Az normàlis h àlt. màsodikban 92.5 %-os dolgozat csak 4-es?
Màsodikas a lànyom (àltalànosban) és 92.5 %-os matek dolgozatra csak 4-est kapott. Ez csak szerintem durva?
40 pontos dolgozatból 37-et ért el, tehàt 3 pontot veszített összesen és 4-es. Én emlékszem rosszul h 90 %-nàl szokott lenni a hatàr?
Vagy ez teljesen az adott tanàron múlik hogy hol húzza meg a ponthatàrokat osztàlyzàsnàl?
"mert làtom rajta, hogy jól tudja az anyagot, csak kisebb hibàkat vétett"
Ha kisebb hibákat vét az pont azt jelenti, hogy nem volt elegendő a gyakorlás. Pont ezek azok a részletek ami miatt ötös az ötös.
Vannak súlyozott feladatok, olyanok, amik úgymond jobban számítanak.
Mondok neked jobbat: volt olyan témakör, amiben ha 1 hiba volt a röpdogában, egyest kaptunk... mondjuk nem másodikban.
Egyébként 2. osztály félévkor még szöveges, utána évvégén jeggyel történő értékelés van.
Teljesen normális osztályzás, fiamnàl is
100-95 5
94-90 4
80-75 3
74-70 2
Ez alatt 1-es
Kérdező, ne bíráld felül a tanárt! Dicsérd meg a lányodat és beszéljétek át a hibákat. Kit érdekel, hogy milyen a jegy? Azt nézd, hogy a tanár rendesen tanít-e, a többi nem érdekes.
Én részemről az egész osztályozást kivezetném, de még egyetemről is. (Még egyetemen is van, hogy kuncsorognak +1 pontért. Nevetséges, de amíg az 1 ponttal jobb már másik jegy, és az ösztöndíjat ez alapján számítják, addig ez megy.)
Pedig én személyszerint egyetértek a kérdezővel.
Másodikos gyereknél szerintem kicsit durva ez a határ.
Nem azt mondom, hogy ragadjunk le a múltban, de az hogy lehet hogy nekem még 80% elég volt az 5öshöz és mégis diplomás, sikeres ember lettem es el tudtam FELNŐTTKÉNT fogadni ha valamiről lemaradtam 2 ponttal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!