Mi alapján választanál általános iskolát? Iskola vagy tanítónő alapján?
A körzetes sulink közel van, elsőtől tanítanak angolt, sok program van, tetszik, kertvarosiasabb környezet, új tornacsarnok. Tanítónőt nem ismerjük, vegyes véleményeket hallottunk róla. De sulit nézve, simán ide beiratnám a gyereket.
Egy másik suli kicsit messzebb van, városiasabb rész, kicsit lepukkantabb, régi épület, angol csak negyediktől van. Viszont a tanítónőt ismerjük, nagyon jó tanítónő, ismerjük a módszereit, hozzáállását, szívesen járatnánk hozzá a gyermekünket.
Színvonalra kb ugyanolyan a 2 suli, egyik se erősebb -gyengébb.
(És van 2 kisebb gyermekünk is, tehát ha a tanítónő alapján a nagyot odavisszük, akkor később vagy odahordjuk a kicsiket is, és már nekik nem biztos, hogy olyan tanítónő lesz, aki ennyire szimpi, vagy bevállaljuk,hogy 2 suliba hordjuk őket).
Azt szokták mondani, hogy érdemes tanítót/tanítónőt választani, mert ő lesz a legtöbbet a gyerekkel. FOntos, hogy neked szimpatikus legyen.
Én megnézném mindkettőt és úgy választanék.
Mindig mondják itt, hogy a tanítót kell választani, de mivel a 3 gyerekemből kettőnek is elment másodikra a választott nénije, én ebben már nem annyira hiszek.
Mivel nálunk 3 osztály indul, így először az iskolát választottuk ki, és ott a 3-ból a legszimpibb nénit. De mint mondtam, nem maradtak sokáig.
Nálatok is ha több gyerek van, és nem óhajtasz magaddal kiszúrni, akkor iskolát választasz, mert oda fogod a többit is vinni.
Én biztos, hogy a körzetesbe íratnám. Ahogy itt többen is mondták, választhatsz te tanítónőt, semmi garancia nincs arra, hogy végigviszi a 4 évet. Nálunk egyik gyereknél sem vitték végig. Az egyik elment szülni, a másik otthagyta az egészet.
A körzetesnek nagy előnye, hogy közel van, majd meglátod. Iskolán kívül sem árt, ha vannak a közelben barátai. Hacsak nem valami elfásult vén boszi a tanítónő, akkor én oda íratnám a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!