Kedves szülő társaim, ti mit tennétek a helyemben? Tab-iak ( kis város Somogy megyében) vagyunk és ott ugye egy általános iskola van vagyis van egy katolikus is de oda nem akarom járatni a másodikos fiam. lent folytatom
Én (29-es) válaszoló vagyok és semmi közöm a kérdezőhőz, csak megpróbáltam elmesélni, miért lehet baja egy gyereknek, ha nem megfelelő az iskola számára.
Ha neked az egészből ilyen ostobaság jut csak eszedbe, akkor semmi esélyed megérteni, ehhez nem vagy megfelelő szinten.
Megint a 29-es vagyok: ha a gyerek KICSIT értelmesebb az átlagnál, akkor elég a szülő támogatása, ha a gyerek kifejezetten kiemelkedő intelligenciával rendelkezik, akkor nem. Ilyenkor van szükség megfelelő fejlesztésre, adott esetben egy osztállyal előbbre átsorolásra vagy speciális plusz feladatokra, különben a gyerek elvész idővel és rengeteg problémája lesz. (Mindegyik tipusú gyerekre van saját tapasztalatom, és a kiemelkedő gyereknek nem tudtunk házilag segiteni, annak ellenére, hogy a párommal mindketten mérnökök vagyunk - mivel nem szakpedagógusok.)
Persze azt nem lehet tudni, hogy a kérdező gyereke "csak" értelmes, (és esetleg a többi meg butább az átlagnál), vagy tényleg kiemelkedően tehetséges, de egy gyereknek az is rengeteg probléma, ha nem érzi magát kellően ellátva feladatokkal, amik le tudják kötni és segítenek neki a fejlődésben.
Minden szülő azt képzeli, hogy az ő gyereke okosabb, értelmesebb az átlagnál. Nem hinném, hogy a jövő Einsteinje veszik el most ebben a gyerekben.
29-esnek mondom: Én írtam a 24-es választ, kérlek olvasd el. Én is folyékonyan olvastam, mikor iskolába mentem. A matekban gimnázium végéig mindig a többiek előtt voltam. Sokszor azt nem értettem, mit nem lehet érteni azon, ami társaimnak probléma volt.
De még csak a szüleim segítségét se kellett kérnem semminek a feldolgozásához. Örültem a jó jegyeknek meg a dicséreteknek, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!