Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan oldottátok meg a...

Hogyan oldottátok meg a nyáriszünet alatti gyerekfelügyeletet?

Figyelt kérdés

Jövő szeptemberben lesz a lányom első osztályos. Tehát még van időm megtervezni az elsős nyarat, de mivel hosszabb a szünet mint az oviban, így érdekelne hogy ki hogyan oldja meg?

Most kb 1,5 hónapot nem volt a lányunk amit úgy oldottunk meg h anyósom jött hozzánk és volt itthon vele még mi dolgoztunk.

Ő már nyugdíjas.

Viszont 2 év múlva már nem biztos hogy terhelném őt egy örökmozgó 7 évessel. Kb 1,5 hónapot megtudunk oldani (de akkor külön vesszük ki a szabinkat a férjemmel, tehát nem lesz nyaralás) és anyum is besegít (ő még dolgozik, tehát szabit vesz ki)

Ti táborba iratjátok nyáron a gyereket?

Fizetős segítséget vesztek igénybe?

Esetleg elmentek táppénzre 1-2 hetet?

2021. aug. 31. 11:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%

Bocs, #9, csak már ugrok erre, annyiszor, de annyiszor megkaptam már, hogy "ilyen jól megy nektek", meg "jó sokat költötök a gyerekre", "nem értem, mit kell annyit panaszkodni, hogy oldd meg a nyarat" és társai.

De ugyanígy megkaptam a magamét, mikor fizettem egy csajnak azért, hogy az oviból minden héten csütörtökön vigye el fejlesztésre 15:00-ra a gyereket, mert egyszerűen mi szülők, nem tudtuk másképp megoldani. Egész évben minden hónapban félrerakok 15 ezret pont a nyári táborokra, mert egyszerűen nem megy másképp.

(tudom, nem kéne foglalkoznom, ki mit mondd, de borzasztó, hogy a környezetemben mindenkinek van legalább 2 bármikor ugrasztható nagyszülő, testvér, keresztszülő, és nem értenek meg)

2021. aug. 31. 14:46
 12/14 anonim ***** válasza:
96%

Amikor a lányunk elsős volt március 13-án bezárt a suli és legközelebb szeptemberben nyitott ki. Ehhez képest már nem is tűnik olyan soknak az a 10 hét.

Egyébként tábor, szabadság, nagyszülők.

2021. aug. 31. 15:36
 13/14 anonim ***** válasza:
73%

Párommal felváltva voltunk szabin, 1 hét nagyi, táborokba nem akart menni de jobb is mert nincs pénzünk ilyenre.

Jó hogy a gyerekek várják a nyári szünetet, a szülők meg nem tudják hova passzolják őket.

2021. szept. 1. 10:44
 14/14 A kérdező kommentje:

Azérr a zárás a munkáltatók is lazábban kezelték. Én pl csúsztatott műszakba jártam ve dolgozni (gyár) h vagy én v a férjemm legyen a gyerekkel. Volt h a parkolóvan adtuk át a gyereket mint egy csomagot 😓 bagyon xar szitu volt. De mégis kicsit rugalmasabbak voltak a cégnél. A nyáriszünet viszont fix.

Utolsó igen. És érthető is h várják. De calóban nekünk nehéz megoldani. Na meg az én gyerekkorom más is volt. Ott volt a nyugdíjas nagyi akivel egy faluban laktunk. Na meg mknket még simán egyedül mertek hagyni reggel (öltözz fel, aztán menj át mamához)

Ezt most én biztos h nem tenbém a lányommal. Nem elég érett ahhoz. Városban is lakunk, szóval másvilág volt az én gyerekkorom

2021. szept. 1. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!