Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsós és felsős gyerekeknél...

Alsós és felsős gyerekeknél még mindig ki vannak tiltva a mobiltelefonok az iskolából?

Figyelt kérdés

Eszembe jutott egy kérdés, hogy én nagyjából 10-15 éve voltam általános, és nálunk akkor ki voltak tiltva az iskolából a mobiltelefonok. Tehát nem arról van szó, hogy órán nem szabad elővenni (az érthető), hanem egyáltalán bevinni se lehetett, az volt a hivatalos, hogy a portán le kell adni. (Ezt persze rengetegen leszartuk, eleve hülyeség, másrészt akkor - legalábbis én - nem a menőzés miatt hordtam, hanem hogy bármikor elérhessem a szüleimet.)

Kérdésem: manapság, a 7-14 évesektől még mindig teljesen ki van tiltva a mobil az iskolából, vagy csak annyi van, hogy órán ki kell kapcsolni? Mi a szabály nálatok az iskolában?

Illetve mit gondoltok, nálunk anno 12-15 éve, miért lehetett teljes tiltás? Tehát annak mi értelme, hogy szünetben sem lehet használni, sőt elvileg nálunk se lehetett volna lenni?

2022. júl. 25. 10:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
20%

Lányom most megy ötödikbe. Az alsós ofő azt mondta, és ki is hangsúlyozta, meg kiírta fb csoportba, hogy a gyereknek LE KELL!! adni a telefont, amint bemegy az osztályba. Lányom meg is teszi, emiatt lassan UFO lesz. Másik alsós tanító szerint az ekkora gyerekeknek nem is kell telefon, hisz nincs rá szükségük. Ezzel maximálisan egyetértek. Ennek ellenére szmk-s anyuka teljesen kikelt magából, hogy milyen jogon veszik el a gyerektől, mikor bármikor szükség lehet rá. Csak én nem értem, miért.

Lányomnak is van. Azóta, hogy sportversenyekre hordták őket, illetve, mióta egyedül buszozik a suliba. Szomorú hogy már első végén mindenkinek volt, csak neki nem.

Ezt nem tudom megérteni, hogy miért kell a gyerek után vinni a felszerelését, uzsonnáját stb. Egyszer vittem utána tolltartót, tízórait, első osztály októberében. Azóta nem. Otthon felejtette? Így járt, legközelebb jobban figyel. Betét, tampon? Vagy egy osztálytárstól is lehet kérni, de akár tanítónőnek szólni, hogy gond van. Másik megoldás: megtanítom a lányomnak, hogy MINDIG legyen nála, mert főleg az elején, bármikor kellhet.

Milyen gond miatt keresne a gyerekem iskolaidőben? Ott a tanár, szóljon neki. Vagy megoldják, vagy a tanár jelzi a gondot. Nekem jött valami közbe és kések? Megtörtént. Írtam ofőnek, átadta az üzenetet a gyereknek.

Mondjuk, ehhez olyan tanár-szülő kommunikáció is van. Lehet, csak nekünk volt szerencsénk.

És a miért kell leadni? A legtöbb gyerek kütyüfüggő. A suliba általában tanulni járnak. A szünet elég rövid. Mégis, a lányom szerint állandóan a fb-n, Tiktokon lógnak. A tanárok, igazgatók stb nem akarják, hogy egyik-másik diákról fotók, videók kerüljenek fel a netre. Ha belegondoltok, mindegyikre volt már példa.

Egyáltalán miért kell egy általános iskolás gyereknek fb, tiktok, megy egyéb marhaság?

2022. júl. 27. 16:46
 22/25 anonim ***** válasza:
2%

A gyerek most volt ötödikes. Alsóban tilos volt vinni, most már lehet.

Viszont én akkor értettem meg a tiltás legfőbb okát, miután az egyik túlbuzgó anyuka a gyereke karján hordott hívható okosórán hallgatta végig az összes órát, amin a gyereke részt vett!!!! És mindenen vergődött, reklamált a tanároknak. Sokkoló volt...

2022. júl. 29. 09:58
 23/25 anonim ***** válasza:
75%
Felsőben nálunk nagyon hasznos volt a telefon. A tanár elég hülyén tanított és túl gyorsan diktált, ezért folyamatosan felvettem hangrögzítővel az órákat, otthon vagy a buszon meg vissza tudtam hallgatni az egész órát, és írni mellé egy kis jegyzetet is. Ezek után már nem is írtam füzetbe az óráin, mert otthon is meg tudtam tenni a saját tempómban :D
2022. júl. 29. 11:57
 24/25 anonim ***** válasza:
30%
Bevinni lehet, de használni nem, csak engedéllyel. A legfőbb oka egyrészt, hogy ne a kütyüzésről szóljon minden szünet. A másik fő ok, hogy a gyerekek finoman szólva sem képesek tiszteletben tartani a személyiségi jogokat. Fotózzák cikis helyzetekben a másikat és töltik fel a képeket mindenfelé. Volt erről szó szülői értekezleteken, dolgozat infó órán, beszélgetés osztályfőnökkel, de nem mindenki érti így sem, hogy törvénytelen. Ezért meg, ha az áldozat szülője olyan, az iskolát fogják elővenni, ami persze senkinek nem hiányzik.
2022. júl. 30. 21:18
 25/25 anonim ***** válasza:
Utolsó, kb én is ezt írtam. Le is lettem érte pontozva rendesen...
2022. júl. 31. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!