Másodikos gyermekemet elküldték nevelési tanácsadóban olvasási nehézsége miatt?
Mire számítsak? Van olyan, hogy megbélyegzés nélkül egy fejlesztési folyamaton megy keresztül?
Nem szeretném hogy ráhuzzak az sni vagy hasonló bélyeget, (ha nincs rá ok),viszon ha valóban fejleszteni kell akkor nyilván támogatom. Kicsit megijedtem, aki hasonló cipőben jár , tudna írni a tapasztalatáról?
Hát ha kap valami kódot. Onnantól sajnos a tanárok le fogják írni, hogy na egy újabb problémád hülyegyerek.
Ez a mai állami oktatás.
Hát magánban nyilván nem fizetnék azért, hogy hülyének kezeljék.
A Nevtantól sok jót ne várj. Ők csak annyit tudnak tenni, hogy leírják, hogy a gyereknek tanulási nehézsége van, és a tanítónő legyen szíves vele elnéző lenni. Kiírják pl. hogy üljön első padba, magyarázzák el neki többször az anyagot, ilyen általános rizsa dumák, amivel egyik tanítónő sem fog foglalkozni. BTM-re nem adnak fejlesztést. Arra max. logopédust tudnak kiírni, ahova te hordhatod munkaidőben, és saját tapasztalatom szerint elég kevés a jó szakember. Ha meg nem hordod, még téged húzkodnak. Szóval szerintem óvakodj tőle, hogy kiírjanak neki fejlesztést.
Ha nagyon súlyosnak ítélik meg a helyzetet, akkor továbbküldik a Megyei Szakértői Bizottsághoz, ők adnak ki sni-kódot. Most már csak arra járnak hivatalos könnyítések, osztályozás alóli felmentés, utazó gyógypedagógus. Én ezt sem javasolnám, mert pl. az utazó gyógypedagógus hálózat teljesen halott. A fiamnak heti 4 óra fejlesztés van kiírva, ami hú de jól hangzik, de sajnos nem valósul meg. Tavaly heti 2 órája volt, egy csoportban egy elsős és egy 8.as fiúval, ő akkor volt harmadikas. Belehallgattam néha az órába, és ilyenek voltak, hogy az évszakok jellemzői, meg mondjon tárgyakat, ami puha. Most ez mi?! Kb. ovis tananyag. Gondolom a 8. osztályos fiú mennyire profitált a dologból. Most meg heti fél órára jár hozzá egy pasi, de nem is szólok már érte, mert ennyiből ez is elég, ezért ne vigyék ki matekóráról. Egyébként simán fel lehetne érte jelenteni az iskolát, de először is, ha a gyerek szeret ott lenni, és egyébként jól bánnak vele, nyilván nem teszem meg, 2. attól nem lesz több gyógypedagógus.
Persze ha gondja van a gyereknek, elég nehéz lesz lebeszélni a Szakszolgálatot, hogy ne írják le, de ha csak enyhe, akkor ne egyezz bele. Ahogy írtad, sajnos még bélyeg is, mert a tanulási nehézségekkel magatartászavar is szokott járni, és ezért egyik nem körzetes iskola sem szívesen veszi fel az ilyen gyerekeket.
ha van valami problėmåja akkor le írják ės azt az iskolånak és a tanitonak be kell tartania ha nem mész ės panaszt teszel,nekem an SNI gyerekem állami suliba jårt egy neki valo suliba 8 ėvig ,8 . osztály utån leveték rola az SNI kodott a szakėrtök.
ne HALLgas az itt károgokra nevtan tud segiteni ,ha nincs gond azt is megmondják.
inkåbb most derüljön ki mint hogy vėgig bugdácsolja 8 ėvėt vagy megbukjon mindig az tėnyleg gond lenne .
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Mit jelent az hogy BTM?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!