Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szerintetek április közepén...

Szerintetek április közepén ki nyitnak az iskolák?

Figyelt kérdés

2021. márc. 19. 12:58
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
89%
17 sajnos az online órák sem hatékonyak. Mivel ha a tanár nincs ott személyesen sajnos fegyelmezni sem tud, nem hatékony. És ez pont a kicsiknél a legnagyobb baj. Szerintem mindnyájan tudjuk mi a különbség a Zoom meetingek és a személyesek között a munkahelyen is. Szar az egész. Online csak onmotivalt nagyobb gyerekeket lehet tanitani vagy felnőtteket. Kicsiket nem. Biztos hogy meg lehetne amúgy oldani csak ahhoz teljes tananyagot át kellene alakítani olyan módon, hogy erre alkalmas legyen. Nem beszélve a megfelelő felületekrol stb. Egyértelmű hogy csak tűzoltás megy.
2021. márc. 19. 18:57
 22/39 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a végétől lenne reális. Mondanak amit akarnak, de még ha meg is lesz a megfelelő számú oltás addigra, a védettség kialakulása két hét. Addig nagy hiba lenne újabb potenciális gócpontokat nyitni az iskolákkal. Arról nem is beszélve, hogy a pedagógusok sehol nincsenek az oltási sorban. Ha őket is sikerül beoltani április közepéig azzal a többszázezer vakcinával ami állítólag van, akkor április végére reális lehet a nyitás. Akkor még van másfél hónap, jó lenne azt nem elvesztegetni.
2021. márc. 19. 23:26
 23/39 A kérdező kommentje:
#21 teljesen igazat adok , 10-ikes vagyok és semmi nem jön át ebből a digitális oktatásból , és így nem is várom hogy vissza menjünk már ,mert nehéz lesz újra vissza szoknom az egész rendhez
2021. márc. 19. 23:31
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk rendes online órák vannak magyarból, matekból, környezetből és angolból. Napi 3 óra. Készség tantárgyakból csak elküldött felafatok vannak,megmondta az ofő,hogy abbol nem nyüstöli őket mert akkor napi 6 órát lennének gép elott. Nincs is lemaradásuk,pedig egy normál állami.suliba jár. Tavaly is volt,hogy matekból nagyon nem értett valamit és késobb a matek tanár felhívta és egy 15 perces hívás keretein belul megértette vele. Szóval szerintem tanárfüggő,es ha nem is idealis de azert ki lehet hozni ebbol is a maximumot
2021. márc. 20. 07:06
 25/39 anonim ***** válasza:
43%

Nagyon remélem!!!

Alsós a fiam, nincs digitális oktatás, itthon van, megvan, hogy mit kell megcsinálnia, aztán fényképezni és küldeni. Most nincs home office a munkahelyemen, 25 km-re dolgozom a lakóhelyemtől és tömegközlekedéssel járok. Fél 6-ra érek haza és még utána csináljuk a tanulást. Sok mindent át kell nézni, ki kell javítani, amit pedig nem tud, azt megcsinálni közösen. Ez kb. 7-ig minimum eltart. Kivagyok már teljesen. Nem esik nehezemre tanulni a gyerekemmel, de nem vagyok pedagógus és marha fáradt vagyok, mire hazaérek, így a figyelmem sem olyan és a türelmem sem. Kövezzenek meg érte, de nyissák ki az iskolákat!!! Aki meg veszélyeztetett, az meg maradjon otthon! Szellőztessenek sűrűbben, ahol megoldható, ne ültessék egymás mellé a gyerekeket, akinek egy pici tünete is van, az maradjon otthon, teszteljék le és maradjon otthon, ha gáz van.

2021. márc. 21. 16:07
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Alsós a lányom, náluk 8-tól fél vagy 3/4 1-ig tartanak az online órák meet-en, minden óra egészkor kezdődik, van ami csak fél óra pl tesi, de van, ami 45 perc matek, angol. Rajz, technika és ének nincs. Délután 2-3 között leckeírás/ellenőrzés a napközis tanító nénivel, meg néha van, hogy ott kerativkodnak valamit.

A tavalyi email-es verzióhoz képest fényévekkel jobb a mostani.

Szerintem is ez a tanév már így marad.

2021. márc. 21. 16:38
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 25-ös, ez elvileg év eleje óta így volt, és nem működött. Nem teszteltek senkit, mindenki bement betegen. Hiába volt kiírva, hogy ne üljenek egymás mellé a gyerekek, mégis hogyan? A tantermek erre a létszámra vannak kialakítva. Aki veszélyeztetett, az maradjon otthon? Nem sok tanár menne be akkor, az átlagéletkor 60 év.

Szerintem lehetne ezt jól csinálni, csak a legtöbb tanár nem veszi komolyan, ez a baj. A fegyelmezésről meg annyit, hogy amikor bent vannak, akkor is vannak olyan diákok, akik akarnak tanulni, és vannak olyanok, akik szétverik a tanítást. Most lenémítja a tanár a rendetlenkedő gyerekeket, aki akar, az meg tud figyelni. Aki meg nem, az meg lemarad, ennyi. Az iskolában sem arról kéne szólnia az óráknak, hogy egész órán fegyelmez a tanár.

Ha a tanár nem végzi jól a dolgát, akkor szólni kell neki, vagy a felettesének, nem az a megoldás, hogy akkor dögöljön meg az egész ország!

2021. márc. 21. 18:21
 28/39 anonim ***** válasza:
40%

#10 Egy elsős, és egy negyedikes szülője vagyok, plusz van még egy 4 éves ovis. A párom homeoffice-ban dolgozik, én a gyerekekkel foglalkozom. Reggel odaültetem őket a konyhaasztalhoz, hogy én is tudjak haladni a saját munkámmal, és nekik is tudjak segíteni. A nagy időnként segít a kicsinek. Szorgalmasak, fegyelmezettek, és szerencsére okosak is. Marha nehéz így, és hiába van amúgy alapjáraton tanári diplomám, nem gondolom, hogy tudom pótolni az iskolát, de valamennyire haladunk. A délutána az ovisé, meg a maradék házimunkáé.

Én úgy vagyok vele, hogy miután a családunkból már mind elkaptuk a nyavaját, apósom sajnos pár héttel ezelőtt bele is halt, ezért akár nyit az iskola akár nem, mi maradunk itthon, ameddig nem rendeződik megnyugatóan a helyzet. Rengeteg gyerek van covid miatt a Heim Pálban, és láttam a 4 évest lázasan, hasfájósan. A fenének hiányzik egy kórházba kerülés :-( Mi maradunk remeték, és kész. Oltatunk, amint lehet, és reménykedve figyelem a Pfizer izraeli haladását, ott már a 6 hónapnál idősebb gyerekeket oltják, és phase 3-ban van a tesztelés nagyon jó eredményekkel. Remélem, engedélyezik majd a gyerekek oltását is valamilyen formában. Akkor érzeném őket biztonságban.

Első az egészség, utána jön minden más.

2021. márc. 21. 18:35
 29/39 A kérdező kommentje:
Nekem is 8 tol 15 ig oraim vannak elég rossz ott lenni egész nap a gép előtt , szerintem nincs sok értelme gyerekek 70% úgy sem figyel
2021. márc. 21. 19:01
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem figyel? Az enyém 4. és 7. osztályos, de figyelnek, és csinálnak mindent. Igaz, a 7. osztályosnak eszméletlen linkek a tanárai, szinte semmit nem csinálnak. Eléggé haragszom is rájuk, matekóra szinte nincs is megtartva, a magyar sem nagyon. Pont ezekből fognak felvételizni jövőre. Ennek ellenére nem gondolom, hogy nyitni kéne, a kedves tanároknak kéne összekapni magukat. Bár ezek után gondolom bent a suliban sem voltak normálisan megtartva az órák, csak azt ugye a szülők nem látják. Nem a gyerekekkel van itt a baj.
2021. márc. 21. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!