Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Honnan tudnám a leckéket...

Honnan tudnám a leckéket megszerezni?

Figyelt kérdés

Gyermekem osztályközösségét az előző osztályfőnök teljesen szétzúzta. A gyerekeket egymás ellen uszította, voltak kipécézettek, akik betöltötték a szóbeli boxzsák szerepét, kiutaltak közösen őket. Nagyon sokan el is mentek az amúgy jó nevű ált.iskolából miatta. A mostani osztályfőnök a haját tépi, érzékenyíteni viszi majd őket egymás iránt, mert azt mondta, ilyen osztályt még ő sem látott... A gyerekek durván bánnak egymással, megy a bullying, a szülők klikkeket alakítottak ki, ahol a bent lévőkön kívül átnéznek mindenkin, szó szerint lesz.rják a másikat.

Mivel mi se milliomosok, se csókosok nem vagyunk, egyik klikkben sem vagyunk benne, így kínszenvedés a leckékhez hozzájutni. A hiányos házi feladatok miatt sokszor kapott kisegyest a gyerekem, illetve lemaradt. Ezt többször szóvátettem, persze minden irányban süket fülekre találtam.

A héten beteg lett a fiam, így hétfőtől ment a könyörgés. Egyetlen anyukában volt a kb.40 ember közül annyi, hogy egyik nap elküldte, de már csütörtök van, és hiába kérem a FB csoportban, és látom, mennyien látták, mindenki tojik rá.

A legszebb, hogy az egyikük ott tanít, igen, az osztályt is! De mivel ő is egy bántalmazó tanár, alázza a gyerekeket, így őt sem érdekli.

A kérdésem: ha az osztály egyik tagjától sem kapjuk meg napokig a leckéket, és a tanárok elérhetetlenek, honnan tudnánk beszerezni? Van az iskolákon belül erre szabály, lehet valahova fordulni ezzel? Ti hogy oldanátok meg? Csak 2-3 szülő van az osztályban, akikre rá vannak szállva, mind könyörög a leckékért. Sokszor volt balhé is ebből, ilyenkor a "felnőtt emberek" kiröhögik, aki csak a tananyagot szeretné a gyerekének...

2022. szept. 15. 10:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
6. osztályos gyerekednek nincs mobilja?
2022. szept. 15. 11:23
 12/30 anonim ***** válasza:
36%
6.os gyerek már el tudja kérni a házit magának, ha pedig hiányosan adják meg még mindig jobb, mint a semmi. A tanár szülőnek meg írhatsz hogy nem tudtátok elkérni a házit ezért kéred ne jancsikától kérje majd számon. Ha mégis megteszi annak ellenére hogy pontosan tudja hogy hiába kérted tőle lehet menni az igazgatóhot.
2022. szept. 15. 11:35
 13/30 A kérdező kommentje:

Nem, nincs mobilja. Miért lenne?

Az, aki meg nem hiszi, hogy az ofő ilyet tett, tegye össze a kezét, hogy náluk nem volt ilyen! Nem a gyerekek miatt volt, hanem egyszerűen rühellte, akik nem illenek az általa elképzelt osztályba, és igyekezett kipöccinteni őket. Sokakat sikerült is!

Én írtam az órát adó tanároknak, hogy nem tudta bepótolni, nem érdekelte őket, ugyanúgy megírta az összes dolgozatot első nap, ahogy bement a suliba. Volt, hogy suli után benntartották, hogy bepótolja, és külön vele megíratták.

Nem tudom nálatok hogy van, de itt mindenki egy kaptafa, körülményektől függetlenül.

2022. szept. 15. 11:45
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Na ez aztán tényleg durva, nálunk volt ilyen középiskolában hogy senki sem volt képes beküldeni a házit a csoportba, de ott tinédzserekről volt szó, szóval "normális" volt. De basszus itt felnőtt emberektől van szó...

Amúgy nekünk ofő is megmondta anno hogy közvetlen írjunk valakinek, úgy már nehezebb "elnézni" felette, de lehet ilyen nemtörődöm embereknél ez se használ. A tanárok mennyire "elérhetetlenek"? Mert mondjuk bemennél a suliba és ott kérnéd el tőlük, vagy akkor már bemennél az osztályba és személyesen a gyerekektől, lehet akkor már nem lenne akkora pfájuk.

2022. szept. 15. 11:49
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Bemennék személyesen az iskolába, és elkérném a tanároktól a leckét.
2022. szept. 15. 12:19
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöméknél hasonló volt. A megoldás az volt, hogy az osztályfőnök minden gyerekre kiosztotta házi beküldését az osztálycsoportba (ofő benne volt). Ha valaki nem tette meg, akkor nagy egyest kapott. Hamar rendeződött a helyzet.
2022. szept. 15. 12:59
 17/30 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az utolsó hozzászólásokat, ez tényleg járható út lenne! Felvettem majd az ofőnek, hátha...

A tanárok szerint a mi dolgunk, a szülők szerint a gyerekek vagy a tanárok dolga, amúgy tojnak rá, a gyerekek szintén tojnak rá, szerintük meg a tanár tegye fel a Krétába,mert elég nekik a suliban ezzel foglalkozni.

Nálunk tanuló párok voltak egy ideig. De ha a másik is beteg volt, vagy tojt rá, megint borult minden.

Bemenni a suliba csak előre bejelentkezve lehet, személyesen covid óta nem lehet csak úgy beugrani.

Emailben meg vagy válaszolnak, vagy nem.

2022. szept. 15. 13:41
 18/30 anonim ***** válasza:
36%

Újra megkérdem. Ha ennyire fos minden. Ha a gyereked ki van közösítve miért nem váltassz iskolát?

Ismét halkan súgom.. Attól mert a gyereked ki van közösítve az osztályban, a szülők vajon miért közösítenek téged is ki? 🤔

Mielőtt ekéznél.. Tudom milyen mikor rühel egy tanár és ezt az egész osztály előtt nyíltan vállalja..

De ezt az osztálytársaimat nem érdekelte, se senki szülőjét..

Szóval, ismételten bocs.. De nyakamat teszem rá, hogy itt azért sokkal mélyebb és másabb probléma áll a háttérben.. Hagyjuk ezt a csokos vonalat.. Ez a kutyát se érdekli, max azt aki ezzel védekezik. Ok nélkül nem pikkel senki a másikra.

2022. szept. 15. 13:46
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ezelőtt 20 éve mindig a tanárok jelöltek ki valakit ( lehetett önként is jelentkezni)aki tájèkoztatja az illetőt.

Ha nem történt meg akkor elővették a felelőst.

Ofő és a szaktanár feladata lenne.

Később nàlunk:

“A hiányzóknak is adjuk àt a házifeladatot és a dolgozat hírét, plusz a leadott tananyagot is pótoljàk.

A tanár adott időt a hiányzóknak, hógy pótolják és megnézte a füzetet ez még gimiben is!

2022. szept. 15. 13:48
 20/30 anonim ***** válasza:
83%

A 18-asnak mondom, hogy fogalma sincs miről beszél. Én ismerem a helyzetet. Az én gyerekem ki van közösítve. Igen, tisztában vagyok vele, hogy ezt nagy részt magának köszönheti. Adhd-s. Második iskolában vagyunk, eszemben sincs váltani, amíg nem muszáj. Hogy miért? Mert ez van közel, mert ide el tud járni egyedül, és máshol sem lesz jobb. Ott is ki fogják közösíteni. Akkor most ássam el a gyereket?

Én sok mindent nem tudok vele tenni, sokat beszélgetünk, hogy mi történt a suliban. Ki mit csinált, ki hogyan reagált. Hogy neki hogy kellett volna reagálni. Hidd el, nem szándékosan viselkednek így ezek a gyerekek, nekik ez okoz nehézséget. Viszont a többi gyerek, valamennyire jogosan, elfordul tőle. Azt kéne a többi gyerekben is tudatosítani, hogy azért, mert egy gyerek fura, attól még őt is hagyni kell élni. Nem kell a barátjának lenni, de nem is kell szekálni. Ehhez pedig kéne egy jó pedagógus.

Fejlesztés ki van neki írva 3 éves korától, de igazán nem tudják a tanárok mit is kéne rajta fejleszteni. Olvasnak. Pedig a kommunikációs helyzeteket kéne vele gyakoroltatni, csak hát a tanárnak fogalma sincs róla, hogyan.

Attól függetlenül én akármelyik szülőre ráírok, elküldik a leckét. Bár én is szoktam mondani, hogy a gyerek dolga lenne, de képzeld el, hogy nem mindegyik 6. osztályos gyerek lóg egész nap a telefonon. Van, hogy napokig rá sem néz az enyém sem. Szóval nem olyan egyszerű nekik. Volt egy messenger csoport, ami arról szólt a lecke helyett, hogy egymást fikázták, onnan ki is lépett a gyerek, erre semmi szükség. Utána egyébként volt valami előadás a suliban az online bullyingról, de sokat nem ért, szerintem.

Szóval ez még akkor is nehéz téma, ha az ofő nem ugrasztja össze szándékosan a gyerekeket.

Én továbbra is azt gondolom, hogy a tanárnak be kéne írni a Krétába aznap délután, hogy mi volt az órai anyag, és mi a lecke. Neki ez kb. 1 percébe telne, és akkor biztos információt kapnánk. De konkrétan van olyan tanár, aki az idén még nem írt semmit a Krétába. Nem is értem, ezt nekik kötelező vezetni. (A leckét azt nem kötelező, de az óra témáját igen.) Pl. töriből már az nagy segítség lenne, ha tudnánk, melyik leckét veszik.

2022. szept. 15. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!