Hány éves korban kezdődött nálatok a "menőzés"? Vagy ez már a kamaszodás jele?
A lányom 9 éves.
Ha hazajön az iskolából mindig van valami baja.
Ennek a lánynak most ilyen ceruzája, menő cipője stb van.
Ő is rögtön szinte megőrül és elkezd piszkálni napokig, hogy neki is olyan kell. Azt hozzáteszem, hogy babakora óta próbálok mindig minőségi ruhát venni neki mert az tartósabb már kitapasztaltam. Ezalatt a H&M-t, Reserved-et, C&A-t értem ahol nincsenek elszállva az árak. A Pepcoban is szoktunk vásárolni bár ott rá már 158-as méretben nehéz ruhát venni.
A Disney-s ruhákat alapból nem veszi fel mert kicsúfolják. Pedig a felnőttek is felveszik néha a Mickey-s vagy Minnie-s ruhát.
Múltkor a H&M-ben vettünk két pulcsit ami "menő" és amikor felvette úgy jött haza a suliból,hogy neki nem kell mert cikizik érte pedig a barátnőjén tegnap hasonló volt. Azt hittem megőrülök.
Folyamatosan piszkálják és csúfolják egymást ha valaki szép ruhába, táskába vagy cipőbe megy.
Ha valakinek szőrösebb a lába vagy magasabb akkor azért cikizik, mint az én lányomat is. Korához képest fejlettebb és magasabb.
Hiába mondom neki, hogy ne majmoljon senkit és ne foglalkozzon más véleményével.
Van köztetek olyan akinél hasonló a helyzet? Ez csak rosszabb lesz??
"A jó tanulók a cikik, a rosszak a menők."
Szerintem ez ennél kicsit összetettebb. A lányoméknál egy kifejezetten jó tanuló és felnőttekkel udvarias kislány a legnagyobb szemét. Mivel leplezetlenül ő a tanító néni kedvence, hiába panaszkodtak rá többen, gyerekek és szülők is, nem igazán jutunk vele semmire. A lányka a felnőttekre ártatlanul pislog, a gyerekekkel meg űzi a gonosz kis játékait.
Mondjuk volt honnan örökölnie, az anyja is ilyen, és büszke az okos és talpraesett gyerekére.
A lányok úgy látszik ebben is előbb érnek. Nekem 9 éves a fiam, nem tudom a lányok milyenek, de a fiúk nem szekálják egymást, pedig bőven járnak még többen dínós vagy cápás ruhában is. Én már igyekszem olyan ruhákat venni neki, ami nem túl kisgyerekes, bár sokszor olyan lehetetken marhaságokat raknak a pólókra, hogycsak pislogok.
Fiamat amúgy még nem érdekli a ruházkodása, őket a foci tartja össze a haverokkal. :)
Nekem is 9 a fiam, negyedikes. A lányoknál se megy ez az öltözködés téma, a fiúknál meg egyáltalán. Sőt, a mi sulinkban, az alsóban 3 évfolyam van, de szerintem egyikben sincs ez.
Elég szomorú, hogy ez van, pláne, hogy nem minden család engedheti meg magának az jó cuccokat, meg a sok ruhát.
Hál' Istennek a fiamat pont nem érdekli, mit adok rá reggel:-) Persze normális ruhái vannak, mindig figyelek, hogy jól nézzen ki azért, színekben is passzoltatni szoktam... :-)
Mondjuk, ahogy a gyerek apját ismerem, ha lányunk lenne, akkor se engedne itthon semmi hisztit, hogy épp milyen ruhát akar, és kin mi van.
Lányom 9 éves (januárban 10), negyedikes, és szerencsére semmi ilyesmi nincs náluk, mint amit itt leírtál.
Persze szeret csinosan öltözködni (ezen nem drága ruhákat értek), de nem azért, mert a többiek mit szólnak.
Ha valaki csinos azt megdicsérik és ennyi.
Ez sajnos nagyon közösségfüggő, lehet h nálatok van 1-2 hangadó aki elkezdte ezt a cikizést, a többi meg megy utána.
Szülőin és osztályfőnökin kéne ezt megbeszélni, ha nem javul a helyzet akkor akár többször is.
Mi is éltük az UK-ban néhány évig, a gyerekeim egyenruhát hordtak a suliban, ennek ellenére ugyanúgy ment a menőzés a hátizsákon, cipőn, zoknin, bármin. A fiam 7-8 évesen konkrétan Nike mániás volt, mert akkor az volt a suliban a menő. Igen, egyenruha mellett.
A középiskolás lányok pedig iszonyatosan rövid szoknyákat hordtak a suliba, mert csak az volt előírva, hogy fekete kell, az nem, hogy meddig érjen. Én itthon nem láttam még tinilányt olyan közönségesen öltözni, ahogy ezek az angol iskoláslányok néztek ki, hiába volt technikailag az is egyenruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!