Honnan tudnám a leckéket megszerezni?
Gyermekem osztályközösségét az előző osztályfőnök teljesen szétzúzta. A gyerekeket egymás ellen uszította, voltak kipécézettek, akik betöltötték a szóbeli boxzsák szerepét, kiutaltak közösen őket. Nagyon sokan el is mentek az amúgy jó nevű ált.iskolából miatta. A mostani osztályfőnök a haját tépi, érzékenyíteni viszi majd őket egymás iránt, mert azt mondta, ilyen osztályt még ő sem látott... A gyerekek durván bánnak egymással, megy a bullying, a szülők klikkeket alakítottak ki, ahol a bent lévőkön kívül átnéznek mindenkin, szó szerint lesz.rják a másikat.
Mivel mi se milliomosok, se csókosok nem vagyunk, egyik klikkben sem vagyunk benne, így kínszenvedés a leckékhez hozzájutni. A hiányos házi feladatok miatt sokszor kapott kisegyest a gyerekem, illetve lemaradt. Ezt többször szóvátettem, persze minden irányban süket fülekre találtam.
A héten beteg lett a fiam, így hétfőtől ment a könyörgés. Egyetlen anyukában volt a kb.40 ember közül annyi, hogy egyik nap elküldte, de már csütörtök van, és hiába kérem a FB csoportban, és látom, mennyien látták, mindenki tojik rá.
A legszebb, hogy az egyikük ott tanít, igen, az osztályt is! De mivel ő is egy bántalmazó tanár, alázza a gyerekeket, így őt sem érdekli.
A kérdésem: ha az osztály egyik tagjától sem kapjuk meg napokig a leckéket, és a tanárok elérhetetlenek, honnan tudnánk beszerezni? Van az iskolákon belül erre szabály, lehet valahova fordulni ezzel? Ti hogy oldanátok meg? Csak 2-3 szülő van az osztályban, akikre rá vannak szállva, mind könyörög a leckékért. Sokszor volt balhé is ebből, ilyenkor a "felnőtt emberek" kiröhögik, aki csak a tananyagot szeretné a gyerekének...
Kedves utolsó! Ez így van, ahogy írtad. Az én gyerekemnek semmi baja, csak annyi, hogy nem hajlandó belekötni senkibe, és a bántalmazó mellé állni, nem egész nap a telón lóg hülyeségeket nézve, hanem kint szeret lenni. Ha ebben a tekintetben baj van vele kedves 18-as, akkor a világgal van a baj. Kiközösítik a régimódi, normál fiúkat, akik fúrni, faragni szeretnek szekálás helyett...
Ha ezt az ofő még támogatja is, akkor kezdődik a probléma...
Mi elvittük pszichológushoz. Az iskolapszichológushoz. Ő kerek perec megmondta, hogy a tanárral bajok vannak, nem a gyerekem a rossz. Sőt, sokkal tisztelettudóbb és intelligensebb, mint más gyerekek, és ez szúrja a többiek szemét, nem értik, nem tudják hova tenni, mit kezdeni vele.
Kedves 20.
😂 Köszi, 3 gyermekem van ebből 2 sni-s. A második adhd-s.
Dehogynem tudom.
Amit nem tudsz felfogni.. Az egy dolog ha a gyerekek kiközösítik egymást, de ha a szülőt is.. No ott van valami más huncutság is..
18.voltam
A huncutság az, hogy a tanár pszichopata. Az ismerősei gyerekeit gyűjtötte össze az osztályba. Mivel a többi 6-7 gyereket már nem akarta, beléjük állt. A többi előtt alázta őket, hogy na, ezt lehet, és kell csinálni, amíg meg nem értik, hogy tipli van. Óvatosan csinálta, arra apellált, hogy a gyerekeknek nem lehet hinni, és megtiltotta a szülőin, hogy őt kibeszéljék! Voltak, akik feladták. Az ismerősei ezért végig kívülállóként kezelték a többieket, gyerekeiket, mivel a szülőket is végig szidta nekik, az osztály előtt is, a tanárok előtt is, és a szülőt a gyereke előtt. Engem is a fiam előtt. Hogy hogyan merek neki emailt írni, nincs-e jobb dolgom, mint hogy neki írogatok. Pedig a gyerekemről volt szó, iskolai ügyben kérdeztem valamit. De annyira utált minket, hogy nem akart velünk -se- foglalkozni, meg is mondta a gyerekemnek, hogy elege van belőlem, meg belőle is.
Ezeket mindig utólag tudtam meg, a gyerekem, más gyerekei, meg más tanárok mesélték.
Gyűlölik őt egyébként a tanárok, mert egy nárcisztikus pszichopata, egyfolytában ordít a gyerekekkel, mindenbe beleköt.
Vannak ilyen tanárok. Máshol is vannak. Ha elviszem a gyereket máshova, ott is lehet, sőt ha tovább tanul, ott is. Nekem is volt.
Tanár hiány van...
Egyébként nagyon elkanyarodott a kedves 18-as a témàtól, simán áldozat hibáztató, és szerintem simán beállna a sorba a többiekhez, ahogy nézem. Úgy tűnik, hogy úgy véli, akit mások valamiért kiközösítenek, annak tényleg nem jár semmi, mert tuti biztos hogy az a hibás. Lecke sem jár. Így ismeretlenül... Eszem megáll! Bocs, de ez normális?
De, van ilyen anyuka. Este fél 8, mire hazaér. A gyereke addigra nem hajlandó a leckével foglalkozni.
Ha sikerül kiveszekednie a gyerekéből, akkor van lecke, amit megkapunk. Ez nagyon késő, ezért a csoportban kérem el, amire általában nem jön válasz.
A másik fél 10-re ér haza. Ő azt mondta, ne tőle kérjük el, mert a gyereke már alszik, és azt se tudja, mi volt aznap a suliban, nagyon trehány.
Illetve van mégegy. Ő 10-ből 2* küldi el, mikor már harmadik napja kuncsorgunk. Kb ennyi, a többiek direkt nem küldik.
Áldozat hibáztatás.. 😂🤦♀️
Ez tipikusan az a verzió mikor mindenki hülye, a rossz meg a sz@r, csak a te gyereked tökéletes, akit ez miatt kiközösítenek.. 😂
Nagyon kíváncsi lennék a másik oldalra is..
Mondjuk eddig csak más szidását és hibáztatását olvastuk 🤷♀️ nem fura?
Kedves 25#
Tévedsz. Csak más szemszögből nézem a dolgokat. Ennyi.
Mit lehet tenni?
Mondjuk ha az igazgató sem partner akkor egyértelműen iskolát váltani. Ott ahol a gyerek ennyire kilóg nincs értelme maradni.
Ahol a tanár ennyire rossz! Nincs értelme maradni. Mondjuk én már itt váltottam volna. 🙄
Mindenhol van probléma tény, de akkor is megéri váltani.
Nem tudom, hog, Te írtad a 20.választ is, de kiegészíteném még annyival, hogy azért ne vegyünk egy kalap alá egy sni-s gyereket, egy átlagos gyerekkel.
Ott ahol zárt ajtókat döngetek, nincs értelme maradni. Amellett elgondolkodnék, hogy lehet bennem is van némi hiba, és nem csak ujjal mutógatnék másokra. 🤷♀️
"Vannak ilyen tanárok. Máshol is vannak. Ha elviszem a gyereket máshova, ott is lehet, sőt ha tovább tanul, ott is. Nekem is volt."
Ez így van, de azért itt extrém rossz a helyzet. Szerintem nézzetek másik iskolát. Aztán ha a tanév végéig sikerül javítani a helyzeten az új ofőnek, akkor maradhattok. Én is ki voltam közösítve az óvodától az egyetemig (a bölcsiben talán még nem, aztán az MSc-n és a doktori képzés alatt sem), de azért az ennyire nem volt durva. Én se csináltam semmi rosszat, csak visszahúzódóbb voltam, nem tudtam, hogyan kéne barátokat szerezni, így nem volt senki, aki mellém álljon, ha rám szálltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!