Előfordulhat, hogy egy gyereket az osztályfőnök/ valamely tanár közösíti ki?
Hajaj! A gyerekek általában azért pécéznek ki egy másik gyereket, mert a tanártól azt látják, hogy vele lehet ezt csinálni. Még csak az sem biztos, hogy direkt csinálja. A lányommal csinálta ezt az alsós tanítónő, én mondtam neki, meg volt sértődve. Azt mondta rémeket látok, belemagyarázok dolgokat, a gyerek meg mindenen megsértődik. Ő nem mondott rá semmi rosszat, és a gyerekek sem csúfolják.
Minden füzetének az oldalára oda volt írva: túl lassú vagy!
Minek csúfolták a többiek? Lassú csigának, suta balkezesnek. Na, vajon honnan jött az ötlet?
Mi iskolát váltottunk.
Logikailag nem lehet, mert kiközösíteni nem tud egy ember, csak egy közösség.
Ha a tanár többször is egyértelműen arra akarja rávenni az osztály tagjait, hogy közösítsenek ki valakit, akkor is az osztály közösíti ki, nem a tanár. Értelemszerűen a tanárnak erkölcsi felelőssége van a felbujtásban, pláne, hogy itt kiskorú gyerekekről van szó, akik belátási és döntési képessége korlátozott.
Tehát egy tanár biztathatja, felbujthatja ilyenekre az osztály többi tagját. Ha ilyet tesz, akkor ő szakmája szégyene.
Mit lehet ellene tenni?
Első körben szólni kéne az igazgatónak. Ne te szólj, hanem a szüleid, az hatásosabb.
Ha ettől sem jön rendbe a helyzet, akkor el lehet menni a tankerülethez (állami iskolában).
Lehet menni a bulvármédiához (Blikk, RTL Klub stb.) is, ők szívesen ráharapnak az ilyenekre.
A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás persze az iskolaváltás, de nem kéne mindig a megtámadott félnek elmennie.
7-es, sajnos mi is. Pont azért mondom. Én elismertem, hogy a gyerekem bizony nehezen kezelhető. Erre minden nap azzal fogadott a tanár:
-A gyerek beszélt órán.
-És ha rászólt, mit csinált?
-Akkor elhallgatott.
Hja kérem, amúgy melyik gyerek nem beszélget órán? Tegyen rendet, mit nekem panaszkodik minden áldott nap? Én nem voltam ott. Egy idő után elegem lett, és mondtam neki, hogy talán nem neki van igaza, onanntól aztán volt ott minden. Viszont volt olyan szülő, aki minden nap bejárt ordibálni a tanárokkal, ott állt mindegyik haptákba, jaj, nehogy megint bejöjjön, és rosszabb volt a gyereke, mint az enyém.
Mi is iskolát váltottunk, de most már nem fogadom el, hogy az enyém bármi rosszat csinálna.
Hogy nem foglalsz állást? Azt akkor lehet, ha nem találkoztok személyesen. Beírnak, elolvasom, megvonom a vállam. De ha személyes fogadóóra van, ott azért kell sajnos állást foglalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!