Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyi szabadsága, szabadideje...

Mennyi szabadsága, szabadideje van valójában egy tanárnak?

Figyelt kérdés

Olyanokról kérdezem, akik maguk is tanárok, vagy esetleg a közvetlen környezetükben van tanár:

Mennyi nap szabadságot jelentenek az évközi szünetek?

Délután mikor érnek haza általában?

A délutánból, hétvégéből mennyi időt töltenek órára készüléssel, dolgozatok javításával?

2022. júl. 5. 09:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
89%
20-as: a heti 20/26 óra kizárólag a letanítandó órákra vonatkozik, nem a munkaidőre.
2022. júl. 7. 08:48
 22/34 A kérdező kommentje:

Engem tényleg érdekelne, hogy most hogy van.

Én csak nagypapámat láttam, de ugye ő nem mostanában volt tanár, szóval el bírom képzelni, hogy azóta megszaporodtak a pedagógusok terhei.

Ő vonattal járt dolgozni, és a 30 perces út bőven elég volt arra, hogy fel készüljön órára. Otthon iskolai dolgokkal foglalkozni nem nagyon láttam. Középiskolában tanított.

Az is lehet persze, hogy neki már a végén olyna rutinja volt, hogy ez is elég volt.

Dolgozatok az szünetben javított, kèt óra között.

2022. júl. 7. 08:55
 23/34 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező: ez nem annyira releváns valóban. Ma sokkal több az adminisztrációs teher, a kötelező továbbképzés, stb. Persze van, aki most is csak a kötelező minimumot csinálja meg (nem azt mondom, hogy a nagypapád ilyen volt), de egy lelkiismeretes tanár, ha van rá energiája ugye, képzi magát, próbál új módszereket bevetni, interaktívvá tenni az órát, projektmunkát csináltatni, röviden valahogy fenntartani a tiktokon/Snapchaten felnőtt generáció 3 percig tartó figyelmét... Van, aki bemegy a terembe, ledarálja (vagy lediktálja!) az anyagot, aki figyelt, figyelt, aki nem, nem, és 30 éve ugyanazt mondja el. Van, aki a szabadideje és saját pénze rovására próbál haladni a korral.
2022. júl. 7. 09:00
 24/34 anonim ***** válasza:
67%

#21: Tudom. Ez volt a következő mondat: "A maradékot osztottam le napi adagra, és ez alapján jutottam erre a következtetésre."

Azaz a maradék 20/14 órát osztottam le 5 napra, az minden egyes napra plusz 4/2,8 óra, és azt látom, hogy nem foglalkoznak ennyit pluszban a munkával (az alkalmi egész napos elfoglaltságokat beleszámolva sem).

De mint írtam ez egy (két) konkrét példa, nem vagyok pedagógus, hogy általános képem legyen róla.

2022. júl. 8. 11:31
 25/34 anonim ***** válasza:
67%

A szabadság (ha nincs gyereke) 46 nap egy évre.

A munkaidő igazából ugyanúgy 40 óra hetente, csak annak kb a felét nem tanitassal kell eltolteni. Ezt a gyakorlatban annyira nem tudom, én nem iskolában, hanem szakszolgálatnál dolgozom, nálunk kicsit máshogy van. Anyám tanított, ő bement reggel fél 8-ra és kettőkor legkésőbb végzett, viszont otthon is dolgozott sokszor, javított dolgozatot vagy előkészült másnapra, később már, mielőtt tavaly nyugdíjba ment, már régóta otthon csinálta az adminisztrációt is, az nem kevés.

2022. júl. 8. 13:02
 26/34 anonim ***** válasza:
73%
Csak megemlítem, hogy az egyik fehérvári középiskola tanárai pertársaságot alapítottak és beperelik a klik-et a ki nem fizetett rengeteg túlóra miatt.
2022. júl. 8. 13:16
 27/34 anonim ***** válasza:
25%

Oké de akkor mikor a fizetésért sztrájkolnak, sztrájkoljanak azért is hogy ne csak a fizetésük legyen átlagos hanem a szabadnapjaik száma is. tehát 46 helyett 24.

Érdekes módon azért még egyet se hallottam sírni.

2022. júl. 8. 14:30
 28/34 anonim ***** válasza:
42%
27. Az ilyen ostoba fajankók miatt tart itt az oktatás, mint te, Remélem a kölyködet csak jó pénzért fogja tanítani egy magántanár ahhoz, hogy majd egyetemre menjen. meg is érdemli ez a társadalom.
2022. júl. 8. 15:00
 29/34 anonim ***** válasza:
75%
Nos, én közel 30 évig tanítottam, majd 10 évig teljesen más munkakörökben dolgoztam. Életem legjobb döntése volt, hogy ott hagytam a tanítást. Pedig hivatásomnak éreztem, szerettem csinálni, de szinte alig volt szabadidőm. Szorgalmi időszakban többnyire még a hivatalos ügyeimet sem tudtam intézni, táppénzre nem mentem, mert körülményes lett volna a helyettesítést megoldani, stb. A saját gyerekeimre alig volt ilyenkor időm, ma is lelkiismeret-furdalásom van emiatt. A többi munkám alatt szinte bármikor szabira mehettem, ledolgoztam a 8 órámat, utána szabad voltam, mint a madár. Később, vállalkozóként már teljes egészében magam osztottam be az időmet. Soha nem sírtam-sírom vissza a tanári állást. Arról nem is beszélve, hogy anyagi szempontból IS leírhatatlan a különbség. Egyetlen dolog miatt nem sajnálom a pedagógusokat. Soha nem voltak összetartók. Az orvosok mindig egy emberként védték a mundér becsületét, a pedagógusok......no komment.
2022. júl. 8. 15:02
 30/34 anonim ***** válasza:
0%
28as, magán iskolába jár, évi majdnem 2 millióért, mivel az állami oktatás nulla, úgyhogy eltaláltad.
2022. júl. 8. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!