Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ötödikes gyermekednek mennyit...

Ötödikes gyermekednek mennyit kell otthon készülni? Mennyi szóbelit kapnak? Többet, mint alsóban, vagy ugyanannyit? Minden nap készül, vagy csak dolgozatok előtt?

Figyelt kérdés
2022. szept. 18. 14:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

10-es, pedig hidd el, hogy nem cseszted el. Az iskolában már elsőtől kezdve mondogatják nekik, hogy ez a te dolgod, neked kell megcsinálni stb.

Szóval nem csak otthon kéne ezt nekik megtanítani, hanem az iskolában éveken át egész nap hallják. És ha egy gyerek mégsem csinálja, akkor az miért a szülő hibája lenne? Ennyi erővel azt is mondhatjuk, hogy a tanárok rontották el.

Szülőin is folyton mondogatták nekünk, hogy ne tanuljunk a gyerekkel. Utána meg a következő mondat az volt, hogy a gyerekek nem tanulnak, nem írnak leckét, nincs felszerelés stb. Én ebben elég ellentmondást érzek. Ha minden nap elmondják a gyerekeknek ők is, hogy mit kéne csinálniuk, és mégsem csinálják, akkor vajon miért nem? Akkor mi a megoldás? Bizony vannak olyan gyerekek, akik későn érnek, és nekik kell a segítség.

Véleményem szerint kb. a gyerekek negyede, harmada figyelemzavaros alsóban. Már ha ezt lehet annak nevezni, de nagyon sokan! Nekik kell segíteni, a többinek meg lehet, hogy elég elmondani, hogy neked ez a dolgod, kész.

Ettől függetlenül én látok javulást. Majd tanulnak ők egyedül is, csak még lehet, hogy nem most.

Egyébként nekem is van olyan ismerősöm, aki soha bele nem néz a gyerek dolgaiba, azt sem tudja, hogy hol tartanak az iskolában, mégis tiszta kitűnő. A másik gyereke meg bukdácsol, akkor ott mi a hiba? Egyszerűen nem egyformák a gyerekek, ez nem nevelés kérdése.

2022. szept. 27. 20:22
 12/13 Andi80018 ***** válasza:
69%

Szerintem is gyerekfüggő. A gyereknek is van olyan osztálytársa, aki elsőben is már reggel nyolctól négyig sulizott, utána sport, ami ötig tartott, akkorra jött érte a szülő. Sose tanultak vele se, mégis kitűnő volt, magatartás is példás volt.

Nem hiszem, hogy ha 10 évesen tanulok vele, akkor 15 évesen is kell. Szerintem az a lényeg, hogy a gyerek jól teljesítsen, tudja az anyagot, érdekelje is, ne görcsöljön semmin, legyen azért szabadideje, érezze jól magát iskolaidőszakban is.

Amelyik gyerekre meg rá se kell nézni, és úgyis kitűnő, örüljön neki... :-D Ezen kár vitázni szerintem.

2022. szept. 28. 09:08
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Írásbeli nagyrészt meg van a tanulóidőben. Törit nagyon tudja.

Természetismeret viszont nem érdekli, azzal piszkálnom kell, de ha akarja félóra alatt megtanulja témazáró előtt. Csal van hogy elfelejti, hogy témazáró lesz. Most angolból züllött le nagyon. 5ös volt belőle és azt hitte mindent tud, aztán kiderült hogy nem. De azért remélem a 4es meglesz belőle félévre. Aztán majd évvégére javít. Más tárgyakból 4,5-5 között van.

2023. jan. 3. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!