Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kedves szülő társaim, ti mit...

Kedves szülő társaim, ti mit tennétek a helyemben? Tab-iak ( kis város Somogy megyében) vagyunk és ott ugye egy általános iskola van vagyis van egy katolikus is de oda nem akarom járatni a másodikos fiam. lent folytatom

Figyelt kérdés
tudni kell róla hogy nagyon okos és intelligens messze a társai előtt jár minden tekintetben. a többiek nagyon olvasni írni se tudnak korukhoz képest, számolásban és más dolgokban meg olyanok mint egy átlagos középsős óvodás. ingáztatni más városba nem akarom de valamit kéne tenni mert a fiam már sírva jön haza hogy nem tanul semmit mert a többi fájdalmasan hülye osztálytársa miatt nem lehet haladni.

2022. jan. 27. 10:31
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
17es inkább a 6 és 8 osztályos gimire gondoltál
2022. jan. 27. 11:56
 22/36 anonim ***** válasza:
84%
Mi is egyháziba járatjuk pedig engem is a hideg ráz a vallástól, de a gyerek érdekeit tartom szem előtt nem azt hogy nekem mi a személyes véleményem.
2022. jan. 27. 11:58
 23/36 anonim ***** válasza:
21: elárulod a település nevét?
2022. jan. 27. 11:58
 24/36 anonim ***** válasza:
92%

Eszerint nem bántják, nem közösítik ki.

Nekem elég hihetetlenül hangzik, hogy azért jön sírva haza az iskolából, mert "nem tanul semmit mert a többi fájdalmasan hülye osztálytársa miatt nem lehet haladni". Egy másodikas gyerek élvezi, ha sikerélménye van, és nem "haladni" akar.

Tudom, mert én is olyan voltam kisiskolásként, hogy önálló munka esetén hipp-hopp megcsináltam hibátlanul a matekfeladatot, és míg a többiek küzdöttek a számolással, én a pad alatt csöndben indiánregényt olvastam. Elsőben, amikor tanultunk olvasni, nem értettem, miért nézzem a képet, hogy kit ábrázol, ha oda van alája írva és el lehet olvasni.

Szóval én se sírdogáltam ilyenek miatt.

Ha vannak ott barátai vagy legalábbis normálisan megfér a többiekkel, én hagynám ott. Egyetértek azokkal, hogy a szülő is tudja motiválni, ill. egy nyolcosztályos gimit meg lehet célozni.

Ha nem kamu az egész...

2022. jan. 27. 12:23
 25/36 anonim ***** válasza:
85%

Adottak a lehetőségek:

1. Költözés. Ez amúgy is praktikus lenne, mivel oda kell menni, ahol munka van és szegény feleséged szív most ezzel az ingázással. Nem irigylem. Legkésőbb középiskola miatt mindenképpen ingázna a gyerek, vagy kollégista lenne, már csak ilyen alapon is megfontolandó.

2. Katolikus iskola. Mivel alapvetően keresztény európai országban élünk, ezért egyáltalán nem baj, ha megismerkedik ezekkel a tanokkal. Nem kötelező hinni, de európaiként az alapműveltség része, hogy ha feljön Mózes neve, akkor el tudom helyezni a csávót valahol fejben. Az ateizmusnál eggyel fontosabb, hogy jó suliban tanuljon a gyerek, sok szívástól megkíméli magát később, ha tényleg olyan jó képességű. Mi sem vagyunk vallásosak, de az utolsó dolog lenne a vallásos iskola, amiből gondot csinálnék, ha cserébe az tényleg nagyon jó és esetleg a gyerekem is jól érzi magát.

2022. jan. 27. 12:23
 26/36 anonim ***** válasza:
8%

Èn költöznèk. Katolikus iskolàba ateistakènt ne add. Èn vallàsosan nőttem fel, vallàsos iskolakba jàrtam az utolsò 2 èvet kivève. Kèsz agymosas, ami ott folyt. Nem valò ez a XXI. szàzadba...

A magàntanulòsàgot Magyarorszagon sajnos betiltottak, meg azt amùgy sem akartad volna. Pedig sokszor jobban szocializàltak az iskolàn kìvül felnövő gyerekek, mert az iskolai ,,bullying"-ból, tanàrok inkompentens viselkedèsèből kimaradnak. Gyerekekkel meg talàlkoznak külònóràn, meg ismerősökkel.

Ha amùgy is utazik egyikőtök munkaba, akkor költöznek arrafelè.

2022. jan. 27. 13:00
 27/36 anonim ***** válasza:
72%

23 milyen települését ?

4,6, és 8 osztályos gimnáziumok vannak.

Amikre gondoltál azok nem a normál 14 évesen kezdett középiskola

2022. jan. 27. 15:12
 28/36 anonim ***** válasza:
91%

Tabtól nem messzi lakosként (Siófok) elárulom, más iskolában sem fog a gyereked más oktatást kapni, ha le vannak maradva a többiek, de ő meg előrébb tart már, nem ő hozzá fognak igazodni.

Azért Tab-Székesfehérvár heti 5 nap kb. 160 km oda-vissza, nem is értem, miért nem költöztök inkább oda.

Ha 6 és 8 osztályos gimiben gondolkodtok, ott lenne rá lehetőség később, Somogyban Tabtól csak messzebb lenne ilyen (talán Kaposváron legközelebb).

De nekem is hihetetlen a sztori, hogy egy 8-9 éves gyerek sírva jön haza, hogy fájdalmasan hülye osztálytársak miatt nem tud haladni.

2022. jan. 28. 09:48
 29/36 anonim ***** válasza:
25%

NEM azért sír, mert fájdalmasan hülyék az osztálytársai, hanem mert unatkozik és nem érzi magát jól.

Analóg módon képzeld el, neked (feltételezve, hogy már felnött, dolgozó ember vagy) minden nap egy középiskolai magyarórán kellene verseket elemezni, amiket már régen kivülröl el tudsz mondani álmodban is és semmi mást nem tudnál csinálni ez alatt. Kb ugyanezt érzi egy gyerek, ha a környezetében a többi gyerek sokkal kevesebbet tud, mint ö.

2022. jan. 28. 10:31
 30/36 anonim ***** válasza:
83%
Na most te kérdező vagy válaszoló vagy 29-es ejnye bejnye, 2 regisztráció...
2022. jan. 28. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!