Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsós és felsős gyerekeknél...

Alsós és felsős gyerekeknél még mindig ki vannak tiltva a mobiltelefonok az iskolából?

Figyelt kérdés

Eszembe jutott egy kérdés, hogy én nagyjából 10-15 éve voltam általános, és nálunk akkor ki voltak tiltva az iskolából a mobiltelefonok. Tehát nem arról van szó, hogy órán nem szabad elővenni (az érthető), hanem egyáltalán bevinni se lehetett, az volt a hivatalos, hogy a portán le kell adni. (Ezt persze rengetegen leszartuk, eleve hülyeség, másrészt akkor - legalábbis én - nem a menőzés miatt hordtam, hanem hogy bármikor elérhessem a szüleimet.)

Kérdésem: manapság, a 7-14 évesektől még mindig teljesen ki van tiltva a mobil az iskolából, vagy csak annyi van, hogy órán ki kell kapcsolni? Mi a szabály nálatok az iskolában?

Illetve mit gondoltok, nálunk anno 12-15 éve, miért lehetett teljes tiltás? Tehát annak mi értelme, hogy szünetben sem lehet használni, sőt elvileg nálunk se lehetett volna lenni?

2022. júl. 25. 10:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
46%

"10 éve is bement a szülő az iskolába a gyerek szendvicsével."

Max ha nem dolgozott.

2022. júl. 25. 11:53
 12/25 anonim ***** válasza:
8%

S hol állított bárki olyat, hogy dolgozó szülő ment be az iskolába a kajával? Amúgy meg nem minden munkahely olyan, hogy nem tudsz ellépni 10 percre...

2022. júl. 25. 12:00
 13/25 anonim ***** válasza:
25%
Hja, igazad van. 10 éve csak és kizarolag a HTB anyuka gyereke felejtette otthon a szendvicset. A munkahely és az iskola pedig sosem volt távolabb egymástól, mint 20 perc.
2022. júl. 25. 12:05
 14/25 anonim ***** válasza:
66%
Általánosba bevinni nem lehet(ett) bevinni semelyik évfolyamon - a kisebbik még oda jár. 8 osztályos gimibe ment át a nagyobb, ott meg be lehet minden évfolyamon. Nem tartom jónak, mert semmit nem csinálnak szünetben, csak nyomkodnak. A másik suliban ment mindenki ki az udvarra, volt foci, duma, kergetőzés, itt meg ülnek fél méterre egymástól és social medián meg online játékokban élnek. Most fogjuk szülők kezdeményezni, hogy az ő osztályuk leadja reggel, mert tiszta függő mind. Biztos "szeretni" fognak érte, de tényleg káros mindenüknek IS :) Ettől még úgyis több órát fognak egy nap nyomogatni, csak csináljanak már mást is néha.
2022. júl. 25. 12:09
 15/25 anonim ***** válasza:
37%
Megtanítom a lányomnak hogy mindig legyen nála betét, papírzsepi. Az ofőnek pedig odaadom a telefonszámom, illetve elkérem az övét. Mire használná a gyerek a telefont az iskolába? Hogy bacogassa akinek nem telik rá? Hogy menőzzön vele?Az órán pedig az a dolga hogy a tanárokra figyeljen, ne azt nyomkodja a pad alatt.
2022. júl. 25. 12:12
 16/25 anonim ***** válasza:
33%
Aki lepontoz az miért teszi? Nem tud mobil nélkül élni és el se tudja képzelni, hogy más igen? Vagy annyira idiotanak tartja a gyerekét hogy ilyen aprosagokat képtelen anyuci/apuci és a mobil nélkül megoldani?
2022. júl. 25. 12:13
 17/25 anonim ***** válasza:
16%
A 90 és a 81%-os nyomkodonak szólna amúgy a kérdésem, 16. voltam
2022. júl. 25. 12:15
 18/25 anonim ***** válasza:
91%
19 éve kezdtem az alsó tagozatot, harmadikos koromra kaptam egy olyan telefont amivel csak hívni lehetett és sms-t küldeni, mert busszal mentem haza, és jó ha nálam volt. Az iskolám elég szigorú egyházi iskola volt, de telefont mindig be lehetett vinni, csak órán kikapcsolt állapotban kellett lennie.
2022. júl. 25. 14:08
 19/25 anonim ***** válasza:
59%

Lányom most járta ki a 8.-at. Telefon a táskában kikapcsolva lehetett. Nem vették el, sőt, volt olyan tanár, aki órán kérte, hogy vegyék elő, és keressenek meg valamit a neten, volt, hogy így írtak dogát is. Ezen én amúgy ki voltam akadva, mert a gyerekem több telefont is elhagyott, eltört, és nem akartam neki másikat venni. Ketten küzdöttünk egy másik anyukával, aki szintén nem akart adni a gyerekének.Annyit mondott a diri, hogy persze vannak bent a suliban tablettek. Töröttek, állandóan le voltak merülve, végül csak odaadtuk a férjem egyik régi, megunt telefonját a lányomnak.

A fiaméknál viszont beszedik, másik iskola. Ő ezért nem is viszi el, mert mondta, hogy mi értelme, ha egész nap a tanáriban van a telefon. Ha valami gondja van, az osztályfőnök szokott keresni.

Amúgy nekem is volt olyan, hogy nem volt nálam betét, de mindig volt egy barátnő, akitől lehetett kérni, nem is értem.

2022. júl. 25. 15:10
 20/25 anonim ***** válasza:
50%
Igaz nem Magyarország hanem Németország de lányom 5. Osztályos és tilos mobiltelefon használni az iskolába a telefon ki kapcsolt állapotban lehet a táskában sőt a karórákat nem is lehet be vinni azt pár hónapja tiltották ki az iskolából van minden osztályban fali óra az pont elég .
2022. júl. 25. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!