Lesz vajon 7-étől iskola? Tudom addig még van 2 hét. Vajon előbb az óvodákat nyitják, utána az alsót?
Biztos, hogy nem nyitnak ki ápr.7-én. Ma reggel mondta Orbán, hogy még 1 hónapig készülnek a nyitásra, tehát nyilván nem nyitnak 2 hét múlva.
Ráadásul csak akkor lesz nyitás, ha minimum 2,5 ember be van oltva, vagy az összes 65 év feletti regisztrált, ami szintén nem fog összejönni 2 hét alatt.
Arról nem is beszélve, hogy ha úgy nyitnak, hogy a 65 év felettiek vannak csak oltva, attól még a vírus simán ugyanúgy tovább fog terjedni a munkahelyeken, iskolákban, ahol nyilván nem 65 év felettiek vannak... tehát ennek az egésznek (a nyitásnak) így ebben a formában semmi értelme.
Ha nagy szerencsénk lesz, akkor esetleg majd május körül nyitnak, legalább remélem az alsó évfolyamokon.
Középsulikat már biztos, hogy nem nyitják ki érettségi előtt.
Ha van egy kis eszük nem. Mióta bezártak csak tovább romlott a helyzet, egyenlőre még javuló tendencia sincs a számokban. Már ott tartunk, hogy kisebb vidéki mentőállomásokról napi szinten kell Pestre küldeni a kocsikat, hogy egyáltalán még bírják, ne dőljön be a rendszer.
Azzal, hogy beoltják az időseket sokra nem megyünk, egyre több középkorú és fiatal is súlyos beteg lesz, márpedig se a tanárok se a szülők nem lesznek addig beoltva. Ha valami hatalmas csoda folytán még a héten beoltanák mindenkit (ez egyszerűen képtelenség), a védettség kialakulása két hét. Ha meg egybeengednek egy csomó gyereket akkor szépen és tünetmentesen átadják egymásnak és lefertőzik egymás családjait + a tanárokat és egyéb iskolai dolgozókat is családostól. Ezek után jöhet az orosz rulett, hogy melyik családban hányan maradnak tünetmentesek, hányan ússzák meg egyszerűbben és hányan halnak bele. Hát ezt inkább kihagynám.
Kormányinfó: legkorábban április 12 vagy 19.
Szerintem május. talán.
Én meg inkább maradnék otthon tanulni a kisiskolásommal, de nem tudok, a munkahely nem engedi, a kormány pedig nem teremti meg a hátteret hozzá, hiszen ott az ügyelet (ahol ugye nem tanul, csak van, tehát hiányzik az órákról, és este végkimerülésig pótolunk és közösen sírunk).
Szabadság fogyóban, de legalább a nagyszülők már veszélyeztetett korú nyugdíjasok (még oltásra várva), így tudnak rá vigyázni, amíg tanul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!