Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Gyereked iskolája időben...

Gyereked iskolája időben jelzi az elkövetkezendő eseményeket?

Figyelt kérdés

Gondolok itt előre tervezett eseményekre, mint pl. Szülői, kirándulás..

....

2021. szept. 2. 01:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
54%

Off: Utolsó, azt ugye tudod, hogy suli/ sőt, ahogy olvasom, tanárfüggő, hogy mikor mi a kötelező olvasmány??

Nálunk mindig mindent időben elmondtak, de most a Covid óta kicsit káoszos lett a dolog, mintha ők sem tudnának semmit. Pl évnyitó időpontja megvolt, de max előző nap mondták, hogy pontosan mi lesz. Illetve szülőiről sincs még infó. Nálunk már most kijelentették, hogy idén sem lehet belépni a suli épületébe. Így gondolom, most is online szülői/ telefonos fogadó óra lesz.. :'( Plusz megint nem lesznek szakkörök, programok, pedig már negyedikes a lányom.

Goldmund, nálunk is megvan nyár elején, hogy mi lesz a kötelező olvasmány, méghozzá azért, hogy akkor van idejük kényelmesen elolvasni. Lányomnak idén a Rumini lett feladva. Simán elolvasta 2x a nyáron,de a suliban együtt dolgozzák fel. Viszont így nem a mindennapos tanulnivaló mellett kell azt is olvasgatni. Épp elég nekik a napi 6 tanóra. Nem halnak bele, ha nyáron olvasnak egy kicsit.

2021. szept. 2. 11:11
 12/30 anonim ***** válasza:
79%

Akkor tanárként a másik oldalról egy kicsit. (mert olyan ami mindenkinek jó nincs)

Ha kiírom két héttel előbb, akkor az nem jó mert, hogy ő addig elfelejti...

Ha kiírom 3 nappal korábban akkor miért nem szólok időben.

Ha kiírom két héttel az esemény előtt és három nappal korábban is akkor meg miért kell valamit ennyiszer elmondani.

Mondjuk az utolsó a nyerő, azzal van a legkevesebb embernek baja.

2021. szept. 2. 14:47
 13/30 A kérdező kommentje:

Nálunk meg 2 nappal előbb szólnak a szülőiről pl.

Tanszerlistát mai napig nem adtak.

Kötelező olvasmányokról semmi említés.

Az is rendszeres hogy egy nappal előtte szólnak programokról.

2021. szept. 2. 15:30
 14/30 anonim ***** válasza:
42%

11!

Off Ugye azt tudod, hogy ez nem igaz? A kerettanterv leírja, mikor mi.

2021. szept. 2. 15:59
 15/30 anonim ***** válasza:
84%
14, az megvan, hogy a kerettantervben vannak ugyan konkrét művek is, de vannak olyan olyanok is, hogy pl. Jókai egy műve. Vagy pedig két mű, és a tanár dönthet. Arról nem is beszélve, hogy a hivatalos kötelezőkön felül a tanár is ki adhat kötelezően elolvasandó műveket.
2021. szept. 2. 17:45
 16/30 anonim ***** válasza:
6%

15!

Na és az meg van, hogy ha a kerettanterv azt írja, általános iskola 7. osztályában az Abigél kötelező, akkor az kotelezo akkor is, ha a tanar a fejere all? Ha meg valaszthato ketto kozul, akkor Juliska azzal se veszít semmit, ha mindkettőt elolvassa. A "Jókai egyik muve" eseten meg az értelmesebbje kiválaszt magának egy ismertebbet és elolvassa azt. Aki pedig zseni szinten van, MEGKERDEZI IDOBEN A TANÁRT.

2021. szept. 2. 17:50
 17/30 anonim ***** válasza:
70%
16, megvan, én is ezt írtam. Nem értem, mitől vagy felháborodva. De van, aki csak azt akarja elolvasni, amit felad a tanár. Ezért kéne időben feladni. És a hivatalos kötelezően kívül még bármilyen olvasmányt kötelezővé tehet a tanár. Az én gyerekemnek tavaly havi egy könyv volt, amit el kellett olvasni.
2021. szept. 2. 18:08
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Úristen..minden hónapban egy kötelező? :-( Hányadik osztályban?

Belinkelné, aki azt írta, hogy elő van írva a kötelező valahol a kerettantervben?

Csak mert általános 2 és 3 osztályban is kaptunk nyárra kötelező olvasmányokat -olvasónapló készítéssel együtt és nem nagyon találtam ismerőst, akinek szintén feladták volna nemhogy ugyanazt, hanem akár bármi feladatot nyárra. Le van ez írva valóban valahol?

2021. szept. 2. 23:33
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok. Köszi mindenkinek a lepontozást.Igaz, nem tudom, miért, de mindegy..

Kötelező: 2. után a Vuk volt feladva, most 3. után a Rumini. Körzetis suliban ismerős gyerkőc most harmadikos, nekik most, ősszel kell kiolvasni ( illetve 3. előtt, nyáron kellett) Szintén körzetis suli, ismerős testvérpárnál: nagyobbik gyerek, második után kellett 1 db szabadon választott könyvet kiolvasni.3-ban már megvolt, mit, nekik negyedikben volt RUmini, azt hiszem. Az öccsének már 3-ban az. Akkor most pontosan hogyan is van? Hisz amit olvasok/ hallok, mindenhol más van, és máskor feladva.. Pont ezen lepődtem meg. Gondoltam, neten megnézem az ajánlott és kötelező olvasmányok listáját, és megveszem a lányomnak.. Erre még itt nálunk, városon belül is hihetetlen nagy különbségek vannak. Pl: egyik ismerősnél már elsőben! volt kötelező, másiknak negyedikben lett, a fent említett ismerősnek mindkét gyereknél más volt és máskor. Neten is látok kismillió verziót.. Akkor világosíts fel, mert én már belegabalyodtam..

2021. szept. 2. 23:36
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
És, hogy "on" is legyek: most egy nappal előtte tudtuk meg, hogy első nap mi lesz a menetrend. Sokszor a szülői értekezletet is két nappal előbb tudjuk meg. Versmondó verseny előtt 3 nappal előbb szólnak..farsang mondjuk egy héttel előbb. Sokszor okozott ez már gondot, de kezdjük megszokni.
2021. szept. 2. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!