Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyi szabadsága, szabadideje...

Mennyi szabadsága, szabadideje van valójában egy tanárnak?

Figyelt kérdés

Olyanokról kérdezem, akik maguk is tanárok, vagy esetleg a közvetlen környezetükben van tanár:

Mennyi nap szabadságot jelentenek az évközi szünetek?

Délután mikor érnek haza általában?

A délutánból, hétvégéből mennyi időt töltenek órára készüléssel, dolgozatok javításával?

2022. júl. 5. 09:33
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
19%
#8-as nem oktat online, csak akkor kezdődött. De nem vitatkozom egyiktekkel sem, úgysem hiszitek el, mert ez tényleg egyedi jelenség, írtam, hogy a másik, akit ismerek, nyáron is bejár.
2022. júl. 5. 13:20
 12/34 anonim ***** válasza:
22%
Anyám...ennyi szünet és még hisztiznek a bérük miatt..menjenek gyárba szalag mellé évi 24 nap szabadsággal.
2022. júl. 5. 14:21
 13/34 anonim ***** válasza:
64%
12.Ennyi ésszel, mint ami neked van, remélem a szalag mellett fogsz megpusztulni. ostoba!
2022. júl. 5. 14:53
 14/34 A kérdező kommentje:
A 42 nap a pályakezdőnek is jár, vagy itt is az évekkel növekszik a szabadság?
2022. júl. 5. 16:35
 15/34 anonim ***** válasza:
95%
#12 Tanárhiány van, te is mehetsz tanárnak, ha azt gondolod, hogy ennyi szabadságért ez egy jó munkakör.
2022. júl. 5. 19:13
 16/34 anonim ***** válasza:
31%
25 nap pótszabadságuk van, tehát ennyivel több nap szabijuk van, mint az átlagembernek, akik az Mt. hatálya alá tartoznak. Nyilván ezt a szünetek alatt kell kivenni, mint ahogy mindenki másnak is a munkája határozza meg, hogy mikor mehet szabadságra, csak nekünk 5 héttel kevesebb pihenés jut.
2022. júl. 5. 19:53
 17/34 anonim ***** válasza:
92%

#16 Valami nem stimmel. Amúgy az ÁSZ-ben pl. 35 nap szabi van és cserébe elég jó fizetés is.

De amúgy a kollégáim többsége (másik cég) az életkora miatt és a gyerekek miatt lazán 30 fölött van nálunk. (egy negyven éves két gyerekes embernek pl. évi 34 nap szabija van, egy három gyerekesnek meg 37 nap).

2022. júl. 5. 20:49
 18/34 anonim ***** válasza:
36%

Egy tanító és egy középiskolai tanár közeli ismerősöm van, mindketten 25-30 éve a pályán, és a jelenlegi rendszerben minden előléptetési dolgot megcsináltak (mestertanár, szaktanácsadó, ami van). Én úgy látom, hogy nem dolgoznak heti 40 órát, de az igaz, hogy kiegyensúlyozatlanabb elosztásban, mint én a fix 8-16-ig munkarendemmel. A tanító gyakrabban készül speciálisabb anyagokkal, technikákkal, ami sok extra időt igényel, a középiskolai tanár ellenben már nem készül annyit egy-egy órára, gyakorlatilag ugyanazt tanítja 30 éve, nem sokat változott a tantárgy anyaga.

Még iskoláskorom alapján: őszi szünet minden évben október 23-tól november 1-ig (2-ig?) van, plusz a hozzá tartozó hosszú hétvégék, ebből minden évben változó hány nap a szabadság.

Téli szünet december 22 körültől január 2-ig.

Tavaszi szünet csütörtőktől keddig húsvétkor, most már ebből péntek-hétfő munkaszüneti nap, így két nap szabit jelent. Nem állami iskolákban másképp is lehet.

Most nyáron az ismerőseim július 1-én mentek utoljára és az augusztus 20-a utáni héten szoktak kezdeni. Ez idén 22-e lesz szerintem.

De amúgy ha ráguglizol ezeket az adatokat pontosabban is megtalálod.

2022. júl. 6. 20:18
 19/34 anonim ***** válasza:
86%

18.!

A szünetek egy része nem szünet, hanem tantermen kívüli munknap.

Azt mikor számolja hozzá valaki, amikor kirándulni viszi a gyereket több napra is, vagy amikor a tanítványát versenyre kíséri, ami nem is lenne feladata. A szülői értekezletek, fogadóórák, versenyre, szalagavatóra, iskolanapokra stb. felkészítés és hasonlók. A dolgozatok javítása, összeállítása nem idő?

Hagyjuk már ezt az ostoba hozzáállást. Alig van már tanár, lassan mindenki mindent tanít, mert nem lesz szaktanár és a társadalom ennyire korlátolt, hogy a szabadságon lovagol?

Majd amikor kemény ezreseket fizet ki a szülő a magánórákért, akkor gondoljon az ilyen hozzáállására. Remélem sok tanár fog magántanításból jól megélni!!

2022. júl. 6. 20:54
 20/34 anonim ***** válasza:
7%

Az őszi, téli, tavaszi szünetben soha nem szoktak dolgozni (legfeljebb, mint máskor amúgy is hétvégén). A nyári szünetet leírtam. A versenyre, táborba kísérést valóban lehagytam a leírásból, de gondoltam rá, ahogy a dolgozatjavításra is (ez utóbbit értettem a "jóval kiegyensúlyozatlanabb elosztás" -on.

Ja és nem sajnálom a szabadságot a tanároktól, ahogy a 12 órás munkarendben dolgozóktól sem sajnálom a szabadnapot, én is örülnék, ha megfelelő számú (és színvonalú) tanár lenne. Én csak leírtam mennyit dolgoznak az ismerőseim, és azt látom, hogy ők személy szerint számügyileg kevesebb, mint heti 40 órát. Nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem 20-26 órájuk van egy héten. A maradékot osztottam le napi adagra, és ez alapján jutottam erre a következtetésre.

De ettől még én már csak a munkarendet tekintve sem csinálnám, nekem többet ér, hogy otthon nincs munka, 8-tól 4-ig elvégzek mindent, és a hétvégém is fixen szabad.

2022. júl. 7. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!