Ötödikben előfordul már a gyerekek között menőzés? Ki milyen ruhát hord, van-e fülbevalója, milyen a tolltartója stb?
Lányom most kezdi az ötödik osztályt egy új iskolában, költözés miatt. Eddig egyháziba jártunk, most államiba megyünk, ebben a városban nincs egyházi a közelben. Nem baj. Nem ez a lényeg.
Mire számítsak a külsőségek terén? Mennyire vannak itt már "menőző" lányok? Nem tudom másképpp megfogalmazni, elnézést! Köszönöm szépen a válaszokat
A lányom most volt ötödikes, 8 osztályos gimnáziumot kezdte. Van az osztályban pár lány, akik sajnos azt nézik, kinek milyen telefonja, ruhája van.
A lányom szerencsére nem foglalkozik ezekkel. Meg kell tanítani a gyereknek, hogyan kezelje az olyan embereket, akiknek a pénz és a márka számít.
A menőzés már valóban korábban kezdődik. Elsőben nálunk például a hosszú haj volt a menő. Nekem akkor hátközépig érő hajam volt, amiért több lány odavolt. Aztán másodikban jött egy lány fenékig érő hajjal és az egyik osztálytársam megkérdezte, nem érzem-e magam rosszul, hogy én csak második vagyok mostantól. Ezen akkor is meglepődtem és most is meglepőnek tartom, mert egyszerűen így szerettem a hajam, nem azért volt hosszú, hogy menő legyek.
Egy állami iskolában épp úgy lehetsz szerencsés, szerintem ez tanár függő, mennyire figyel a gyerekekre, hogy ne csúfolják egymást egy egyszerűbb tolltartó vagy egy kevésbé márkás ruha miatt.
Szia! Sajnos nálunk már oviban is volt, pedig kisvárosban lakunk. Most megy ötödikbe a lányom, elég fiús típus. Tavaly már mondta, hogy kérdezgették, miért farmerben jár, miért bakancsban csizma helyett stb. Mivel fiús és husis, nálunk a legging nem jöhet szóba, meg szerencsére nincs is oda érte.Egy tregging, pólóval már jobb. Csizmában sem találtunk olyant, ami divatos, praktikus, vízálló és árban is ott van. Meg a rohangáláshoz szerintem jobb a bakancs. Ezek voltak az apróságok. Néhány hete már mondta, hogy piszkálták, mert nem márkás a tolltartója, táskája, stb. Illetve, már megy a kin milyen márkájú ruha van.
Nagyon sok múlik azon, hogy hogy álltok hozzá, talál-e olyan társakat, akik szintén nem foglalkoznak vele, illetve a tanár hogy tudja kezelni. Egyébként nem tudom, hogy állsz hozzá, de a lányom osztálytársainak már elsőben saját okostelójuk volt. Na,3-4-ben már szmk-s anyuka is okoskodott, mikor sokadszorra hívták fel rá a figyelmet, hogy le kell adni. Ja, a másik. Nekik már van FB, tiktok, stb, és ciki, ha neki nincs. ( lányomnak sincs, az enyémen szokott chatelni, de eléggé kiutálták ezek miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!