Megengednétek a 13 éves fiatoknak, hogy ok nélkül otthon maradjon egy napot?
Van, hogy besokall a gyerek is.
Azt viszont tudnia kell, hogy ha most "csak úgy" otthon marad, akkor legközelebb nincs ilyen lehetősége, ha mondjuk valamit meg akar úszni (igen, ezt is engedném, hogy ellógjon egy felelést, vagy dolgozatot, ha nem készült és majd következő órára pótolja. 1x ez is belefér egy évben) vagy valakivel nem akar találkozni.
Egyszer. Amikor általánosban elaludt.
Én reggel hatra jártam dolgozni és mivel korai lett volna a kelés mindig beállítottuk az ébresztőt a telóján.
Egyszer elszúrta mert nem figyt oda és nem ébresztette a telefon.
Minden reggel felhív ha elindul az iskolába és beszélünk amég be nem ér. Furcsáltam már 7:45-kor,hogy nem hívott még de gondoltam az egyik barátja odacsapódott hozzá és olyankor ciki felhívni..
De aztán 9 után nemsokkal hívott,hogy nem csörgött az ébresztője.
Feláldoztam egy igazolást.
Ok nélkül nem.
A három szülői igazolást családi programokra szoktuk elhasználni. Pl. hétvégén elutazunk és a péntekkel meghosszabbítjuk.
Ha van rá nyomós oka, hogy nem akar menni és meg tudjuk beszélni, akkor meggondoljuk.
egyszer nekem is volt ilyen, május környéke lehetett és már fáradt volt nagyon. Csak úgy véletlenül megkérdezte, hogy kivehet-e egy nap szabadságot? Mondtam, hogy igen. Mivel mindenből ötös volt, így nem ment a tanulás rovására. Másnap nem ment iskolába és egész nap pizsamában játszott. Jól is esett neki. És nekem az, hogy megbízott bennem és én is adtam neki egy kis anya-lánya cinkosságot, bizalmat. Ilyenkor hiszem azt, hogy bármikor fordulna hozzám, ha történne valami kellemetlen dolog, mert rám számíthat, hiszen akkor is számíthatott, amikor csak "kimerült" volt.
Amúgy évi 3 nap vagy félévente 3 napot igazolhat a szülő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!