Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tehetnék,ha ennyire...

Mit tehetnék,ha ennyire utálja az iskolát?

Figyelt kérdés

12 èves, egészséges fiamról van szó. Nagyon kedves és okos, kitûnô tanuló volt 5. osztályig. Most picit romlott az eredménye.

Elfogadom, nem szidom érte, mert tudom, hogy tudja, és ez számít. Barátai vannak az iskolában és az osztályban.

Mikor suliváltásról volt szó, akkor végül elmondta, hogy neki úgy általában a sulival van baja.

Emiatt reggel gyakran morcos.

Visszasírja az online oktatást, azt nagyon szerette.

2021. márc. 2. 07:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Jókat beszélgetünk, meghitt a kapcsolatunk.

Valóban nehéz elhívni a géptôl. Az osztálytársakkal járszik. Gyakran itt is alszanak, mert egyedüli gyermek.

Beszélek vele errôl a pszichoszomatikáról. És örülök, ha jó visszajelzést kapok az agykontrollról.

Köszi mégegyszer!

2021. márc. 2. 08:50
 12/20 anonim ***** válasza:
53%

Mi is a gond? De tényleg? Nem piszkálják, vannak barátai...

Ritka az a gyerek, amelyik nem morcos, hogy iskolába kell menni.

Ez szerintem csak hiszti, aminek ti is és az orvos is engedtek. Hosszú távon nem lesz ez így jó senkinek.

2021. márc. 2. 10:08
 13/20 anonim ***** válasza:
74%
Hát igen, ki szeret reggel korán kelni és suliba menni tanulni, ahelyett, hogy otthon egy végtelen reggeli után gépezhetne egész nap. Ez nem igazán javítható agykontrollal :D
2021. márc. 2. 10:12
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat.

Ez a reggeli morcosság csak következmény. Az alap probléma, hogy a barátok és a jó képességei ellenére utálja az iskolát. Illetve, hogy direkt megbetegíti magát, hogy ne kelljen menni.

Az agykontroll szerintem ad egy látásmódot, ami segít(het), illetve a fájdalomcsillapításban vagy a tünetek megelôzésében is hasznos.

2021. márc. 2. 12:02
 15/20 anonim ***** válasza:
75%
10-es agykontrollos vagyok. Pont az alapproblémán segít. De valójában miért utálja az iskolát? Csak attól, hogy korán kell kelni meg kényelmesebb otthon gépezni, nem alakul ki pszichoszomatikus tünet.
2021. márc. 2. 12:09
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem anyám hordott orvoshoz, mindenki mondta, hogy pszichoszomatikus, így pszichológushoz is jártam. Aztán kiderült, hogy tényleg bajom van, de addig eltelt két év.
2021. márc. 2. 15:06
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszi #10,15. Ezt nem tudom, mièrt. Annyi biztos, hogy szabad lèlek, nem bírja a kötöttséget.

Köszi, #16

Neki elég változatos “betegségei”, tünetei vannak, pl fejfájás, máskor hasfájás, havonta kb megfázás, néha izomfájdalom. Háziorvos szerint (akiben teljesen megbízok) rendben van.

2021. márc. 2. 15:13
 18/20 anonim ***** válasza:
89%

Nem agykontroll kell neki hanem pszichológus mert gép és játék függö lett,szabad lélek,olyan nem él még egyedül mert sajna az életben bizony sok kötelező dolog van lesz .

Én elkezdeném elveni töle a gépeket és elkezdeném levegőre küldeni .ne otthon legyen.

És nincs több logás még igazolva sem.

2021. márc. 3. 06:28
 19/20 A kérdező kommentje:
Ebben is van igazság, de nem ennyire tragikus. Köszönöm.
2021. márc. 3. 21:31
 20/20 anonim ***** válasza:

De ennyire tragikus én nekem 2 gépfüggö gyerekem van ezt pszichológus is megmondta voltunk nála az online oktatás még rontott is rajta,így én naponta elviszük őket sétálni, beszélgetünk,és ilyenkor nincs kütyü nála.

Sőt nálunk a kütyük el vannak éjszakára véve.fél10 után nincs kütyüzés.alvás van .

2021. márc. 4. 06:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!