Mit csináljak mert a 10 éves fiam nem akar tanulni, jóeszű gyerek, de inkább hisztizik, kiabál csak, hogy ne kelljen tanúlnia?
Enyém is 10 és enyém sem akar tanulni. Eddig sem akart, az elmúlt 4 év hiszti és küzdés volt. Covid előtt is, amikor még nem volt ráfüggve a gépre. feladtam. Elhiszem neki, hogy tudja tanulás nélkül is. Amíg ellenkezőjét nem látom, nem piszkálom. Nagy könyörgésekre napi 5-10 percet hajlandó kezébe venni a könyvet és ennyi. Ezzel eddig ötös, alsóban végig kitűnő.
Szóval a nemtanulás még nem indok a gép megvonására... csak majd a rossz jegy. Ami azért rossz, mert lusta tanulni. Eddig szerencséje volt :P
Nálunk a napköziben csak az írásbeli házit csinálták meg. A szóbeli rájuk volt bízva. Naná hogy nem azzal töltötte a gyerekem a napközi további részét.
Én is azt mondom, hogy jó eszű a gyerekem... mégis kellett tanulnia itthon. Persze, mert nem érdekelte az anyag...
Én hetedik osztályig vele tanultam. Kikérdeztem az anyagot. Ez nála bevált. Ha mindennel kész volt, játszhatott a ps-en.
Nekem is ötödikes, és alsóban minden évben egy-egy tantárgyból becsúszott egy négyes, így kitűnő sosem volt, de azért jeles. A napközben megírták a leckét, de azért néha itthon is kellett tanulni néha. Irodalmat, környezetet, de nem sokszor. Mondtam is neki, hogy azért a felső más lesz. Nem tanulószobás, szerintem felsőben annak nem sok értelme van, a végén úgyis itthon kell megtanulni.
Igaza van annak, aki azt mondja, hogy tanulni a suliban kéne, de sajnos ez nem így működik. Meg nem minden tanár gondolja ezt így. Házi feladat szinte minden nap van minden tantárgyból, de nem elég, ha az írásbelit megírja.
Nálunk is megy néha a sírás, hogy nem akarja csinálni, de alapvetően azért odaül. Viszont szerintem nagyon sok időt elszúr a tanulással, egész délután ott ül felette, amikor már rég csinálhatna mást. Hát, ez van, majd belejön. Ha nagyon sír, akkor én azt szoktam mondani, hogy szóljon, ha lehiggadt, és akkor segítek, addig nem. Én ott szoktam hagyni, nem kell neki ilyenkor közönség.
Ha megvonással van parositva akkor egyertelmuen az van a gyerekbe rogzitve hogy a tanulas ROSSZ.
A tanulas soha nem hangozhat szankciokent fenyegeteskent zsarolaskent. Mar ovodában is a feladatozas ÖRŐMÉRE kell tanitani rengeteg jutalmazással stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!