A fiam hiányzott az iskolából(és kb másik 10 gyerek az osztályból, karanténban voltak) és a drágalátós földrajz tanár dolgozatot íratott velük. Lehet e ezzel valamit kezdeni? A tanár már előtte is csinált érdekes dolgokat, de eddig szerették őt.
Nem tudom, a földrajztanár mennyire hiányszakma, de feleségem iskolájában két kémiatanár is kilépett most (a kötelező oltást nem vették fel), és konkrétan meg van lőve az iskola, mert a kémiatanár az egyik legnagyobb ritkaság a magyar oktatásügyben. Pedig egy hatalmas iskoláról van szó, egy megyeszékhelyen.
Szóval addig örüljön a kérdező, amíg a földrajztanár még ott van, és az ilyen böszmék miatt ott nem hagyja az egészet.
Mondjuk, ha valaki BETEGKÉNT van otthon és tényleg beteg, pl lázas, szarul van stb, akkor ne várjuk már el, hogy mindent is azonnal az első napra tudjon, az összes lecke kész legyen és egyből dolgozatot is írjon egy olyan anyagból, amit a hiányzása alatt vettek.
Ha pl dolgozó emberként lebetegedsz és épp az ágyat nyomod, akkor sem fogsz dolgozni, hanem nyilvánvalóan pihensz, hogy helyre gyere.
Szerintem a gyerek tette fel a kérdést, nem a szülő.
Amúgy hasonló tapasztalat engem is ért hetedikes koromban, amikor három hétig nem mentem betegség miatt, aztán bumm, első nap témazáró. (Pedig akkor még nem volt zoom meg felhő meg a francsetudja). De az is kiderült, hogy nem olyan hirtelen volt az a témazáró, emlegette már a tanár egy ideje.
22# Ez azért erősen munkakör függő. Ha megfizetnek, megbecsült munkaerő vagy és tudod, hogy helyetted senki nem fogja megcsinálni a feladatot határidőig, akkor egy lázas vírus mellett csinálgatod otthonról is a magad tempójában, minthogy akkor szakadjon a nyakadba minden, amikor visszamész. Nálunk legalábbis ez így megy. Nyilván ha a kórházban fekszel félholtan, akkor nem.
Node ha a gyerektől nem elvárható, hogy már első napra felzárkózzon, akkor a tanártól hogy várható el, hogy minden gyerek éppen akutális állapotát figyelembe vegye és számon tartsa szerinted? Gondolom nem csak egy osztályt tanít.
Megjegyzem, én szülőként, ha tudom, hogy annyira beteg volt a gyerekem, hogy esélye sem volt felzárkózni, akkor ilyenkor annyit mondanék a hazajövő, panaszkodó gyerekemnek, hogy jólvan kicsim, nem zárkóztál még fel, kapsz rá egy egyest, nem történt semmi baj, törekedj rá, hogy kijavítsd még az évben... Kész.
Ezért kérdeztem, hogy belehalt valaki abba a dolgozatba, vagy miért kell akkora hisztit csapni belőle? :)
Mi tavaly elég sokat hiányoztunk, ezért én felhívtam az oktatásügyi Ombudsmant. Azt mondta, hogyha a gyerek a covid miatt van otthon, akkor az iskolának kötelessége megoldani, hogy az otthon maradt gyerekek be tudjanak kapcsolódni az oktatásba. Tehát valamilyen módon meg kell osztani a gyerekekkel a tananyagot. Nálunk pl. az volt, hogy egy diák tette fel mindig a közös FB-csoportba az aznapi anyagot, mert az ofő megkérte rá. Kicsit mérges is voltam, hogy az iskola átpakolta ezt a feladatot egy gyerekre, de szerencsére nagyon lelkiismeretesen csinálta a kislány, így mi nem maradtunk le semmiből.
Valamilyen fórumon meg volt osztva a tananyag? Feltette a Krétába vagy bárhová? Amennyiben igen, akkor szíve joga volt számonkérni az otthon maradtaktól is. Amennyiben nem, akkor ő mulasztott, és a magatartása erkölcsileg is erősen vitatható. Az más kérdés, hogy a mostani tanárhiányban mennyire lehet számonkérni ezt rajta. Sajnos az iskolaigazgatók is foggal-körömmel a tanárokat védik, akkor is, ha nem nekik van igazuk. Egyébként hányadik osztály? Számít ez valahova? A földrajzot általában nem kérik a továbbtanuláshoz. Szerintem engedd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!