Hány éves korban kezdődött nálatok a "menőzés"? Vagy ez már a kamaszodás jele?
A lányom 9 éves.
Ha hazajön az iskolából mindig van valami baja.
Ennek a lánynak most ilyen ceruzája, menő cipője stb van.
Ő is rögtön szinte megőrül és elkezd piszkálni napokig, hogy neki is olyan kell. Azt hozzáteszem, hogy babakora óta próbálok mindig minőségi ruhát venni neki mert az tartósabb már kitapasztaltam. Ezalatt a H&M-t, Reserved-et, C&A-t értem ahol nincsenek elszállva az árak. A Pepcoban is szoktunk vásárolni bár ott rá már 158-as méretben nehéz ruhát venni.
A Disney-s ruhákat alapból nem veszi fel mert kicsúfolják. Pedig a felnőttek is felveszik néha a Mickey-s vagy Minnie-s ruhát.
Múltkor a H&M-ben vettünk két pulcsit ami "menő" és amikor felvette úgy jött haza a suliból,hogy neki nem kell mert cikizik érte pedig a barátnőjén tegnap hasonló volt. Azt hittem megőrülök.
Folyamatosan piszkálják és csúfolják egymást ha valaki szép ruhába, táskába vagy cipőbe megy.
Ha valakinek szőrösebb a lába vagy magasabb akkor azért cikizik, mint az én lányomat is. Korához képest fejlettebb és magasabb.
Hiába mondom neki, hogy ne majmoljon senkit és ne foglalkozzon más véleményével.
Van köztetek olyan akinél hasonló a helyzet? Ez csak rosszabb lesz??
Úgy 4 éves korban. Csak akkor még a Lego s a hasonló van a középpontban.
Nem a jele.
Köcsögök minden korcsoportban vannak. Engem azért cikiztek alsóban, mert már elkezdett nőni a mellem, meg nagy volt az orrom, meg mindig kiflit vittem tízóraira, meg egyéb hasonló dolgokért.
Ha egyik tanár se tesz ez ellen semmit, akkor meg kell tanítani a gyereket, hogy hogy verje ez azokat a kis férgeket...
Többen is jeleztük a tanárnőnek főleg a lányos anyukák mert folyamatos a cicaharc. Annyit mondott, hogy a kínai üzletet ajánlja és akkor nincs köztük vita. Szerinte az jó mert azon nincs márkajelzés.
Ezzel az a baj, hogy aki onnan öltözködik a fiúk közt is megy a csúfolódás. Amikor én voltam ilyen idős persze nálunk is volt csúfolódás de nem igazán a ruházat miatt inkább a kinézet miatt. Azért ennyire nem fajultak el a dolgok. Mindig volt egy héten egy osztályfőnökink pont az ilyen helyzeteket beszéltük meg.
Most a covid miatt csak hajtják őket még tesi sincs és osztályfőnöki sem nagyon.
Remélem hamar elrepül ez az egy év és hátha felsőben jobb tanárt kap.
9 éves az max 3. osztályos. Ez nem mehet így a suliban, muszáj közbelépni.
És a tanítónak, hiszen ő van velük.
Nálunk 4. év elején voltak gondok az osztályközösségben. Rendkívüli szülői volt, és onnantól azonnali osztályfőnöki minden renitensnek. 2 hét alatt megszűntek a problémák.
Mondjuk azóta iskolán kívül csinálják a fesztivált, de ezt meg pont leszrom.
2-es vagyok.
ha az oszt.főnököt nem érdekli ennyire, én elmennék az igazgatóhoz is. a 9 évesek sajnos még nem az a kategória, akiket munkával lehetne tanítani. nem igazán mérik fel a pénz értékét, csak tudják, hogy jó, ha sok van és kell. ha 16 éves lenne annyiból lenne "könnyebb" dolgod, hogy el lehetne küldeni diákmunkára és akkor megtapasztalná, anyu és apu mennyit is dolgozik azért, hogy neki meglegyen az a ruha, az a telefon az a stb....
mert itt sajnos már tényleg arról van szó, hogy te mindent igyekszel megadni a gyermekednek, de ha a társai valamit leszólnak, akkor már ciki lesz :(
nekem amúgy 9 éves fiam van, nálunk hálisten nincs ilyen (még) :(
A diákmunka tervbe van ha olyan idős lesz.
Nem akarok mindent a feneke alá rakni.
Nálunk pont a rossz tanulók kezdték ezt a hülyeséget sajnos.
Remélem idővel alább hagy ez a hülyeség náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!