanárral jött ki nehezebben a gyerek, de beszélgettem vele, és utána már egészen másképp állt a gyerekhez.
De sajnos igazgatóváltás volt, és úgy néz ki, hogy a tanári kar nehezen jön ki ezzel az új pasassal. A fél tanári kar felmondott, új tanárok vannak, de van egy csomó betöltetlen státusz is. Jelenleg a töri és a természetismeret tanár valami borzalmas, nem akarom itt részletezni, de nem csak az én véleményem. Az osztály viszont elég jó.
Jövőre viszont az igazgató fogja tanítani a gyereket még két tantárgyra, és nagyon-nagyon rosszakat hallok róla. Nem véletlenül mennek el innen a tanárok. Szóval biológia, kémia, töri, biológia, földrajzórán terror. Ez azért elég sok tantárgy. A gyerekem btm-es, és elég rosszul viseli, ha ordibálnak vele, és lehülyézik, ha nem megy neki valami. És hát előfordul, mert nem véletlenül kapta meg a btm-et.
Most is folyamatosan sír a töri miatt, próbáltam beszélni a tanárral, de nem ment. Faképnél hagyott, és egyébként ahogy kinéz, én is félek tőle. Folyton alázza a gyerekeket, kiabál velük. Már szóltunk az ofőnek, állítólag a dirinél van a probléma, de szerintem ezek rokon lelkek, szóval nem hinném, hogy változni fog.
Nem tudom, ha jövőre a legtöbb tantárgy ilyen lesz, hogy fogja bírni a gyerek.
Viszont a magyar, matek az nagyon jó, és az angol is. Ráadásul elég közel van a suli, gyalog tud menni, ha váltunk, buszozni kéne. Már ha átveszik btm-mel bárhova. Rossz tanár meg mindenhol van. De ennyi? Mik a tapasztalatok?
Ez egyházi iskola?
Azt meg honnan tudod, hogy jövőre az igazgató fogja tanítani?
Az iskolaváltás lutri, egyáltalán nem biztos, hogy be tud illeszkedni, mindig kívülálló marad. Mennyi a buszozás?
Inkább a szülőknek kéne összefogni, és többeknek megostromolni, szükség esetén a fenntartóval való bejelentéssel megfenyegetni a tanárokat. Azok is félnek ám a kellően harcias szülőktől, csak nem magányos szamurájoknak kell lennetek. És a gyereket is fel lehet vértezni azokkal a tulajdonságokkal, hogy ne törjön össze a sértéstől. Érezze maga mögött a szülői támogatást, azt, hogy a szülő nem azonosul ezzel a verbális agresszióval. Ha nem fél a rossz jegy otthoni következményeitől, könnyebben viseli a gyűrődést, amihez hozzá kell szokni, mert az élet része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!