Ha a gyereked "megfelelt" minősítést kapott, akkor az milyen?
Elsős gyerek, csak régi válaszokat találtam, illetve egy krétás linket, amin valami négy lépcsős értékelés van, de az sem pont így fogalmazza meg.
A teljesítménye alapján csupa ötöst kellett volna kapnia, de ez a "megfelelt" nagyon nem úgy hangzik, az összes netes linken 2-3 jegyet takar..
Kb. hármas.
jeles - 5
jól megfelelt - 4
megfelelt - 3
tovább nem tudom, nem volt rá szükségem.
De elsőben pont azért nincs osztályzás, hogy ne méricskéljék egymáshoz őket.
Ha megtanult írni, olvasni, 20 alatti számokat összeadni és kivonni, akkor megtanulta, amit kell. Ez a lényeg.
Az én fiam is elsős, szöveges értékelés volt a bizonyítvány.
Jól megfelelt, kiválóan megfelelt stb.
Sima megfelelt nálunk nem volt, de így belegondolva kb 2-3-as lehet.
Gondoltam, de az enyém a dolgozatai és a képességei alapján sem lehetne 2-3, hisz csak hibátlanokat írt, és regényeket olvas folyékonyan, elsős.
Arra tudok csak gondolni, hogy van olyan suli, ahol ez az 5-ös, vagy hogy van olyan suli, ahol nem osztályoznak rendesen, hanem csak "megfelelt" és "nem megfelelt" van. De ezt hogyan vezetik fel a krétába?
Jó lenne, ha írna valaki, akinek a sulijában ez nem 2-3, semmi kedvem balhézni, hogy ez hogyan történhetett, nem akarok teljesítménykényszeresnek sem tűnni, de fogalmam sincs, mire kaphatott ilyen rossz értékelést, mikor kiválóan teljesített a számonkéréseken és hát na.
Most fogunk iskolát váltani, mégis mit mondjak, ha azt kérdezik, miért kettes mindenből?
A szöveges értékelés ennyiből áll, NINCS tagolva se az olvasás, az írás, se más. Nincs kifejtve, hogy mittudomén "betűfelismerése kíváló, vagy korának megfelelő vagy ilyesmi". Egyedül a magatartást/szorgalmat tagolták részekre bontva, de azt is rendkívül röviden(és az a rosszabb nálunk).
Érdekes egy bizonyítvány az biztos, hogy ami rosszabb(magatartás), az kifejtve van, amiknek jónak kellene lennie, azok meg 2-3asnak látszanak egy szóval lerendezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!