Alsós és felsős gyerekeknél még mindig ki vannak tiltva a mobiltelefonok az iskolából?
Eszembe jutott egy kérdés, hogy én nagyjából 10-15 éve voltam általános, és nálunk akkor ki voltak tiltva az iskolából a mobiltelefonok. Tehát nem arról van szó, hogy órán nem szabad elővenni (az érthető), hanem egyáltalán bevinni se lehetett, az volt a hivatalos, hogy a portán le kell adni. (Ezt persze rengetegen leszartuk, eleve hülyeség, másrészt akkor - legalábbis én - nem a menőzés miatt hordtam, hanem hogy bármikor elérhessem a szüleimet.)
Kérdésem: manapság, a 7-14 évesektől még mindig teljesen ki van tiltva a mobil az iskolából, vagy csak annyi van, hogy órán ki kell kapcsolni? Mi a szabály nálatok az iskolában?
Illetve mit gondoltok, nálunk anno 12-15 éve, miért lehetett teljes tiltás? Tehát annak mi értelme, hogy szünetben sem lehet használni, sőt elvileg nálunk se lehetett volna lenni?
"10 éve is bement a szülő az iskolába a gyerek szendvicsével."
Max ha nem dolgozott.
S hol állított bárki olyat, hogy dolgozó szülő ment be az iskolába a kajával? Amúgy meg nem minden munkahely olyan, hogy nem tudsz ellépni 10 percre...
Lányom most járta ki a 8.-at. Telefon a táskában kikapcsolva lehetett. Nem vették el, sőt, volt olyan tanár, aki órán kérte, hogy vegyék elő, és keressenek meg valamit a neten, volt, hogy így írtak dogát is. Ezen én amúgy ki voltam akadva, mert a gyerekem több telefont is elhagyott, eltört, és nem akartam neki másikat venni. Ketten küzdöttünk egy másik anyukával, aki szintén nem akart adni a gyerekének.Annyit mondott a diri, hogy persze vannak bent a suliban tablettek. Töröttek, állandóan le voltak merülve, végül csak odaadtuk a férjem egyik régi, megunt telefonját a lányomnak.
A fiaméknál viszont beszedik, másik iskola. Ő ezért nem is viszi el, mert mondta, hogy mi értelme, ha egész nap a tanáriban van a telefon. Ha valami gondja van, az osztályfőnök szokott keresni.
Amúgy nekem is volt olyan, hogy nem volt nálam betét, de mindig volt egy barátnő, akitől lehetett kérni, nem is értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!