Az iskolakezdés kora hogy volt a ti időtökben?
Lehetőleg születési évet és helyet is írjatok (meg nem muszáj csak a tiéteket, lehet a gyereketekét is).
Pl az enyém:
2001, Székelyföld.
7 évesen mentem iskolába 2008-ban. Akkor az osztályban mindenki 2001-ben született (Szóval nem a tanév számított, mint ahogy itt sokszor olvasom, hanem a naptári év). 5.-tól lettek olyan osztálytársaim, akik vagy 2000 végén vagy 2002 elején születtek. Illetve egy 2002 őszén, egy meg 2002 március végén.
‘87.05.31 születtem.
Akkor ez volt a “hatàr”, nem szeptember Magyarországon.
Aki jún.1 -jén született, màr évvesztes lett.
Mentem iskolába ‘93 szeptemberben.
A legfiatalabb voltam minden osztályban.
Alattam járt áprilisi és februári is.
Őket visszafogták oviban..
Később az egyetemre “nyertem” évet…
Mert 5 osztályos gimit végeztem.
1992ben születtem
1999ben kezdtem a sulit.
Évvesztes voltam, mivel 09.17én születtem, 1998.08.31.-ig nem töltöttem be a 6ot, nem vettek fel a suliba, mert nem voltam tanköteles. 17napon múlott.
Az osztályban én voltam a legidősebb általánosban is és közepsuliban is. Sokan voltak, akik majdnem 1 évvel voltak fiatalabbak nálam (pl 1993 augusztusiak, ők betöltötték a 6ot, mehettek suliba.
90 április, 96-ban kezdtem a sulit. 89 szeptemberi volt a legidősebb, 90 májusi születésű a legfiatalabb osztálytársam.
Tesóm 93 augusztusi, ő 2000-ben kezdte az első osztályt.
1980 marciusban szulettem, 1986 ban kezdtem, 6 eves es par honaposan.
A fiam 2014-es, 4 evesen kezdte az iskolat, most 8 eves es 4. osztalyos ( Anglia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!