Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kedves szülő társaim, ti mit...

Kedves szülő társaim, ti mit tennétek a helyemben? Tab-iak ( kis város Somogy megyében) vagyunk és ott ugye egy általános iskola van vagyis van egy katolikus is de oda nem akarom járatni a másodikos fiam. lent folytatom

Figyelt kérdés
tudni kell róla hogy nagyon okos és intelligens messze a társai előtt jár minden tekintetben. a többiek nagyon olvasni írni se tudnak korukhoz képest, számolásban és más dolgokban meg olyanok mint egy átlagos középsős óvodás. ingáztatni más városba nem akarom de valamit kéne tenni mert a fiam már sírva jön haza hogy nem tanul semmit mert a többi fájdalmasan hülye osztálytársa miatt nem lehet haladni.

2022. jan. 27. 10:31
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
16%

Én (29-es) válaszoló vagyok és semmi közöm a kérdezőhőz, csak megpróbáltam elmesélni, miért lehet baja egy gyereknek, ha nem megfelelő az iskola számára.

Ha neked az egészből ilyen ostobaság jut csak eszedbe, akkor semmi esélyed megérteni, ehhez nem vagy megfelelő szinten.

2022. jan. 28. 10:42
 32/36 anonim ***** válasza:
82%
29, azt hagyod ki a számításból, hogy bármilyen hülye a többi, van egy tanmenet. Szóval a kérdező gyereke akkor is unatkozna, ha a többi átlagos lenne, ha neki a normál unalmas. Én nem voltam hat, mikor kezdtem az elsőt, így is unalmas volt, de a szüleim (és ne többdiplomás elitre gondolj, átlag szakmunkás szülők) segítségével teljesen jól tudtam kezelni.
2022. jan. 28. 10:50
 33/36 anonim ***** válasza:
55%

Megint a 29-es vagyok: ha a gyerek KICSIT értelmesebb az átlagnál, akkor elég a szülő támogatása, ha a gyerek kifejezetten kiemelkedő intelligenciával rendelkezik, akkor nem. Ilyenkor van szükség megfelelő fejlesztésre, adott esetben egy osztállyal előbbre átsorolásra vagy speciális plusz feladatokra, különben a gyerek elvész idővel és rengeteg problémája lesz. (Mindegyik tipusú gyerekre van saját tapasztalatom, és a kiemelkedő gyereknek nem tudtunk házilag segiteni, annak ellenére, hogy a párommal mindketten mérnökök vagyunk - mivel nem szakpedagógusok.)

Persze azt nem lehet tudni, hogy a kérdező gyereke "csak" értelmes, (és esetleg a többi meg butább az átlagnál), vagy tényleg kiemelkedően tehetséges, de egy gyereknek az is rengeteg probléma, ha nem érzi magát kellően ellátva feladatokkal, amik le tudják kötni és segítenek neki a fejlődésben.

2022. jan. 28. 11:34
 34/36 Andi80018 ***** válasza:
5%
Mindenképpen a költözés a megoldás. Olyan helyre is lehetne menni, ahol 8 vagy 6 osztályos képzések is vannak, mert ha jó az eredménye, és tanulni is szeret, akkor érdemes lenne felvételiztetni. Nagyon rossz lenne, ha így telnének el az évei, gondolom a felső is gyenge. Ne tékozoljátok el a jó képességeket.
2022. jan. 28. 17:22
 35/36 anonim ***** válasza:
83%

Minden szülő azt képzeli, hogy az ő gyereke okosabb, értelmesebb az átlagnál. Nem hinném, hogy a jövő Einsteinje veszik el most ebben a gyerekben.

29-esnek mondom: Én írtam a 24-es választ, kérlek olvasd el. Én is folyékonyan olvastam, mikor iskolába mentem. A matekban gimnázium végéig mindig a többiek előtt voltam. Sokszor azt nem értettem, mit nem lehet érteni azon, ami társaimnak probléma volt.

De még csak a szüleim segítségét se kellett kérnem semminek a feldolgozásához. Örültem a jó jegyeknek meg a dicséreteknek, ennyi.

2022. jan. 28. 17:34
 36/36 anonim ***** válasza:
Az én fiam is egyházi iskolába jár Somogy megyében, és nem sokban tér el a másiktól. Heti két hittan van és egyszer hetente Istentisztelet. Imádják a gyerekek,sokat énekelnek órákon is, boldogok. Szerintem beszélj a feleségeddel. Attól még, hogy némi hitoktatás is van még nem lesz pap a gyerek viszont a lelküknek jót tesz. ;)
2022. febr. 11. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!