Azt szeretnénk, ha évvesztes lenne a lányunk, ilyenkor kivizsgálja független bizottság?
"mivel a kormány vissza adta a szülők kezébe a döntést"
Dehogy adta.
Ugyanúgy megy idén is, mint tavaly.
Kérvényezni kell az OH-nál minden releváns papírt, így az óvónők véleményét is mellékelve, ha támogató és 3 féle eredmény érkezhet:
1, megadják egyből a plusz évet;
2, vagy egyből elutasítják;
3, vagy teljes vizsgálat lefolytatását kérik, ami szakszolgálati iskolaérettségi felmérést takar.
A kérdező az utolsót kapta.
Hívni fognak a szakszolgálattól vagy ajánlott levelet kapsz az időpontról és meg kell jelennetek.
Dehogy rontottad el..
Nem osztogatják csak úgy.
Lányomnak minden adott volt.
Én kérvényeztem, az ovi segített.
Születési körülmény, IUGR, megjárta a PIC osztályt, oxigéninkubátorban volt. Fejletlen idegrendszerű.
Volt gyógypedestől felmérés csatolva, még is behívtak minket.
Ne aggódj. Lesz egy 1 órás felmérés, ha nagyobb gond van tovább küldenek.
Lányom sni-s.
A gyerekek nagy részét továbbpasszolja az oktatási hivatal a szakszolgálatnak vizsgálatra. Szóval nem a bizottság "akarja látni", nekik (nekünk) ez csak többletmunka. Idén szülőként is érintett vagyok benne, és kötve hiszem, hogy élő ember bírálja el az oktatási hivatalnál a kérelmeket, mivel kb fél óra telt el az ügyfélkapus beadás, és a kirendelő végzés megküldése között, ez idő alatt az okt. hiv. tobbszaz, de talán több ezer kérelmet kap, biztos vagyok benne, hogy gépi továbbítás van az illetékes szakszolgálat felé.
Egyébként a vizsgálattól nem kell félni, az esetek nagy részében olyan javaslatot tesz a szakértői bizottság, amivel a szülő is egyetért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!