Évismétlés első osztályban?
Tanulmányi eredmény miatt kértem,hogy gyermekem újra járhassa az első osztályt,hogy egy biztos alappal kezdje majd a 2. osztályt
Így nem is kapott bizonyítványt,ezt az évet iskolaelőkészítőnek veszik
Viszont az utóbbi időben rengeteget fejlődött
Ha augusztus közepén,végén úgy látom,hogy behozta a lemaradását,kérhetem,hogy mégis mehessen 2.osztályba?
Nálunk csak féléves értékelés volt.
Matek az jól megy neki 20-as számkörben,96-98%-os dolgozatokat írt,ahol csa számolni kellett.
A probléma az olvasásnál volt.A betűket tudta,de nem jól olvasta össze,ezért nem értette,amit olvas.pl azt,hogy lila úgy olvasta,hogy löilöa,bagy a baba böaböa
Úgy olvasta,ahogy a betűket tanulták
Beszéltem egy fejlesztőpedagógussal,aki mondta,hogy ez idegrendszeri érettségtől függ.Az osztályfőnökkel megbeszéltük,hogy maradna 1.osztályban,illetve vizsgálatot kértünk a nevelési tanácsadóba.Oda majd e hónap közepén tudunk menni.
Május végén lett hirtelen nagy változás,valahogy ráérzett,s igaz,hogy szótagolva,de jól elkezdett olvasni,s érti is amit olvas.
Mivel a probléma,ami miatt a visszamaradást kértem,megszűnt,legalábbis lényegesen kisebb mint volt,nem látom indokoltnak az ismétlést
Osztályfőnökkel még nem beszéltem,mert az utolsó két hétben nem is dolgozott betegség miatt
Nálunk mindenhol minden gyerekeknél volt negyed éves értékelés .
És mivel meg volt rég az osztályozó konferencia tanároknál a bizonyotványokat meg írták ki osztották így nem fogják módosítani .
Viszont továbbra sem értem ha láttad hogy már fél évkor nem megfelelő volt alá húzva a gyerek értékelésénél mert jegyeket még nem adnak ,akkor miért nem kértél azonnal ídőpontott a nevelési Tanácsadóba ? Hogy kaphasson segítséget mert lehet hogy dixes azaz olvasási ,és írási nehézsége van .
Most így úgymond bukott gyerekként lesz számon tartva mert gyerekek és szülök közt így lesz számon tartva .
Természetesen az sem rajtunk,a szülőkön múlt,hogy mikor írjuk alá,azt volt nehéz összehozni,hogy mind a két tanárnő egyszerre le tudjon jönni a bejárat melletti terembe az aláírandó papírokkal,mert az iskolába bentebb nem lehet menni a covid miatt.
Illetve az 5 éves státusz nélkül is ők küldték el,mert elfelejtették,hogy az is kell hozzá
Az nem zavar,hogy esetleg téma lesz a "bukás",minden csoda 3 napig tart,engem csak azért érdekelt volna az esetleges továbbmenetel,mert rengeteget fejlődött,azokat a hiányosságokat már tudja,ami miatt kérve lett az évismétlés
Nyilván a nevelési tanácsadóban is látni fogják a fejlődést,mert a beküldött papíron fel vannak tüntetve,hogy mit nem tud,most pedig jelentős része jól megy neki
Most már teljesen mindegy. Örülj, jövőre gördülékenyebben fog menni a tanulás.
Én a helyedben időben felkeresném a leendő osztályfőnököt, hiszen ugye írni, olvasni, számolni már tud, szükséges lesz számára legalább az első félévben a differenciálás. Jó pedagógus ezt figyelembe fogja venni és nem lesz gátja a fejlődésének.
Számtalanszor előfordul, hogy okos, rendben lévő kisgyerekeket is visszatartanak elsőben olyan okokkal, hogy nem alakult ki a feladattartás, nincs meg a stabil ceruzafogás, nagyon hamar elfárad, stb. Ezek a gyerekek az ismétlés során rendszerint jól beilleszkednek és jó tanulók lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!