Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Gyereked iskolája időben...

Gyereked iskolája időben jelzi az elkövetkezendő eseményeket?

Figyelt kérdés

Gondolok itt előre tervezett eseményekre, mint pl. Szülői, kirándulás..

....

2021. szept. 2. 01:03
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

17-es, hányadikos, milyen sulibaj ár, hogy havi 1 kötelező???

18-AS: Jó kérdés. Épp ezen gondolkodom, mivel a neten és ismerősöknél is teljesen máshogy van minden...

2021. szept. 2. 23:40
 22/30 anonim ***** válasza:
83%

Itt egy kötelező olvasmányos kérdés: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__iskol..

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__iskol..

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__iskol..

Ha elvileg elő van írva, akkor a fenti linkeken adott válaszok miért térnek el ennyire egymástól?

2021. szept. 2. 23:46
 23/30 anonim ***** válasza:
5%

22!

Egy 2020, egy 2016 és egy 2017 dátumú kérdést linkeltél be. Egyértelmű, hogy eltérnek egymástól. A kerettanterv minden tanulmányi evre uj listát ad ki. Van, ami ugyanaz marad rajta, van, ami változik. A kérdésed kb olyan értelmi szintű, mintha a kenyer ara lenne a tema. 5 evvel ezelott nem annyiba kerult, mint 4 éve vagy egy éve. 😙

2021. szept. 3. 06:15
 24/30 anonim ***** válasza:
52%

22-re:

Márpedig a magyar és a világirodalom fontos művei ugyanazok voltak 2020-ban is, 2016-ban is, 2017-be is. Abszolút marhaság évente változtatni ezeken. Azt megérteném, ha 20-30 év után már nem teljesen ugyanazokat tanulnák, de az évenkénti változtatás csak azt mutatja, hogy össze-vissza kapkodnak a minisztériumban, és igazából fogalmuk sincs arról, mi tekinthető fontos és értékes műnek a magyar ill. világirodalomban.

Más:

A tanév szept. elejétől június közepéig tart. Erre az időre adhat fel feladatot a pedagógus. Abban még van ráció, hogy nyári szünet előtt elmondja a következő tanévre szóló kötelező olvasmányokat, hátha valaki úgy gondolja, hogy inkább nyáron nekiáll, annyira zsúfolt neki a tanév. De olvasónapló megírását feladatként feladni nyárra nagy disznóság, és egyébként mutatja, hogy az a pedagógus nem ért a gyerekekhez. Szerintem jogilag is támadható lenne. Kíváncsi lennék a TASZ jogászai mit mondanának erre.

Megint más:

Másokkal együtt én is kíváncsian várom, melyik iskola hányadik osztályában van havi 1 kötelező olvasmány. Mert ez ugyebár évente minimum 9 kötelező olvasmányt jelentene.

2021. szept. 3. 07:21
 25/30 anonim ***** válasza:
32%

Ugyan árulja már el a két lepontozó, hogy miért tette? Nagyon érdekelne.

23. voltam

2021. szept. 3. 07:48
 26/30 anonim ***** válasza:
50%

Goldmund!

Vagy nem. A világirodalom klasszikusai ugyanazok voltak, de mivel a világ nem áll meg, hanem változik és újabb művek jelennek meg, logikus, hogy haladnak a korral. Emellett az is felmerül, hogy némelyik klasszikus egyszerűen érthetetlen az adott korosztálynak, ezért vagy másikba teszik át, vagy egyszerűen kiveszik a keretből. Pl A kőszívű ember fiai evek óta nem kötelez ő olvasmány, mert nem értik a gyerekek.

2021. szept. 3. 07:58
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
23-as! 22-Es vagyok. Annyiban igazad van, hogy a kérdések kiírásának idejét nem néztem. Azonban 1 kérdésen belül is látszik, hogy nem egységes minden, hanem rengeteg különböző verzió van. Ezért sem értem, hogy miért/ hogyan változik minden. És, mint írtam, nálunk ( kisváros) is kb ahány iskola, annyi féle verzió létezik.
2021. szept. 3. 09:01
 28/30 anonim ***** válasza:
77%

26-ra:

Igen, erre írtam, hogy megértem, ha 20-30 év alatt változik valamelyest (!) a kötelező olvasmányok jegyzéke.

22-es és 23-as válaszokból az derült ki, hogy 1 ill. 3 éven belül változnak. Ez így abszurdum.

2021. szept. 3. 10:58
 29/30 anonim ***** válasza:
88%
A tanároknak alsóban szabad döntési lehetőségük van, úgy hallottam. Ezért az egyik suliban adnak nyárra kötelezőt, egyet vagy kettőt..van ahol olvasónaplót is kérnek. Van ahol nincs nyárra semmi feladva és van ahol a tanévben dolgozzák fel együtt a kötelező olvasmányt. Nálunk egy évfolyam több osztályában se volt egységes. Marha igazságos volt,hogy mi szenvedtünk nyáron a a két olvasmánnyal és hozzá két olvasónaplóval a másik osztályban meg kötelezö olvasmány se volt feladva.
2021. szept. 3. 12:14
 30/30 anonim ***** válasza:

Kedves 29-es válaszoló!

Köszönöm a választ, akkor ezért lehet ennyire eltérő a legtöbb helyen. Ezért nehéz elképzelni, hogy elvileg elő van írva. Felsőben, főleg 7-8. osztályban, meg gimiben már el tudom képzelni, hogy tényleg ki van adva, mikor mit "kell" elolvasni.

2021. szept. 3. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!