Pozitív a covid tesztem, beteg is vagyok, az oltott gyerekeim és a férjem így járhatnak iskolába, dolgozni? Mondjuk ha a gyorstesztjük negatív? Csak nekem fura ez?
Járhatnak, én nem is tudnám a fiam otthon tartani, mert nem lenne mivel igazolni, ha egyszer ő maga nem beteg. Férj dettó, mire föl maradjon otthon, ha egészséges?
Influenzás, meg hasmenéses beteg családtagjai sem maradtak soha otthon, ha ők maguk nem voltak betegek, pedig azok is ugyanúgy fertőzHETNEK, de elég kicsi rá az esély.
22-es vagyok, hát az én gyerekem pl nyolcadikos, nem "pihen" otthon egy hetet, és nem tudja majd bepótolni, amikor idáig a felvételire készültek, meg azon voltak, hogy minél jobb legyen a félévi, már amikor volt tisztességes tanítás, mert amikor az osztály háromnegyede karanténban volt, a bentlévők sem csináltak semmit, se nem tanították őket, se dolgozatok nem voltak, mert hát alig vannak, így minek. Hát köszi, az enyém mondjuk pont azért lett beoltva, hogy ne essen ki állandóan, tudjon készülni, tanulni. Szóval ha nem kötelező, én nem tartanám otthon, arról nem is beszélve, hogy továbbra sem tudom mivel igazolni az indokolatlan távollétet.
A munkahelyről nem is szólva, ami szintén kérdés volt. Sem a férjem, sem az én munkahelyem nem fogadná el, hogy valamelyikük azért nem megy be, mert a másikunk beteg, ha egyszeri mi oltva vagyunk, az orvos meg nem ír ki tappénzre, ha semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!