A kisiskoláskorú gyermeked jár most iskolába vagy nem?
Egy pillanatra sem vettem a szívemre. Csak az a baj, hogy - mint ahogyan ezen kérdés alatt is - máglyára küldik azokat a szülőket, akik merészelik suliba vinni a gyereküket, sőt kikiáltják rájuk, hogy veszélyeztetik, és hogy mi nem féltjük eléggé a porontyot.
De akkor sem van hiteles saját gyerek nélkül, ne haragudj, hogy ezt mondom. MIkor még nekem sem volt gyerekem, voltak olyan gondolataim, elveim, amikor úgy dobtam a kukába anyaként, hogy csak na.
Szerinted 11 hét = 18 héttel? Szerinted egy kisiskolás gyermek felügyeletét hogyan lehet megoldani másként, ha nem úgy, hogy iskolába jár? És a nyár?
És a tesód (feltételezem) hogyan oldaná meg, ha te nem lennél? Mert írod, hogy tanítani szoktad.
Nem az én tisztem a megoldásokat kitalálni és megvalósítani, erre lennének a szakemberek akik láthatóan nem szeretik a munkájukat végezni.
Egyébként ha jól tudom amíg zárva voltak az iskolák, addig a szülők beadhatták ügyeletbe őket ha nem tudtak rá vigyázni, csak ezzel nagyon kevesen éltek, meg sokan nem is tudtak róla. Ha most nem nyitottak volna ki az iskolák, akkor pl ide. Az oktatás része pedig online oktatásként még folytatódhatott volna a nyári szünetig, úgyhogy csak gyakorolni kellene a gyerekekkel.
24!
Tehát ügyeletbe mehet a gyerek, suliba pedig nem? Ügyeleten is rengeteg gyerek van.
Az ügyelet is csak "papíron" volt nálunk. Azokat a gyerekeket fogadták csak, akiknek mindkét szülője kiemelt munkahelyen dolgozik (kórház, katasztrófavédelem, maszkgyár...).
Igazából az érintettek számára a legjobb megoldás a bértámogatás lett volna. Az egyik szülő (vagy váltva) otthon maradhatott volna legalább 80 %-os bérért, NEM AZ ÉVES SZABADSÁG TERHÉRE. A fizetés jelentős részét, vagy urambocsá' az egészet az állam átvállalhatta volna. Csakis ebben az esetben lehetett volna megvalósítani a "TÁRSADALMI ÉRDEKET"
Mint ahogyan azt megoldották például Angliában.
De mivel ez nem történt meg kis hazánkban, így akárhogy is döntesz, valaki tuti neked esik, ahelyett hogy elfogadná a te döntésedet.
28!
Megkérdezhetem, hogy hogyan oldottátok meg? Jól jönne valami titkos megoldás, mert nekünk például nem sikerült megoldani :D
A saját gyerekem középsulis, úgyhogy jelenleg csak tanítóként vagyok érdekelt. Nálunk a 26-ból 4 nem jár. A szülők többsége dolgozik, én megértem őket, hogy meg is kell élni valamiből. Ha otthon dolgoznak akkor is könnyebb, hogy nem kell percenként a gyerekre figyelni. Jobb a gyerekeknek, teljesen máshogy állnak hozzá a tanuláshoz a suliban, mint otthon. Nekem is ezerszer jobb, egy csomó mindent nem lehet online megcsinálni. Kb. agybajt kaptam tőle, hogy online órán vagy a gyerekeket látom vagy a mondandómat, amit nekik vetítek. Itt legalább rögtön látom, hogy valami nem ment át. A mikrofonos kínlódásról nem is beszélve. És ez egy normál iskola szuper szülőkkel, akik tényleg igyekeznek és segítenek a gyereknek, ha szólok, hogy gond van + mindenhol megvannak az eszközök is. Egy hátrányos helyzetű településen bele se merek gondolni milyen lehet. 0 motiváció, 0 eszköz, 0 tudás a segítséghez.
Őszintén szólva én is nagyon féltem az elején, hogy mi lesz, pedig már regisztrálva voltam, így az első napon kaptam oltást így a nyitásra volt is védettségem, ráadásul voltam is beteg az ősszel és azt nagyon enyhe tünetekkel megúsztam. Szerencsére nem lett gond, most meg úgy tűnik, hogy nagyon lefelé mennek a számok. A mi sulinkban egyenlőre nincs megbetegedés.
Társadalmi felelősségvállalásról meg annyit, hogy az nem működik úgy, hogy magukra hagyjuk a szülőket, hogy a te bajod old meg ahogy akarod. Egyetértek azzal, hogy ha kaptak volna az otthon maradók egy minimális alapjövedelmet + törvényileg tiltják meg a kirúgásukat akkor ennek lett volna realitása. Így ez csak felesleges bűntudatkeltés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!