A fiam hiányzott az iskolából(és kb másik 10 gyerek az osztályból, karanténban voltak) és a drágalátós földrajz tanár dolgozatot íratott velük. Lehet e ezzel valamit kezdeni? A tanár már előtte is csinált érdekes dolgokat, de eddig szerették őt.
Az, hogy nem említette a dolgozatot, nem számít. Nem kell előre bejelentenie, épp ez a lényege a röpdolgozatnak. Ezzel ellenőrzi/inspirálja a diákokat a folyamatos készülésre.
A "nem is tanította az anyagot" részt fenntartásokkal kezelném. Ha órán nem is beszélt róla, de esetleg kiadta otthonra egyéni feldolgozásra, akkor vessen magára, aki nem tanulta meg.
A karanténos otthonlét nem jelenti azt, hogy egész nap pihenhet, tv-zhet, játszhat, mint a nyári szünetben. Persze más, ha olyan beteg volt, hogy kb magáról sem tudott, de ezt nem írtad, csak a karantént, így feltételezem, jól volt a fiad.
3# vagyok
Esetleg lehet kérni a tanárt, hogy írhassanak javítót, de kicsi dolgozatból általában nem szokás. Majd javít a későbbi jegyekkel az átlagán.
Ha beteg volt, akkor is be kell pótolnia a tananyagot. A tanár röpdogát íratott bejelentés nélkül, hát na bumm. Belehalt valamelyik gyerek, vagy miért olyan felháborító ez a "drágalátós" tanártól? Miért nem szóltak a gyerekek, hogy nem a leadott anyagról szólnak a kérdések?
Semmi közöm a pedagógusokhoz, de azért itt néhány kérdésnél már kezdenek átesni emberek a ló túlsó oldalára, amikor oktatásról van szó. Miért kell egyes szülőknek mindig mindenben mindenkinél (is) okosabbnak lenniük? Nem szól a gyerek, vagy nem tudja bepótolni, kap egy 1-est, kész. Megtanulja, hogy így működik az élet. Ha a munkahelyeden nincs kész a határidős feladatod sem simogatnak életed végéig, hogy "semmi baj Pistikém, én vagyok a gyökér, biztosan túl rövid határidőt adtam", vagy majd akkor is anyuka fog bemenni a munkahelyére hisztizni, hogy nem voltak optimálisak a körülmények a teljesítéshez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!