Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hol vásároltok be iskolakezdés...

Hol vásároltok be iskolakezdésre? Multi vagy hagyományos papírbolt? Aki már túl van rajta, mennyibe került? Hanyadikos a gyerek? (általános iskola)

Figyelt kérdés
2021. aug. 22. 08:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Multinál olcsóbb, mint írószerben. De nálunk pl a legolcsóbb a festék(és barkács/dekor)boltban :)

Mindettől eltekintve egész évben vásárolok, mikor mi hol a legolcsóbb. Füzeteket, ceruzákat pl novemberben megveszem fillérekért kiárusításon és elteszem. Enni nem kér.

2021. aug. 22. 20:27
 12/19 Andi80018 ***** válasza:
100%
Sajnos a Pepco-ónál már nem tudok venni szinte semmit, 134-ig ok volt, de 140-től semmi. Aucnanban voltunk mi is, de pl. a 12 db-os Jumbo színest a Lidlben vettem, csak 800 ft volt. A tanszer maga10 körül volt. A ruhákra max. 40-et gondolok. Táska, tolltartó, uzsonnás táska nem kellett. Negyedikbe megy.
2021. aug. 23. 10:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi is az Auchanban, Tescóban vásároltunk. Sok minden maradt tavalyról, így kb 15e-t költöttünk.
2021. aug. 23. 14:09
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Sok helyről. Tavaly a tolltartó és a színes ceruzák kivételével mindent multiban. Tesicuccok: Decathlon, iskolatáska: Tesco. Tankönyvek: kello.hu (szereti ismétlésként elővenni a "tavalyi" könyveket, plusz úgy tanul, hogy aláhúzza a lényeget).

Írószerek,színes ceruzák: ismerős papírbolt (darabonként is lehet venni minőségi színészeket, ééés mivel tudjuk, mi a gyakran fogyó szín, abból 4-5 darabbal többet veszünk).

2021. aug. 23. 16:32
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
színeseket
2021. aug. 23. 16:33
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Multiknál. Összeget nem tudok mondani, nem is egyszerre vettem meg mindent. Kb minden kellett, mint ragasztók, írólap,rajzlap, színes papír, filc, festék, tempera, gyurmák, zsírkréta, ecsetestál, ecsetek, rajzmappa ( mivel 2 éve nem vettem neki), 2 féle ragasztó, füzet és könyvborítók, füzetcímke, grafitok, színes ceruza készletek, radírok, faragó... Plusz ugye a füzetek. Meg a teljes tesicucc, benti cipő. Ruhákat még nem igazán tudtam venni.

Negyedikes lesz a lányom.

2021. aug. 23. 18:12
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Írószerben vásároltam kb 30 ezer ft volt, füzetek, tolltartó, írószerek, festék, gyurma stb.

Ehhez még őszi ruha vásárlás és benti cipő volt 40 ezerért, de kell még pár nadrág és torna cucc.

Úszásra se vettünk semmit, nem jelzett az iskola, hogy idén lesz-e.

Kisebb tétel lesz még a tisztasági csomag - nagyobb ha új iskolatáskát is veszünk.

Egy vagyon.

2021. aug. 25. 22:28
 18/19 anonim válasza:
76%

Bár én egyetemista vagyok: 1000Ft (1 füzet + 1 toll)

De le vagyok döbbenve, hogy egy általános iskolásnak a tanévkezdés mennyire költséges. Elgondolkodtam a jövőn...hogy fogom én ezt kifizetni ha lesz gyerekem? Tanszerek, íróasztal, szék. Ezek mind nagyon drágák. Ráadásul nekik minden tárgyhoz kell egy füzet...Döbbenet.

2021. aug. 27. 13:27
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nem is egy füzet kell. Magyarra 5 db: nyelvtan, olvasás, fogalmazás, olvasónapló, felmérő füzet. ( nyelvtan, olvasás betelik, így máris +2), angolra vonalas (Előbbiből szintén nem elég egy), szótár, matekból szintén nem elég 1, plusz felmérőre is beszedtek egyet), környezet szintén 2 ( lányomnak betelt ebből is ).

Ceruzáknál nem mindegy, hogy a legolcsóbb vagy legdrágább kell ( bár, ha elveszik, elfaragja, stb, akkor mindegy...)

Füzeteknél nem mindegy, hogy az olcsó 33 Ft-os füzet kell, vagy a legmenőbb, 350Ft- os kell a gyereknek. ( szülő megtudja venni, vagy a gyerek arra költi a pénzét stb)

Nagyon nem mindegy, hol/ milyen minőséget vesz az ember...

És ezek csak az alsós írószerek. Táska, tolltartó, ruházat már más kérdés. Ismerősöknél a legtöbb helyen felesleges az íróasztal, kint tanulnak a nappaliban stb. És ez alsó tagozat.Felsőben már sok helyen spirál kell, ami még drágább.

2021. aug. 27. 14:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!