Hozzá lehet szoktatni egy gyereket hogy a tanárnok ordibáljanak vele?
A kislányom 2- osztályos, és elég csendes tipus, de ha egy feladatot fel ad a tanár nekik és nem csak az én kislányom hanem minden gyerekkel, és nem jól csinálják a feladatot csak úgy a semmiből elkezd ordibálni velük..
A kislányommal amikor itthon gyakorlunk látom hogy bizonytalan, izzad a kis keze, tördeli az ujjait, és mondja a jó megfejtést, de amikor rá nézek mindig mondja hogy” jaj nem anya” próbálok sokat beszélgetni vele, és voltam a pscihologusnál is de ő azt mondta , hogy meg kell szokja hogy ordibálnak a tanárok vele!
Nem tudom hogy ez tényleg így van? Vagy ez elfogadhatatlan, mint egy tanàrtól mint egy pschiológustól..
19-es, továbbra is azt mondom, hogy fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Nem azt mondtam, hogy nem tudja megtanítani otthon a gyereknek a szülő a tananyagot, ha a gyerek néha beteg. Hanem azt mondom, hogy ez hosszú távon nem lehetséges.
Ugyanis a gyereknek iskolába kell járnia. Ha igazoltan beteg, és sokat hiányzik, akkor mehet osztályozó vizsgára, amire a szülő fel tudja készíteni. Egyébként meg iskolába kell járni. Nincs olyan, hogy nem vagyok megelégedve a tanárokkal, ezért én tanítom otthon a gyerekemet. Ehhez nagyon komoly indok kell, pl. betegség, vagy sajátos nevelési igény.
Ismerősömnek autista a fia, és nagyon nehezen tudta kiharcolni, hogy ő taníthassa otthon. És ezt is csak azért engedték meg, mert a végzettsége gyógypedagógus, egyébként egy más végzettségű embernek nem engedik, ha van a közelben befogadó iskola.
Túlterhelt, fillérekért dolgozó tanárok egyéb magánéleti problémákkal megspékelve. Mondanám, hogy ilyen minek tanít, ha a gyerekhez nincs türelme, akkor a sajátjával se bánhat különbül. Nem tudom mi ilyenkor a megoldás.
Ha kicsi még, talán egy iskolaváltás, vagy személyes beszélgetés az igazgatóval, osztályfőnökkel, akármi. Az utóbbit elsőnek mindenképp megtenném, hogy lássam, milyenek a reakciói. Ha komolyan veszi a problémám, akkor nem váltok, de ha flegmázik, akkor valószínűleg megpróbálnám átíratni máshová. Szerencsétlen értelmetlenül sérül ilyen fiatalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!