Tanszerlista - első osztály? Mikor kapjuk meg?
Még beiratkozásnál mondták, hogy valamikor a nyár folyamán lesz egy szülői értekezlet, ott elmondják a legfontosabb dolgokat az évkezdéssel kapcsolatban, de még nincs meg a dátum sem…
Augusztusban alig leszünk itthon, jó lenne már vásárolni, de felesleges dolgokat nem akarok.
Nálatok már meg van a lista?
Szia. Rengeteg iskolának fent van a honlapján az elsős tanszerlista. Illetve ha beírod a google-ba, hogy elsős tanszerlista felad egy csomót. Én úgy csináltam, hogy ezeket kiírogattam, megnéztem mi az ami közös mindben, azt már meg tudtam vásárolni. (pl füzet) Az ilyen pálcika, korong ilyesmi is valószínű kell és nincs sokféle a piacon belőle.
Ceruzát én Faber Castel HB háromszögletűt vettem (szürke és fekete pöttyök vannak rajta). Nálunk nem volt kikötve a ceruza márkája, egy-két ajánlott volt, de ezt a ceruzát minden tanár szerette és én is szeretem felnőttként a munkahelyen is. Radírt is tudsz venni, szerintem azt nem kötik ki. Nekünk az elefántos vált be a legjobban, abból vegyél többet, mert van hogy elhagyja a kicsi. Bár az is lehet elsőben még nem radírozhatnak, de nem veszik kárba, mert jó lesz későbbi évekre. A piros-kék postairon vastag és vékony verzió is tuti fog kelleni.
Ami még bevált grafit ceruza márka az a Kooh-i-noor HB, háromszögletű ez is.
Hegyezőt érdemes normálisat venni és én két lyukút vettem mindig, mert így a vastag piros-kéket is tudtuk vele hegyezni.
Festékből és színes ceruzából valamint ragasztóból is érdemes a jó minőségűt megvenni, mert megtérül.
Színes ceruza ami bevált az a Maped, Colorino. Ezek a legjobban.
Füzetekre, könyvekre általában átlátszó öntapadós bevonót kérnek, hogy lássák a gyerekek a könyv elejét elsőben. Valamint szoktak kérni bele többnyire könyvjelzőnek szalagot beragasztani, ehhez cellux vagy van aki ragasztópisztollyal ragasztotta be, én celuxszal.
Vonalas füzet biztos kell vagy 10-15, ott nagyon fontos a száma, ezt megtalálod bármelyik suli tanszerlistáját. Négyzetrácsos füzet is biztosan kell.
Most így hirtelen ez jutott eszembe. De ha megnézed az általános iskolák listáit fogod látni kb mire lesz szükség.
Esetleg ha van a ti leendő sulitokban olyan aki már kicsit feljebb jár, vagy most végzett elsősként lehet tud adni némi speciálisabb infót is, hogy pl mennyire szabják meg a ceruza márkát stb, vagy javasolnak párat és látod melyiket fogod megvenni. Amúgy a javaslatot nem azért teszik, mert rosszat akarnak, vagy a szülő pénztárcájában turkáljanak, hanem mert egy jó ceruzával, festékkel, gyurmával lehet jól dolgozni, nem kudarcélmény, hogy alig fog a ceruza, nincs színe stb.
Én is azért mertem leírni a ceruza márkát, mert vettem többfélét és tényleg ez vált be. Érdemes amúgy falusi százas boltokban is szétnézni ceruza ügyben, nem pont egy város papír írószerjében csak. Én volt hogy a helyi kis falusi százas boltban jobb áron kaptam meg a Faber Castellt mint a papír írószerben. De ez lehet csak egyedi, csak gondoltam megosztom veled, hátha neked is lesz ilyen szerencséd. Valamint érdemes online írószereket is megnézni hol mennyi, mennyi a kiszállítás, lehet x ft felett ingyen szállít. Megnézni van e minden kb ami neked kell majd. Egy kis időt el kell vele tölts, de viszont megtérül.
Tolltartót általában emeletest kérnek, azt nem kell széthajtogatni. Mivel a picik még az asztalukon lévő hellyel meg kell tanuljanak gazdálkodni.
Iskolatáskát olyat, ami kényelmes neki, vastagabb pántú, de mindeképpen ráporóbálni a gyerkőc hátára.
Szóval én javaslom mindenképpen, hogy más sulik honlapján lévő tanszerlistákat is érdemes átbogarászni, kb látod mik kellenek.
Én volt, hogy így vettem olyat, amit ugyan a mi listánk nem írt, de jól jött a gyerkőcnek. Praktikus volt.
Ami még eszembe jutott, hogy nagyon bevált a gyerekemnél a Faber Castell ceruzára húzható radírja.
Ezt mi később találtuk meg, de nagyon nagyon szerettük. Én most járok felnőttoktatásra, de még én is használom és nagyon jó. :)
Szia! Na, megkaptátok már a listát?
Nálunk elsőben, még a covid előtt májusban volt egy szülői, ott kaptuk meg a listát. Most megy ötödikbe, úgy tudtuk meg, hogy milyen füzetek kellenek, hogy egy osztálytárs anyukája ráírt az új ofőre. De csak kb van meg a lista. Tapasztaltuk, hogy még a rajz és technika órán is tanárfüggő. Pl ami nem kellett első - másodikban, azt a következő tanár meglepve vette észre, hogy nincs harmadikban. Utána persze futás venni, mert köv. órára kellett..
Sziasztok!
Még mindig semmi, telefonáltam az iskolába és a titkárságon azt a választ kaptam, hogy mindenkit IDŐBEN értesíteni fognak mindenről, bővebb információ nincs.
Kedves #11. külön köszönöm a részletes választ.
11-es vagyok. Nagyon szívesen.
Ha van valamilyen kérdésed írj nyugodtan, ha tudok segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!