Egyetértesz a gyerekek iskolai maszkhordatásával?
#10 nyilván nem a teszttől lesz beteg. Nem is értem ezt miért írogatod.
Inkább te hol élsz? Folyamatosan küldik karanténba az osztályokat, mert valaki +. Nem tudom hol és miért tesztelt. De mindegy is. Eleve mi a francért csináltatott tesztet. Ha beteg (akár covidos) kúrálja ki magát otthon, ehhez nem kell teszt. Akkor se menjen közösségbe, ha szimpla influenza. Covidon kívül van sok más fertőző betegség.
[link] oldalról idéztem:
"Ha egy tanár tesztje pozitív lesz, akkor az összes olyan osztály, amiben tanít karanténba kerül? Mi a helyzet akkor, ha egy gyerek lesz pozitív?
Akár tanuló, akár pedagógus lesz fertőzött, nem az iskola fog dönteni arról, hogy ki és hogyan kerül karanténba, illetve “bezárják”-e az iskolát. Ha az iskolában igazolt fertőzött van, akkor az iskolának tájékoztatnia kell a járványügyi hatóságot (a Kormányhivatal népegészségügyi járási/kerületi hivatalát) és a tankerületet, vagy – nem állami iskola esetén – magát az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI). A járványügyi hatóság ilyenkor felméri a helyzetet, és megteszi a szükséges járványügyi intézkedéseket, például lehetséges, hogy egyes személyeket karanténba helyez. De nem biztos, hogy a járványügyi lépések minden esetben azonosak lesznek, azok mindig a járványügyi hatóság konkrét esetben hozott döntésén múlnak."
Lányom elsős, kizárólag az ő osztályának kötelező a maszk, mert az ofő úgy döntött. Ezzel így nem értek egyet, szerintem minden tanulónak kéne már... És végre visdzahozhatnak a tomegkozlekedesen, boltban is.
Rengeteg ember köhög pruszkol a tömött jarmuveken, elég gáz.. Én hordok maszkot, hátha így meguszom..
Nem is tudom mi a rosszabb,pont covidos mellé ülni, vagy végig sz*pni 8-9 órát maszkal a képeden.
Hát,reméljük senki nem felejt el fogat mosni,mert a reggeli lehellet az esti hagymás pizza után csípősebb lesz az első pár órában mint a -2 fokos fagy 6 óra felé battyogva az iskola felé.. :D
#11 "Nem tudom hol és miért tesztelt. De mindegy is. Eleve mi a francért csináltatott tesztet."
Rendkívül egyszerű. Ha a gyerek beteg (lázas, erősen folyik az orra, stb), akkor a szülő nem engedi be az iskolába, vagy az iskola hazaküldi a tünetek miatt. A szülőnek - mint covid előtt is - kötelessége orvoshoz vinni a gyereket.
A gyermekorvos dönt arról, hogy csináljanak-e tesztet a tünetek alapján. Ha a teszt pozitív, akkor az oltatlan együttlakók és oltatlan közvetlen kontaktok mennek karanténba (ahonnan idő előtt 2db negatív teszttel jöhetnek ki), a többieknek nincs már karantén. Viszont ez utóbbiakat az iskolának nem kötelező jelenléti oktatásba visszaengedni.
Eljárásrendek, protokollok, szabályok vannak. Nem egyéni döntéseken alapszik.
Ha egy szülő egyénileg tesztelteti a gyerekét es poz lesz a teszt, a háziorvos akkor is bevonásra kerül, egy gyorsteszt alapján nem küldenek karanténba senkit. Akkor a háziorvos elrendeli a hivatalos tesztet, es onnan folytatódik az eljárásrend.
Nem bogyolult, es normál esetben a résztvevők tudják, mit kell csinálniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!