Szerintetek április közepén ki nyitnak az iskolák?
Nagyon remélem!!!
Alsós a fiam, nincs digitális oktatás, itthon van, megvan, hogy mit kell megcsinálnia, aztán fényképezni és küldeni. Most nincs home office a munkahelyemen, 25 km-re dolgozom a lakóhelyemtől és tömegközlekedéssel járok. Fél 6-ra érek haza és még utána csináljuk a tanulást. Sok mindent át kell nézni, ki kell javítani, amit pedig nem tud, azt megcsinálni közösen. Ez kb. 7-ig minimum eltart. Kivagyok már teljesen. Nem esik nehezemre tanulni a gyerekemmel, de nem vagyok pedagógus és marha fáradt vagyok, mire hazaérek, így a figyelmem sem olyan és a türelmem sem. Kövezzenek meg érte, de nyissák ki az iskolákat!!! Aki meg veszélyeztetett, az meg maradjon otthon! Szellőztessenek sűrűbben, ahol megoldható, ne ültessék egymás mellé a gyerekeket, akinek egy pici tünete is van, az maradjon otthon, teszteljék le és maradjon otthon, ha gáz van.
Alsós a lányom, náluk 8-tól fél vagy 3/4 1-ig tartanak az online órák meet-en, minden óra egészkor kezdődik, van ami csak fél óra pl tesi, de van, ami 45 perc matek, angol. Rajz, technika és ének nincs. Délután 2-3 között leckeírás/ellenőrzés a napközis tanító nénivel, meg néha van, hogy ott kerativkodnak valamit.
A tavalyi email-es verzióhoz képest fényévekkel jobb a mostani.
Szerintem is ez a tanév már így marad.
Kedves 25-ös, ez elvileg év eleje óta így volt, és nem működött. Nem teszteltek senkit, mindenki bement betegen. Hiába volt kiírva, hogy ne üljenek egymás mellé a gyerekek, mégis hogyan? A tantermek erre a létszámra vannak kialakítva. Aki veszélyeztetett, az maradjon otthon? Nem sok tanár menne be akkor, az átlagéletkor 60 év.
Szerintem lehetne ezt jól csinálni, csak a legtöbb tanár nem veszi komolyan, ez a baj. A fegyelmezésről meg annyit, hogy amikor bent vannak, akkor is vannak olyan diákok, akik akarnak tanulni, és vannak olyanok, akik szétverik a tanítást. Most lenémítja a tanár a rendetlenkedő gyerekeket, aki akar, az meg tud figyelni. Aki meg nem, az meg lemarad, ennyi. Az iskolában sem arról kéne szólnia az óráknak, hogy egész órán fegyelmez a tanár.
Ha a tanár nem végzi jól a dolgát, akkor szólni kell neki, vagy a felettesének, nem az a megoldás, hogy akkor dögöljön meg az egész ország!
#10 Egy elsős, és egy negyedikes szülője vagyok, plusz van még egy 4 éves ovis. A párom homeoffice-ban dolgozik, én a gyerekekkel foglalkozom. Reggel odaültetem őket a konyhaasztalhoz, hogy én is tudjak haladni a saját munkámmal, és nekik is tudjak segíteni. A nagy időnként segít a kicsinek. Szorgalmasak, fegyelmezettek, és szerencsére okosak is. Marha nehéz így, és hiába van amúgy alapjáraton tanári diplomám, nem gondolom, hogy tudom pótolni az iskolát, de valamennyire haladunk. A délutána az ovisé, meg a maradék házimunkáé.
Én úgy vagyok vele, hogy miután a családunkból már mind elkaptuk a nyavaját, apósom sajnos pár héttel ezelőtt bele is halt, ezért akár nyit az iskola akár nem, mi maradunk itthon, ameddig nem rendeződik megnyugatóan a helyzet. Rengeteg gyerek van covid miatt a Heim Pálban, és láttam a 4 évest lázasan, hasfájósan. A fenének hiányzik egy kórházba kerülés :-( Mi maradunk remeték, és kész. Oltatunk, amint lehet, és reménykedve figyelem a Pfizer izraeli haladását, ott már a 6 hónapnál idősebb gyerekeket oltják, és phase 3-ban van a tesztelés nagyon jó eredményekkel. Remélem, engedélyezik majd a gyerekek oltását is valamilyen formában. Akkor érzeném őket biztonságban.
Első az egészség, utána jön minden más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!